Reklama

Reklama

Deštivý den v New Yorku

  • USA A Rainy Day in New York (více)
Trailer 1

Komedie Woodyho Allena vypráví příběh vysokoškoláků Gatsbyho (Timothée Chalamet) a Ashleigh (Elle Fanning), jejichž společný prosluněný víkend v New Yorku rozhodně nepůjde podle plánu. Dešťové kapky jim připraví nečekaná setkání a komická dobrodružství... Ashleigh dostane za úkol udělat na Manhattanu pro školní noviny rozhovor se slavným filmovým režisérem Rolandem Pollardem (Liev Schreiber). Její přítel a spolužák Gatsby, který miluje stará zákoutí New Yorku, by rád Ashleigh vzal na oblíbená místa svého rodného města. Gatsbyho plány se bortí, když Pollard jeho dívku pozve podívat se na natáčení filmu. Ashleigh se setkává se scenáristou Tedem Davidoffem (Jude Law) i filmovou hvězdou Fraciscem Vegou (Diego Luna). Je velkým světem naprosto okouzlená. Gatsby tedy neplánovaně tráví den s Chan (Selena Gomez), vtipnou a uštěpačnou sestrou své bývalé přítelkyně. Oba zjišťují, že možná nejdůležitější je najít v životě tu správnou osobu... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (253)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Z Allenovo novějších počinů mě oslovila trochu jiná Hra osudu, i Bracelona je ucházející, ale Půlnoc v Paříži je jedním z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. Romantika v ryzí podobě, úsměvná, laskavá, typicky allenovská, výborně obsazená, navíc s výlety do bohémský časů minulých, vonících inkoustem a barvami. To Allen, v mých očích, těžko překoná. Deštivý den v NY vznikl zase o nějaký ten pátek později, Woody už má své roky, ale mě nezklamal. Už nad samotným obsazením Timothée se mé srdíčko tetelilo, ideální typ do role mladého, kultivovaného, lehce neurotického intelektuála ze snobského prostředí, zahrál to levou zadní. Řekla bych, že ani hrát nemusel, ten kluk to má v sobě a mě děsně baví. Ani zbytek vytříbeně zvolené herecké společnosti nezaostával, jedinou výhradu mám k Elle Fanning. Je sice příjemná a role ji dobře seděla, nicméně se zmiňovanou krásou této slečny to nevidím tak růžově. Připomíná prasátko z kreslené pohádky, ačkoli miloučké, no ale bavila mě. Atmosféra skvělá, romantika taky, vtipné, pěkné, klasický konec. Podle mého gusta. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Typický Woody Allen. Až tak, že vás vlastne vôbec ničím neprekvapí. Inováciou je, že rovnaké typy postáv obsadzuje hercami pre mladú generáciu, ktorá je tak na jeho filmy aspoň ako tak zvedavá. Pre jeho starších fanúšikov ale akoby už ani Daždivý deň v New Yorku určený nebol z vyššie uvedených príčin. Pozerá sa na to príjemne, odsýpa to, vieme, kam to smeruje a kto s kým skončí, respektíve kto sa s kým rozíde. No a vy si môžete krátiť čas napríklad tým, že si budete zapisovať, ktorá hviezda sa v ktorej minúte prvýkrát objaví na plátne. ()

