Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (204)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná lehce romantická záchrana holého života. Ze začátku se nám prolínají obě dvě linky (před vyplutím a po bouři), což je fajn, jelikož jsem se obával, že bych se musel první půlku filmu koukat na zamilované pohledy hlavních postav. Vizuál je dechberoucí a opravdu jsem z filmu cítil sílu moře a bouře. Celkem jednotvárný příběh se podařilo natočit tak, že ani chvilku jsem se nenudil. Jo, jsou zde srdceryvné momenty plné ušitrhajících vět, ale hádám, že to k tomu asi patří. Nic, co by se nedalo přežít. Obával jsem se, zda mě záchrana dvou lidí na lodi nebude po chvilce nudit. Přeci jenom co pořád vymýšlet, než ležet, odpočívat a snažit se loď navést někam do civilizace. Ale i zde film překvapil. A neobešel se bez jednoho zajímavého momentu, který se podle mě dal odhalit už na začátku, ale mě to tentokrát nenapadlo a potěšilo mě to. Fajný filmeček. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je to skoro jako nedávná romanťárna Než jsem tě poznala, akorát že tohle se odehrává na moři a distributoři tomu vymysleli trošku jiný název. Společným jmenovatelem tak zůstavá pouze hlavní mužský představitel. Adrift je další z moře ukázek, co vše musí člověk v krizové situaci podstoupit aby mohl přežít. Tyto námořní filmy mě na jednu stranu a na druhou mě nemotivují k opakovaným zhlédnutím. Režisér zručně roztrhal skutečný příběh a aby to bylo zajímavější, tak jej nahodile poslepoval zase dohromady, takže diváka čeká i jedno překvapení na závěr. 60% ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Už kniha nebola žiaden zázrak, takže bol by zázrak, keby Baltasar z toho vytrieskal niečo viac ako fajn jednohubku, ktorá je ale o kus lepšia ako kniha. Film rozpráva príbeh tak, ako bol napísaný. Nechýba nič podstatné, ani dve časové línie. Na jednej strane romantika a na strane druhej boj o prežitie ... bohužiaľ ale využitie Richardovej postavy bolo pre mňa navyše. Herecky bez výhrad, Shailenne a Sama mám veľmi rada, muzika a kamera slušná. 3,5* ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Film střída dvě roviny: pár co je v háji na rozbité plachetnici a flashbacky z minulosti, jak se pár dává dohromady. Zajímavé pro mě teda nebylo ani jedno, a tím méně to fungovalo dohromady. V minulosti pár totiž neřeší žádný vztahový problém: potkají se, od první chvíle se zamilují a všechno je v cajku a sluníčkové. Flashbacky do minulosti tak zobrazují vzrušující momenty jejich vztahu, jako ten večer, kdy šli po ulici a nic se nestalo, nebo osudnou párty, kdy jí dal při tanci pusu a bylo jim spolu hezky. Jako jasně, má to fungovat jako kontra depresi na lodi, ale po třetím už jsem sebou šil v křesle: jasně, jasně, máte se rádi, chápu, ale co dál?! Deprese na lodi je o něco lepší, ale ne tak dobrá jako ten film s Redfordem na plachetnici, kde s hrdinou prožíváme jedno každé vítězství i prohru. Že to tak není tady, je podle mě hlavně tím, že se k těm hrdinům těžko hledá cesta. Nijak si svoji lásku nevybojovali, tak se moc nebojím o to, že o ni přijdou když možná umřou na lodi. Nejsilnější okamžik filmu je tak pro mě úplný konec, kdy ukážou fotky toho skutečného páru, a najednou to jsou normální lidi, ne roboti na bezpodmínečnou lásku. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, ve kterých se hrdin/k/a musí vzepřít osudu a postarat se o sebe - například na moři, ve vodách, kde žádné lodě neplují a kam letadla nelétají. S filmem Než přišla bouře jsem ale měla malý problém od začátku: nesedli mi herci, zejména Shailene Woodley mi byla strašně nesympatická. Jasně, i tak jsem jí držela palce a málem jsem nadšeně zatleskala, když si poradila s kosatkou. Jenže celá ta věc: jsem z Kalifornie, nechci se vrátit, nevím, co chci, ale možná chci tebe... Uáááá. Ve výsledku je tenhle film spíš romantickým příběhem z bárky na moři, jejíž osudem je ztroskotat... Anebo ne? ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se na Fidži. (Varan)
  • Tami Oldham (Shailene Woodley) po hurikánu Raymond byla uvězněná na moři 41 dnů na zničené jachtě. Přežívala jen na jídle v konzervách. (ARI50)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama