Reklama

Reklama

Deštivý den v New Yorku

  • USA A Rainy Day in New York (více)
Trailer 1

Komedie Woodyho Allena vypráví příběh vysokoškoláků Gatsbyho (Timothée Chalamet) a Ashleigh (Elle Fanning), jejichž společný prosluněný víkend v New Yorku rozhodně nepůjde podle plánu. Dešťové kapky jim připraví nečekaná setkání a komická dobrodružství... Ashleigh dostane za úkol udělat na Manhattanu pro školní noviny rozhovor se slavným filmovým režisérem Rolandem Pollardem (Liev Schreiber). Její přítel a spolužák Gatsby, který miluje stará zákoutí New Yorku, by rád Ashleigh vzal na oblíbená místa svého rodného města. Gatsbyho plány se bortí, když Pollard jeho dívku pozve podívat se na natáčení filmu. Ashleigh se setkává se scenáristou Tedem Davidoffem (Jude Law) i filmovou hvězdou Fraciscem Vegou (Diego Luna). Je velkým světem naprosto okouzlená. Gatsby tedy neplánovaně tráví den s Chan (Selena Gomez), vtipnou a uštěpačnou sestrou své bývalé přítelkyně. Oba zjišťují, že možná nejdůležitější je najít v životě tu správnou osobu... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (253)