Reklama

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Drahý Woody, neviem, prečo stále tvrdohlavo nakrúcaš už len priemerné filmy so stereotypnými zápletkami, nie celkom premysleným rytmom a mdlými dialógmi, ktoré už zďaleka nie sú také briskné ako naposledy v deväťdesiatom šiestom. Zrejme nedokážeš žiť bez toho vzrušujúceho chaosu okolo nakrúcania, tak ako pravoverný Newyorčan nemôže žiť bez splodín zo žltých taxíkov. Ale mne už dochádza trpezlivosť chodiť každý rok na nový projekt Woodyho Allena a postrádať tú nádhernú kombináciu nihilizmu, cynizmu, sarkazmu a orgazmu. Bez katarzie. Každopádne je dojímavé, ako zúfalo hľadáš romantiku v dnešnom svete a za to ťa budem naveky milovať. Z upršaného východného Slovenska s láskou MIMIC. PS: Ten casting ale potešil. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"A Rainy Day In New York" sa nakoniec konečne dostalo do kina. Som rád, že hnutie MeToo nezabránilo tomu, aby som mohol vidieť nový film Woodyho Allena v kine. A podľa všetkého to bola poriadna fuška. Takže som rád, že sa predsa len našiel distribútor a film je tu. Napriek tomu, že prišiel s omeškaním jedného roka. Ale možno nakoniec som rád, že prišiel až tento rok, lebo konečne budem môcť povedať niečo, čo som čakal, že poviem pri iných filmoch tohto roku. Woody Allen ma konečne dostal správnym filmom a pre mňa je to z toho čo som videl od neho v posledných rokoch jeden z jeho najlepších filmov. Minimálne pre mňa. Myslím si, že film je perfektne zachytený, má skvelé postavy, vynikajúci humor, je to nádherne natočené, má to skvelú muziku, nemal som tušenie kam to bude smerovať a čo všetko sa dozvieme a film ma úprimne prekvapil. Nebudem to zastierať. Skutočne som ostal z tohto filmu prekvapený. A ako nabehli záverečné titulky, tak som sa usmieval. Myslím si, že pozerať sa na tento film je skutočne zážitok. Obraz sám o sebe rozpráva príbeh. Scénky sú nádherne nasvietené, vždy sa dá na niečo pozerať a všetko pôsobí tak skutočne a nádherne. Ako keby tomu filmu dal Woody Allen svoj vlastný život a krásu. A to je fascinujúce. Klavírna muzika ma vo filme vždy príjemne naladila a okrem toho tu máme skvelé postavy, ktoré sú podané vynikajúcimi hercami. Elle Fanning je tu podľa mňa úplne excelentne zvolená. Jej nadšenie a otvorenosť svetu sú tu podľa mňa perfektné. A jej postavu Ashleigh milujem od jej úsmevu až po jej štikútku. Gatsby je podľa mňa tiež veľmi dobre zachytený. Ako chalan, ktorý nevie čo chce, no je tu od toho, aby možno na to prišiel. A obaja sa počas tohto jedného daždivého dňa stretnú s mnohými ľuďmi so svojimi príbehmi a životmi. A všetky sú podľa mňa veľmi zaujímavé a skvele podané. Jedno vedie k druhému a máme tu skvelé dialógy. Keď Ashleigh na konci povie, že celý ten deň je ako veľký príbeh, tak sa s tým plne stotožňujem. A potom je tu príbeh. V podstate to skutočne len rozpráva jeden daždivý deň v New Yorku. A počas jedného daždivého dňa sa toho môže veľmi veľa udiať. A ja som vďaka tomu nemal tušenie kam to pôjde, film mal plno zaujímavých prekvapení a vždy ma svojimi cestičkami potešil. Je pravda, že sú veci, ktoré odhadnúť vieme, no i tak nevieme odhadnúť, aký bude výsledok tých scénok. Pretože často to, čo si myslíme, že sa stane, alebo sa dozvieme skončí úplne inak. Neviem čo viac k tomu vôbec povedať, pre mňa jeden z naj filmov roku. Woody Allen ma skutočne prekvapil a som rád, že som film mohol vidieť na obrovskom plátne. A ak ste fanúšikom Woodyho Allena, tak si film jednoznačne musíte pozrieť. Ale ak aj nie ste, tak si myslím, že film stojí za vašu pozornosť a vysoko ho odporúčam vidieť. Verím, že budete rovnako spokojní ako som bol ja. Hodnotenie: A+ ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tisící variace na to samé,která je ale natolik zábavná a okouzlující,že ta hodinka a půl uteče jako nic a klidně bych si to dal znova.Chalamet je tu okouzlující a bylo fajn ho vidět v nenáročné roli,ve které není rozervaným mladým mužem.To samé platí i o Elle Fanning,kterou jsem po druhé Zlobě podezíral,že není moc dobrá herečka,ale tady je stejně jako Chalamet okouzlující a její roztomilou a ambiciozní na oko blbku by si člověk klidně pozval domů...70% ()

Galerie (323)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v Madisone (New Jersey, USA) od 11. septembra do 23. októbra 2017. (Arsenal83)
  • Po prepuknutí sexuálneho škandálu v októbri 2017 herec Griffin Newman prostredníctvom Twitteru oznámil, že ľutuje účinkovanie vo filme a v budúcnosti už nebude s Allenom spolupracovať. (Arsenal83)
  • Režisér filmu Woody Allen zažaloval společnost Amazon Studios a požadoval odškodné ve výši 68 miliónů amerických dolarů za to, že společnost film odmítala uvést, čímž prý porušila smlouvu. (JoranProvenzano)

Související novinky

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

18.09.2022

Pro fanoušky legendárního herce, scenáristy a režiséra Woodyho Allena přichází smutná zpráva, oblíbený a oceňovaný filmař se totiž po více než sedmdesáti letech u filmu rozhodl pro odchod do důchodu,… (více)

Woody Allen přestává točit

Woody Allen přestává točit

29.08.2018

Legendární režisér Woody Allen (Půlnoc v Paříži, Annie Hallová) si poprvé za desítky let bere pauzu od natáčení. Doteď se režisérovi dařilo přicházet s novým filmem každý rok, to se teď ale zřejmě… (více)

Reklama

Reklama