Reklama

Reklama

K smíchu

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2020), 8 h 50 min (Minutáž: 22–32 min)

Tvůrci:

Dave Holstein

Hudba:

David Wingo

Hrají:

Jim Carrey, Catherine Keener, Frank Langella, Judy Greer, Justin Kirk, Cole Allen, Juliet Morris, Juliocesar Chavez, Ginger Gonzaga, Kelly Coffield Park (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Jim Carrey hraje v tomto komediálním seriálu Jeffa, jehož alter ego Mr. Pickles je ikonou dětské televizní zábavy, vzorem laskavosti a moudrosti pro vnímavé mladé mozečky a rodiče, kteří s ním vyrostli. Jeffovi se tak na silné značce podařilo vybudovat úspěšné mnohamilionové impérium. Když se však jeho rodina – manželka, dva synové, sestra a otec – začne postupně rozpadat, Jeffův život má k pohádce daleko. Zbožňovaná celebrita se rázem ocitne v krizi, kterou nedokáže zvládnout. Následkem toho začne tenhle dobrák v krutém světě pomalu přicházet o zdravý rozum, což je sice legrační, ale současně velmi skličující. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele honajz2 k tomuto seriálu (17)

K smíchu (2018) 

První série mě svojí nápaditostí a chytrým míšením dost depresivních témat s černohumornými vsuvkami vyloženě nadchla, druhá naopak s příklonem k ještě větší depce s výraznými změnami charakterů postav už ne. U druhé série mi totiž přijde, že se celý původní koncept rozpadl a vydal zvláštním, mysteriózně-fantasy směrem, ze kterého bych jinak byl nadšený, ale tady jsem mu na chuť jaksi nepřišel. Poslední epizoda je sice povedená a filmařsky se to celou dobu drží na obstojné úrovni, ale jinak mě druhá série zklamala. Ony vůbec jsou obě série tak odlišné, až si říkám, jestli se příliš nezměnil tvůrčí tým, jak to celé bylo naprosto jinde... Škoda, protože tím seriál celkově dost ztrácí. A přitom tu Carrey dostal roli na tělo... Podrobněji u jednotlivých sérií a epizod. 3* ()

Série 1 (2018) (S01) 

Jak jaká epizoda, ale celkový koncept drží pohromadě a rozhodně má co nabídnout, jen by bylo dobré, kdyby drtivou většinu epizod točil Gondry, protože ten přesně ví, jakou náladu tomu námětu dát. Ostatní se to snaží dodržet, ale nemají na něj. Jak moc se to podepíše na druhé sérii však zjistit chci. Podrobněji u jednotlivých epizod. Slabé 4* ()

Zelená znamená jedem (2018) (S01E01) 

Jo, tak tohle může skončit buď neskutečně depresivně nebo neskutečně sentimentálně. Nebo pak tou třetí možností, u které doufám, že se k ní Gondry odhodlá, totiž skončit někde mezi. On teda režíruje jen pár epizod a spíš je to dílo Davea Holsteina, ale třeba to povede podobně. Kidding je seriál, který je přesně takový, jak se od Godnryho dát čekat - vtipný, smutný, divný, (ne)pochopitelný a poetický a to všechno zároveň a neustále. Takové jsou i jeho předchozí filmy, ale vzhledem k tomu, že už od Přetočte prosím nic pořadného nenatočil, netuším, jestli vůbec má na to, vrátit se tam kde byl předtím. Tady se o to snaží nejvíc ze svých posledních projektů, a podobně se tak snaží i Jim Carrey, který dlouho předtím nikde moc nehrál, ale zatím to jede na půl plynu a spíš než abych se o to zajímal, tak jen doufám, že se to nepodělá. Je to slibně nastartované, ale stačí málo a půjde to do kopru. Takže u pilotního dílu nechám silné tři hvězdy a tenhle komentář, přičemž žádný další k tomu nenapíšu do té doby, dokud nedokoukám první sérii nebo pro to nebude důvod. Přijde mi, že k tomu budu mít stejný názor po nemalý počet epizod... Ale ještě zmíním, že se mi tam hodně líbí ten neskutečně cynický humor. On sice moc neladí s tou vážností, kterou to v sobě má, ale čert to vem, zatím mi nepřijde, že by to neladilo až tak. Silné 3* ()

Každá bolest potřebuje název (2018) (S01E03) 