Marze 

všechny recenze uživatele

Z nálady dýchá nevinnost hrdinů, ale přitom z nich vypadávají věty, za jaké člověk rád vytáhne hodnocení lehce nad průměr. Třeba charakteristika dívky „Miss regionální rozvoj“ nebo poznámka „Chtěl se upálit kvůli klimatu; měli ho nechat“. Na filmu se mi nejvíce líbila Allenova geniální konverzace , hluboké vtipné věty a humor . Film měl být prvním z Allenových čtyř pro společnost Amazon, ta však od smlouvy odstoupila kvůli znovu vzneseným obviněním vůči režisérovi z údajného sexuálního obtěžování jeho adoptivní dcery Dylan Farrowové. Loni tak plodný tvůrce poprvé od roku 1981 neuvedl do kin svůj nový snímek. Ten dosud nemá amerického distributora, a tak tento obraz deštivého New Yorku mohou zatím vidět jen diváci v Paříži, Varšavě, Praze a dalších evropských městech, samozřejmě nikoli jen těch hlavních.Je ironií, že právě Newyorčané ten film, který je opět milostným dopisem městu, jež nikdy nespí, nemohou vidět. A další ironií je, že se už delší dobu natočený snímek dostává do kin až v době po kampani #MeToo. Neboť Allenova novinka působí skoro jako záměrná polemika s některými hodnotami, které hnutí a s ním spojené společenské ovzduší akcentují. Děj se odehrává v dobách, kdy největším štěstím pro mladou dívku bylo, když jí celý Hollywood chtěl sáhnout na koleno, případně i někam výš, neboť v ní spatřoval múzu či lék na své neurózy. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Deštivý den v New Yorku je klaunovou romantickou šarádou na jeho domácím manhattanském jevišti. Starý a intelektuální klaun kolem sebe postavil hradbu, již skrápí barevný déšť nostalgie a klaunových slz intimních vzpomínek. Klaun se upíná k lásce jako jediné ochraně před ztracením se v osamělosti. Klaun šibalsky mrká na arizonskou dívenku, klaunovo město cizinku semele a v nestoudnosti i vyplivne. Klaun sarkasticky jiskří mezi bohatou elitou, ostří jízlivosti věk neztupil, mlaská nad absurditou i nehodami mezilidských vztahů, laškuje a pro stáří na konci rozmáchle cukruje. Klaun se ve svém městě nezbedně baví, notuje pro lásku, opakuje se a slaví. Klaunovým impulsem k šarádě je Gatsby Welles (příjemný Timothée Chalamet), mladík s velmi dobrým stavovským původem, proti kterému protestuje a zároveň ho využívá. Klaun si pohrává s romantickým idealismem i naivitou mládí. Klaunovou obětí zaběhnutému a svébytnému koloběhu New Yorku je Ashleigh Enright (Elle Fanning), naivně bezelstné děvčátko z prominentních arizonských kruhů. Sexualita města klame, svádí, prosí a vycucne svou tvárnou kořist. Klaun se směje. Důležitou postavou klaunových hrátek je též Chan Tyrell (zajímavá Selena Gomez), již fyzicky dospělá sestra Gatsbyho školní lásky. Žádostivost, přitažlivost, sexualita, romantika, touha, chtíč, klaun provokuje a za rohem se pochechtává. Výraznou postavou je Francisco Vega (zajímavý Diego Luna), slavný filmový herec s toužebnou chvilkou nenadálého vzrušení. Bezelstnost se dobrovolně pokládá na lopatky, ale je zde klaun. K výraznějším postavám patří také Ted Davidoff (zajímavý Jude Law), filmový scénárista ve výrobním nátlaku, manželské krizi a náhlém milostném opojení. Výraznější postavičkou je Terry (příjemná Kelly Rohrbach), luxusní manhattanská animírka i Gatsbyho nouzový plán. Z dalších rolí: slavný nezávislý filmový režisér v tvůrčí a životní melancholii Roland Pollard (Liev Schreiber), Gatsbyho starší bratr v nesnesitelném předsvatebním stavu Hunter Welles (Will Rogers), Gatsbyho bývalý spolužák a lítý posměváček Alvin Troller (Ben Warheit), filmující Gatsbyho bývalý spolužák Josh Loomis (Griffin Newman), Gatsbyho dost náročná matka (Cherry Jones), Hunterova snoubenka Lily (Annaleigh Ashford), Tedova nevěrná ženuška Connie Davidoff (Rebecca Hall), či Franciscova nečekaně přijíždějící milenka Tiffany (Suki Waterhouse). Film Deštivý den v New Yorku je standardním klaunovým produktem. Dokáže být stále zábavný a nezbedně skotačící, přesto spíše sám sebe jen variuje a opakuje. Příjemná, ale nepodstatná klaunova neposedná hříčka. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Za mě asi nejlepší Allen od Půlnoci v Paříži. Strašně mi sedla ta lehkost scén a dialogů. Velice uvolněný a úsměvný film, na nic si nehraje, jde si svým tempem a já jsem si to celých 90 minut užila. To, že Timothée je supertalent už všichni víme, ale i Elle v této roli byla velice kouzelná. Ideální film na deštivé odpoledne se sklenkou vína. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tisící variace na to samé,která je ale natolik zábavná a okouzlující,že ta hodinka a půl uteče jako nic a klidně bych si to dal znova.Chalamet je tu okouzlující a bylo fajn ho vidět v nenáročné roli,ve které není rozervaným mladým mužem.To samé platí i o Elle Fanning,kterou jsem po druhé Zlobě podezíral,že není moc dobrá herečka,ale tady je stejně jako Chalamet okouzlující a její roztomilou a ambiciozní na oko blbku by si člověk klidně pozval domů...70% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kdo by se byl nadál, že právě A Rainy Day in New York bude ten Allenův film, který dostane stopku? K té kauze se vyjadřovat nechci, ale jsem ráda, že film jako takový je pořád klasický Allen z posledních let, formálně i stylem zapadá mezi všechny ty osvědčené kousky, které Allen tvořil po roce 2000. Nechybí nic, je tu vše - tradiční rafinovaná práce s hudbou, láska k New Yorku, krásně ukecané postavy, propletené vztahy, zajímavé životní perspektivy. Jedna dívka je blond, druhá je bruneta. On je mladý a nevybouřený a má fascinující matku. V uměleckém zákulisí se dějí nečekané věci. A v New Yorku pořád a pořád prší... Krásné a opojné. Jako vždycky. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (7)

  • Režisér filmu Woody Allen zažaloval společnost Amazon Studios a požadoval odškodné ve výši 68 miliónů amerických dolarů za to, že společnost film odmítala uvést, čímž prý porušila smlouvu. (JoranProvenzano)
  • Film sa natáčal v Madisone (New Jersey, USA) od 11. septembra do 23. októbra 2017. (Arsenal83)
  • Film byl hotov již roku 2018, ale vzhledem k sexuálnímu skandálu režiséra filmu Woodyho Allena v distribuci nebyl. Rok 2018 tedy od roku 1982 byl prvním rokem, kdy nebyla uvedena premiéra Allenova filmu. (JoranProvenzano)

Související novinky

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

18.09.2022

Pro fanoušky legendárního herce, scenáristy a režiséra Woodyho Allena přichází smutná zpráva, oblíbený a oceňovaný filmař se totiž po více než sedmdesáti letech u filmu rozhodl pro odchod do důchodu,… (více)

Woody Allen přestává točit

Woody Allen přestává točit

29.08.2018

Legendární režisér Woody Allen (Půlnoc v Paříži, Annie Hallová) si poprvé za desítky let bere pauzu od natáčení. Doteď se režisérovi dařilo přicházet s novým filmem každý rok, to se teď ale zřejmě… (více)

Reklama

Reklama