Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (362)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že opravdu velkou nevýhodou celého snímku je existence "tuctovýho" seroše Narcos, sledující činy syčáka Escobara detailněji, který je samozřejmě o několik tříd lepší a propracovanější. Ovšem to porovnání není úplně fér, protože Loving Pablo jakožto film má pouze omezenou stopáž, navíc je to adaptace knihy Virginie Vallejo, na kterou se příběh z velké části zaměřuje. Tudíž říct, že Narcos jsou lepší, možná je pravdivé, ale ne úplně spravedlivé. Celkově lze však říct, že film to sice není špatný, ale tak nějak nedokáže pořádně chytnout ani zaujmout. V určitých chvílích to šlape bezvadně, ale ty chvíle jsou někdy protkané hluchými a občas nezajímavými scénami, až si člověk říká, že by si ty Narcos vlastně mohl pustit znovu. Natočený je to ale slušně, plus manželské duo Bardem a Cruz, kteří u mě oba trochu klesli kvůli jejich negativnímu postoji vůči Izraeli, je herecky fakt znamenitý. Hlavně ten Bardem je uspokojivě odpudivej. Lepší 3* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľkým lákadlom pre divákov je nielen dramatická dejová linka, ale samozrejme aj hlavný predstavitelia. Desivý príbeh o tom, že s dostatočnou dávkou peňazí a krutosti môžete ovládnuť celú krajinu, vyniká hereckým osadenstvom. Držiteľ Oscara Javier Bardem je jedným z najtalentovanejších hercov súčasnosti a s pomocou maskérov aj vernou kópiou drogového kráľa. Navyše zvoliť pre rolu ctižiadostivej milenky jeho atraktívnu manželku Penélope Cruz zaručuje dostatočnú vzájomnú porciu chémie. Rozhodne je na čo sa pozerať, život Escobara je lákavým zdrojom inšpirácie, ale film toho neprináša veľa nového. Pár rokov potom, čo Netflix uviedol seriál Narcos, ktorý sa stal miláčikom divákov, bude musieť film čeliť vlažnějšiemu prijatiu. Atmosférou, prepracovanosťou scenára ani dôvtipnosťami Escobar so svojimi dvoma hodinami až tak nezvláda nezvláda konkurovať. ()

Reklama

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Slabší oproti svému konkurentu seriálu Narcos, jehož první dvě série rovněž líčí Escobarův příběh... Pro mě jakožto někoho, kdo viděl Narcos působí film Escobar uspěchaně. Seriálová podoba mi vyhovovala daleko více, neboť příběh Pabla vyžaduje hodně prostoru pro ukázání jeho zlostných činů a jeho charakteru připomínající Hitler. Bardem se na Escobara celkem hodí, ale zkrátka mu tu roli dvakrát nevěřím. Myslím, že kdybych ten příběh neznal dříve sotva, bych se v něm tady vyznal. Celkově se ve filmu dost spěchá, není zde prostor pro důležité momenty v Escobarově kariéře. Film není k zahození a někomu, kdo nic o Escobarovi neviděl, tak by se mohl líbit, přesto radši musím doporučit seriál Narcos, ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Pokud jste neviděli Narcos, může se Vám pravděpodobně zdát, že to není vůbec špatný a to především díky dvěma personám v hlavních rolích. Pokud se ale zajímáte o tohle téma a chtěli byste se něco dozvědět, určitě dejte přednost zmíněnému klenotu od Netflix v seriálovém formátu. Je povedenější ve všech směrech a především vykreslení atmosféry nejen v kolumbijských policejních složkách, ale taky v ulicích a životech běžných obyvatel je opravdu dechberoucí.Tento film bohužel nemá ani jednu ze zmíněných kvalit - 40%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kterak se obávané vepřové hlavě podařilo na jedno šňupnutí odpanit příčetné smýšlení krásné novinářky. A pak by následovalo fetování trenek, až dokud by byl kokain kokainem, kdyby ovšem tuhle radost neukončil předčasný Pablův skon. Zůstalo by to přece v manželství, vždyť Penélope Cruz a Javier Bardem sdílejí v civilním životě společné lože. První, co mě na filmu ne úplně mile překvapilo, bylo, že zde ti dva nemají moc společných scén a žhavých souloží. Vlastně se většinu filmu jejich postavy míjejí. Novinářka Virginia Vallejo je vypravěčkou příběhu, ne u všech popisovaných scén byla a ani přítomna být nemohla, ale nevyvstal s tím problém. Horší to bylo s intenzitou příběhu, která prostě filmu schází. Režie není nijak mimořádně vypravěčsky vystavěna, najdou se dobré, ale i celkem nevýrazné úseky, kterým chybí oživení v podobě brutality, se kterou narkobaron Pablo Escobar jistě dobře zacházel. Druhým nemilým překvapením je tedy nižší výskyt brutality, dohromady je v tomhle ohledu toho ve filmu poskrovnu. Nejsilnějším článkem je obsazení dvou hlavních aktérů. Herectví Javiera Bardema mám raději v méně komerčně orientovaných projektech, jakým je tento, a Penélope Cruz je naprosto okouzlující. S oběma navíc prožijeme několik filmových let, začneme počátkem osmdesátých let a exkurzi do zločinu zakončíme v roce 1993. A co je nečekané plus filmu, je jeho občasná snaha o nadsázku. Uznávaný režisér Fernando Léon de Aranoa určitě nepřišel se závratně kreativní biografií zločince, leccos svému projektu zůstal dlužen (viz výše) a jen málokdy se kariérně překonal, mám-li si však vybrat mezi obdobně laděným Barry Sealem s Tomem Cruisem, volím raději věcný přístup tohoto díla. 7/10 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2017 na Benátském FF. (Varan)
  • Odhaduje se, že příjmy Medellínského kartelu dosahovaly na vrcholu ročně kolem 23 miliard amerických dolarů. (krubi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno