Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Trochu bláznivá, trochu fantastická komedie pro děti: Působením blesku a dalších záhadných okolností se nadaný žák šesté třídy začne objevovat v dalších mutacích, které se od sebe charakterově liší... (oficiální text distributora)

Recenze (105)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ranní ptáče dál doskáče, ale nikdy bez lahváče. To říkávají hlavně milovníci piva. Dětem se dříve lilo pivo do hrníčku ke snídani, protože se věřilo, že díky pivu děti porostou a nebudou maličké, ale statné.***K filmu. Katapult a velký počet národa zpíval pár měsíců před tímhle filmem o tom "Až se bude lítat na Měsíc...pak bude možná pozdě na to chtít se ptát, co děti, mají si kde hrát...". Ano, tehdy se věřilo v oblasti vědy kdečemu, ale skutečnost nebyla tak kouzelná, avšak jak je vidět, tak tehdy se našlo dost lidí co tomu i věřilo. Pokroku, vědě, z nemožného možné. Děti ale už dorostly, rok 2.006 je za námi, ale nic zvláštního se s lidstvem nestalo. Snad jen jistý druh snění zmizel. K filmu. Je o jedináčkovi, který je přílišpřirozeně chytrý, takže jeho lumpárny provádí buďto - aby se pobavil, anebo se do nich dostává sám, protože svými řečmi vyvolává u okolí všelijaké reakce, které vyznívají pro pozorovatele dosti komicky. Je zjevné, že film vznikl v době, kdy pomalu končil socialismus, ale v CSSR o tom nikdo tak nepřemýšlel. Vše se rozhodlo v Moskvě, která se rozhodla už dál nedržet ekonomický pakt - RVHP, a vojenský pakt - Waršavská smlouva. Film je pro mě příjemný, překvapivě konzistenční, zkrátka - řečeno Putinským střážmistrem - fajn. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější dětský film. - Takže dle mě samozřejmě nejlepší dětský film. Atmosféra 80. let a dětský smích, to bylo něco tak moc fajn na tomhle filmu pozorovat. Lenka Termerová mě velmi překvapila. Když v něčem hrála, nikdy jsem se na ni nějak zvlášť nezaměřovala. Díky tomuto filmu už budu, protože hraje výborně. Velmi zajímavý námět, který mě opravdu oslovil. Neustále mě fascinovala ta dětská nespoutanost a geniální nápady, které byly v tomhle filmu hlavním hrdinou hnedka zrealizovány. Je to bláznivá komedie, která ale není pitomá. Je to sice typický dětský osmdesátkový film, ale má prostě něco do sebe, nějaké své kouzlo. Vtáhl mě do děje hned na začátku a nepustil ani pět minut před koncem. Sledovala jsem ho s očima přilepenýma na obrazovku a hltala každou vteřinu. Tohle doporučím úplně všem! ()

Reklama

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

4 slušné hvězdy. Po mnohal letech jsem si zavzpomínal na dobu kdy i Já chtěl na někoho hupnout ( většinou na opačné pohlaví - byl jsem v té době pubertálně nevivinutý a pohled na dívčí hrudníček mi ztěžoval orientaci v čase i prostoru. A Gábinka Budoková byla vyvinutá ve 13 letech celkem slušně ) Příjemná komedie, ketrých je v ČR vodách počertech málo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvý krát som snímok "Kam doskáče ranní ptáče" videl v roku 1987. Mal som desať rokov. Vtedy sa mi to dosť hodne páčilo. Zapôsobilo to na mňa. Keď sa teraz tak nad tým zamyslím, môžem skonštatovať, že tento nenápadný, dnes už takmer zabudnutý, český film vo mne prebudil, či skôr posilnil záujem o sci-fi tvorbu. Celkom rád by som si to znova pozrel a zhodnotil to z uhla pohľadu dospelého diváka. No už len z toho dôvodu, že si dodnes sponímam na príbeh žiaka šiestej triedy Pavla Musila, ktorý si vytvorí svoje vlastné klony, musím dať tomuto titulu štyri nostalgické hviezdičky. **** ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že je film určen především dětskému divákovi, nebyl zase až tak špatný. Ačkoli ke konci mi už lezl na nervy ustavičné opakování jedné věty „hodného“ klonu, dal se celý film zhlédnout v pohodě a skoro bez přejíždění. Nemohu hodnotit z hlediska dítěte, mně tenhle snímek nějak minul. Takže v dobrém úmyslu dávám dobrých a slušných 40%. 141120118350/8509 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Když přibližně ve 45. minutě "originální" Pavel Musil (Pavel Diviš) sleduje televizi, zatímco jeho dvojníci uklízejí, na obrazovce běží český kriminální film Muž na drátě (1985), konkrétně scéna, kdy Jarda (Boris Rösner) v šatně z legrace přiloží Evženovi (Jiří Bartoška) k zádům maketu revolveru a řekne mu: "Ruce za hlavu," což Evžena velmi vyděsí. (8smdesat)
  • Scény z koupaliště byly natočeny na koupališti Lhotka na Praze 4. (lofa)
  • V závěrečných titulcích je chybně uvedeno jméno herce Miloslava Šimka jako Miroslav Šimek. (milad80)

Reklama

Reklama