Začíná mě to hodně bavit, a to v obou slova smyslech. Jestli se ale Jeff na konci seriálu nezabije, bude to asi zázrak, protože už je sám o sobě zázrak, že někdo jako on dokázal v tomhle světě přežít. A scéna proměny bytu feťačky je opravdu geniální. 4* ()

Dobrůtka (2018) (S01E06) 

Začíná se z toho stávat dost obyčejný seriál, který všechny ty složité a nahnuté vztahy už vůbec nepodává tak svérázně jako v prvních čtyřech dílech. Úryvky z dílů Pana Picklese tu jsou použity buď jen proto, aby tam aspoň nějaké byly, nebo pro kýčovitou scénu. Snad se to vrátí zpátky, protože jinak by to upadlo nepříjemně rychle... Slabé 3* ()

Philliam (2018) (S01E08) 

Celá scéna s trestem smrti byla strašně bizarní a plná různorodých emocí, že mě to až zaskočilo. Popravdě jsem se bál, že to bude vata, ale dopadlo to kupodivu mnohem líp, než předchozí tři epizody, které byly buď slabé nebo až moc na sílu chtěné. 4* ()

Poručík Pickles (2018) (S01E09) 

Už z prologu je jasné, že tohle zase režíroval Gondry a je to jenom dobře, protože přesně tenhle divný styl tomu seriálu sedí nejvíc. Vše nasvědčuje tomu, že Jeffovi příště už pořádně hrábne, ale u Gondryho těžko říct, kam se to celé posune... 4* ()

Jednoho dne (2018) (S01E10) 

SPOILERY Takže Jeff zničil životy všem okolo něj, nevědomě se prohlásil za spasitele všech dětí, totálně se připravil i o to poslední, co mu zbylo a ještě o to připravil ty, kteří s nim léta spolupracovali. A když už se zdá, že v tom zmaru přijde aspoň něco pozitivního, léta nahromaděného vzteku způsobí, že Jeff se dostane ještě do dalšího problému. Trochu se obávám, že druhá série tohle všechno rychle vyřeší, zapadne do toho stejného a nebude se nikam moc vyvíjet, ale vidět ji určitě chci a doufám, že tvůrci dobře vědí co dělají. Rozhodně ale nepředpokládám, že by to s Jeffem dopadlo jakkoli dobře a přitom mi ho stále je dost líto, protože celou dobu naslouchal ostatním a jemu nenaslouchal nikdo, protože se od Pana Picklese očekává, že si se vším poradí sám. Na plný počet mi ale závěr přišel málo působivý a úvod zase nedůvěryhodný, vzhledem k tomu, že se Jeffa všichni chtějí zbavit, už několik epizod tenhle vánoční projev chtějí udělat o něm bez něj a a po tom ledním průseru (na kterém sice nemá podíl, ale stejně) ho jeho táta nechá veřejně promluvit? 4* ()

Série 2 (2020) (S02) 

Druhá série je diametrálně odlišná od té první, aneb Sbohem tvrdému cynickému humoru, přivítejte melodramatičnost. První sérii jsem si zamiloval právě proto, že o těžkých a depresivních životních událostech dokázala vyprávět vážně a přitom si z toho cynicky střílet. Může se to takhle hůř přijímat, může to být nedůstojné či dokonce hnusné, ale osobně tohle podání vnímám jako naprosto ideální a skutečně silné. Druhá série na stejné koleji pokračuje kamsi do druhého, možná ještě do půlky třetího dílu, jenže pak jakoby tvůrci nevěděli, kam a jak dál a tak nás čekají tři vatoidní epizody, z čehož se mi líbila jen ta s nejnižším hodnocením, protože aspoň něco definitivně uzavírala (nebo se aspoň zdálo, že definitivně uzavírá) a byla hravá podobně jako předchozí epizody, byť rozhodně ne cynická. Už tady se z toho začínalo stávat melodrama, ale ještě s nějakým humorem. Pak ale přišly poslední čtyři epizody, ve kterých se humor naprosto ztratil a vydalo se to cestou ultra-vážného psycho dramatu s až mysteriózním prvky, na což jsem si chvíli nemohl zvyknout a když už se mi to povedlo, přišlo citové vydírání. Závěrečná epizoda mi dojmy maličko zachránila, jelikož byla silná přesně tak, jak by závěr celého seriálu měl být a hlavně ukázala, že spousta drobných wtf scén měla svůj smysl a jako celek je to tedy chytřejší, než se celou dobu zdálo. Zklamaný ale jsem stejně, protože SPOILER ono sice všechno pro všechny dobře dopadlo, ale dojde se k tomu způsobem, že ještě v devátém díle to je naprosto pesimistické a pak náhle všichni všechno vyřeší, aby mohl být dojemný happy end. KONEC SPOILERU A ne vše je dotažené do konce, něco naprostým blábolem zůstane a hlavně jsem si nikdy pořádně nezvykl na nový styl, kterým se to vydalo. Je to škoda, mohla to být další moje srdcovka, ale tady jsem se tím většinu dílů míjel... Slabé 3* ()

