Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Trochu bláznivá, trochu fantastická komedie pro děti: Působením blesku a dalších záhadných okolností se nadaný žák šesté třídy začne objevovat v dalších mutacích, které se od sebe charakterově liší... (oficiální text distributora)

Recenze (105)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dětských filmů jinak šedavých 80. let natočila režisérka Drahomíra Králová specializující se na filmy pro děti a mládež. Že jde o snímek v její filmografii výrazně převyšující zbytek její tvorby není asi potřeba zmiňovat, jelikož jméno paní režisérky zůstalo spíše polozapomenuto, stejně jako jména obou scénáristů Miloše Cajthamla a Vladimíra Klapky (jsou zároveň autory původního filmového námětu), kteří se při psaní scénáře zjevně inspirovali tím nejlepším, co nabízí bohatá tradice české crazy komedie postavená na základech sci-fi, jak ji vytvářela třeba dvojice Miloš Macourek - Oldřich Lipský, tentokráte je ovšem vše cíleno na dětského diváka.... ,,Musil, málo si zkusil, jestli chceš víc, tak stačí jen říct..." ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

4 slušné hvězdy. Po mnohal letech jsem si zavzpomínal na dobu kdy i Já chtěl na někoho hupnout ( většinou na opačné pohlaví - byl jsem v té době pubertálně nevivinutý a pohled na dívčí hrudníček mi ztěžoval orientaci v čase i prostoru. A Gábinka Budoková byla vyvinutá ve 13 letech celkem slušně ) Příjemná komedie, ketrých je v ČR vodách počertech málo. ()

Reklama

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Vynikající dětský film. Na jeho kvalitě nijak neubírá ani to, že byl natočen v druhé polovině 80. let minulého století. Tvůrcům filmu se mistrným způsobem podařilo do života neskonalého kutila ze šesté třídy zařadit prvky sci-fi. Přestože se jedná o sci-fi, neoplývá film počítačovými triky, s jakými se setkáváme v dnešních filmech. Řekl bych, že to je právě jeho plus, protože díky tomu působí neobyčejně reálně. Ve filmu se setkáváme i s šikanou. Nemusíme se však bát, že by si z ní děti vzaly příklad, neboť bude po zásluze potrestána. Děj filmu má přiměřený spád a nepostrádá jak humorné scény, tak i scény k zamyšlení. Nelze si nevšimnout, jak Pavel a Luboš Divišovi (dvojčata) skvěle zahráli trojčata. Jejich výkon působí naprosto přirozeně a přesvědčivě. Filmu lze vytknout snad jen nevěrohodnou scénu, kdy Pavel krkolomným způsobem dostává nemocnou paní Mrázovou kladkostrojem do postele. Zdlouhavě také působí Pavlovo přesvědčování pana Mráze, aby se dostavil k nemocné manželce. A přesto, že právě toto přesvědčování zabírá několik minut filmu, se divák nakonec ani nedoví, zda bylo úspěšné. Film lze jednoznačně dětem doporučit, ale nudit se nebudou ani dospělí. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější dětský film. - Takže dle mě samozřejmě nejlepší dětský film. Atmosféra 80. let a dětský smích, to bylo něco tak moc fajn na tomhle filmu pozorovat. Lenka Termerová mě velmi překvapila. Když v něčem hrála, nikdy jsem se na ni nějak zvlášť nezaměřovala. Díky tomuto filmu už budu, protože hraje výborně. Velmi zajímavý námět, který mě opravdu oslovil. Neustále mě fascinovala ta dětská nespoutanost a geniální nápady, které byly v tomhle filmu hlavním hrdinou hnedka zrealizovány. Je to bláznivá komedie, která ale není pitomá. Je to sice typický dětský osmdesátkový film, ale má prostě něco do sebe, nějaké své kouzlo. Vtáhl mě do děje hned na začátku a nepustil ani pět minut před koncem. Sledovala jsem ho s očima přilepenýma na obrazovku a hltala každou vteřinu. Tohle doporučím úplně všem! ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Svěží dětský film prošpikovaný skvělými hláškami. Vynalézavost hlavního hrdiny Musila je neuvěřitelně hravá, takže každý divák zalituje, že nebyl také tak trochu geniálním dítětem (tedy kromě diváků, kteří takovým dítětem byli). Dvojčata Divišovi se s trojrolí popasovali opravdu fantasticky a k ředitelovi Šimkovi ani není třeba nic dodávat. Poté, co si Musil bezděčně vyrobí dva své dokonalejší klony, zjišťuje, že život po boku dvou svých lepších "já" není žádná výhra. Vtipný film, který se vyrovná tomu nejlepšímu z dílny Miloše Macourka. "Je to i naše máma." "Vy buďte rádi, že tady vůbec jste. Měli byste se jít mazlit do ústavu se zkumavkama." ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • V závěrečných titulcích je chybně uvedeno jméno herce Miloslava Šimka jako Miroslav Šimek. (milad80)
  • Scény z koupaliště byly natočeny na koupališti Lhotka na Praze 4. (lofa)
  • Když přibližně ve 45. minutě "originální" Pavel Musil (Pavel Diviš) sleduje televizi, zatímco jeho dvojníci uklízejí, na obrazovce běží český kriminální film Muž na drátě (1985), konkrétně scéna, kdy Jarda (Boris Rösner) v šatně z legrace přiloží Evženovi (Jiří Bartoška) k zádům maketu revolveru a řekne mu: "Ruce za hlavu," což Evžena velmi vyděsí. (8smdesat)

Reklama

Reklama