The Cleanest Liver in Columbus, Ohio (2020) (S02E01) 

Důsledky události na konci první řady, které začnou cynicky vtipně jako na začátku, ale pak je to hlavně vážné a nostalgické, což se dá samozřejmě čekat a není to špatně, jen to zase začalo trpět přílišnou obyčejností s náběhem k zaměnitelnosti. Snad je to jen na rozjezd. Silné 3* ()

Up, Down and Everything in Between (2020) (S02E02) 

Po x letech mi někde dojmy zachránily muzikálové vstupy. Až tomu sám nejsem schopný uvěřit (jinak je nemusím), ale jen díky nim je tahle epizoda zase blíž k tomu divně-vážně-cynicky vtipnému stylu, který jsem si na tomhle seriálu tak oblíbil. Bylo to sympatické zpestření a vůbec celá část že Soudobých vodopádů měla dost do sebe, i přes lehkou těžkopádnost (to ze mě zase vypadlo slovní spojení...). Slabé 4* ()

I'm Listening (2020) (S02E03) 

Bavilo mě to, ale existence takové hračky už z principu nedává smysl (kór její schválení) a hlavně mi přijde, že se to opravdu vydává jiným směrem než doposud. A je to škoda, protože ta divnost je poněkud obyčejná, namísto toho, co všechno reflektovala v první sérii. Silné 3* ()

I Wonder What Grass Tastes Like (2020) (S02E04) 

Tohle je ale už úplně jinde. Jeff zkusí marihuanu (což bylo to nejočekávanější a zároveň nejchabější "zvrat", jaký mohl tvůrce napadnout), kromě konce se nic neděje a neposouvá, je to vyloženě normální a bez osobitosti a i ty fóry jsou dost unylé. A Jeff se chová naprosto jinak než doposud, opět bez pořádného opodstatnění. Jestli tohle bude styl druhé série, tak se bojím, že její závěr bude jen prachobyčejný kýč. 2* ()

Episode 3101 (2020) (S02E05) 

Po předchozích epizod o ničem tu je epizoda o něčem. Svérázná, stylizovaná do klasického dílu Show pana Picklese, ale i přes Adrianu Grande a časté písničky (které musely logicky být, ale já to nerad) konečně uzavírá některé děje a to způsobem seriálu vlastním. Není divu, že tuhle epizodu točil Gondry - nikdo jiný by to takhle nedal, aspoň myslím. Určitě se mi to líbilo víc, než předchozí dvě epizody. A navíc to má úžasně vtipnou tečku v závěru v podobě reklamy :D Slabé 4* ()

The Death of Fil (2020) (S02E06) 

Další nudná epizoda, ve které vše bizarní je nucené a celá zápletka se zahraničními představiteli Pana Picklese je naprosto zbytečná (a v tuhle chvíli mám celý seriál dokoukaný, takže to vím) a vše, co se v ní děje, začíná dělat ze seriálu neskutečný blábol. Minulá epizoda, navzdory silně kontroverznímu přijetí, jako vata jen vypadala, zatímco tohle už vata je. A naprosto mimo celý seriál. 2* ()

The Nightingale Pledge (2020) (S02E09) 

Nejohranější a nejklasičtější vyděračské klišé. Jasně, že se to v realitě děje, ale jednak je fascinující, že rovnou na dvakrát a co je ještě horší, vše přišlo naprostou náhodou, protože tvůrci už nevěděli co dál. U tohohle přece nemůže jedno oko zůstat suché, tak proč by to sem melodramaticky nenacpali... 2* ()

The Puppet Dalai Lama (2020) (S02E10) 

Zbytečně dlouhý flashback, ale jinak ano, závěrečné minuty jsou hodně silné, propojí spoustu zdánlivě nesouvisejících scén (ale zdaleka ne všechny), které se během druhé série objevovaly a ačkoli to neměl být definitivní konec, tak definitivně působí a je to možná dobře, jelikož výrazný je na to dost. Jen se to teda dalo odhadnout dopředu, no.... Slabé 4* ()

Reklama

Reklama