Reklama

Reklama

Dívka v mlze

  • Itálie La ragazza nella nebbia (více)
Trailer 3

„Nejhloupější ďáblův hřích je ješitnost.“ Kdo na ni doplatí tentokrát? Zkušený komisař bojuje s prohnaným vrahem o život unesené dívky... Cestou do kostela v mlhavé horské obci Avechot beze stopy zmizí tichá patnáctiletá Anna Lou, dcera silně věřícího páru. Na pomoc při vyšetřování je povolán kontroverzní komisař Vogel, mezi jehož neortodoxní metody patří i víření veřejného mínění za pomoci médií. V rozpoutané mediální bouři vesničané i členové náboženské komunity se znepokojením zjišťují, že nikdo není mimo podezření a všechna jejich tajemství budou postupně propírána veřejně. Je znepokojivé zmizení Anny Lou pouhým dílem pubertálního vzdoru, nebo se v jinak poklidné obci skrývá vlk v rouše beránčím? Italský thriller se vyznačuje ponurou atmosférou odlehlého horského městečka a zdánlivě pozvolným tempem, které ale přináší množství dějových zvratů a rafinovaných nápověd. Jedná se o režijní debut spisovatele Donata Carrisiho, který adaptoval svůj vlastní román. (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

angel74 

všechny recenze uživatele

„Nejhloupější ďáblův hřích je ješitnost. Ale k čemu nám je být ďáblem, když se to nikdo nesmí dozvědět.” - Jen tak na okraj bych chtěla říct, že úvodní citát z filmu postrádá tu správnou údernost, pokud se zmíní pouze jeho první věta, jak to udělala Česká televize v obsahu... A přesně v duchu úvodní citované myšlenky plyne celý příběh opředený tajemnem, přičemž hlavní postavy ve skvělém podání Toniho Servilla, Alessia Boniho a Jeana Reno se chovají přinejmenším podivně, což výrazně přispívá k temné a mysteriózní atmosféře, která veškerý děj provází. Pozornost si určitě zaslouží i doprovodná hudba. (75%) ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Divák ve zlém, kam až lze... V mrazivém toku mozolů a otoků, odkud vylézá vynalézavý, vlezlý (c)hlad. Zkažený mučedník v zimníku. Šlehá slovy. Šarlatové výpary, výpady hlubin hrobníků vrcholí. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Elegantně a bez jediné skvrnky natočený detektivní příběh, který si předsevzal, že napětí vytvoří bez krve, mrtvol a násilí. Dívalo se na to opravdu dobře, ovšem naprostá absence originality způsobila, že jsem netíhnul vůbec k žádné postavě a na to, jak se film tvářil vychcaně, mně na konci brada nespadla. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nezáživný film co Vás unudí k smrti koukal jsem na to třikrát s přestávkami  ve 2 dnech až taková je to nuda. Někdo unese a zabije holku z nějaké křesťanské sekty povolají detektiva co už jeden případ posral, když obvinil nevinného (proč ho povolaly je mě záhadou?) ten najde záznam s bílým džípem a obviní jeho majitele otázka je je to on nebo ne? Na konci zjistíme, že je to náhodný chlápek co je tam tak 20 minut proč to dělal nevíme  našlo se to tělo nevíme jak dokázal někomu sebrat krev a půjčit si asi nevědomky jeho džíp nevíme nic prostě nevíme a ani se nedozvíme. 20 procent ztráta času. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Zajímavý thriller s kriminální zápletkou a neobvyklým detektivem Vogelem s tváří Toni Servilla. Film má slabá i silnější místa, ale chybí mu dynamičtější režie a hutnější atmosféra. Zápletka ale stojí za pozornost. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Závěr a celé vyprávění příběhu je ve stylu Španělské tvorby, celkové zpracování dobré, ale jak píše uživatelka hazdrova dalo by se s tím ještě pohrát. Nenudila jsem se ale ani chvilku (i přes dlouhou stopáž), příběh byl zajímavý a napínavý. Silnější tři hvězdičky. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Donato Carrisi si podle svého knižního bestseleru natočil fainovou detektivku moderního evropského střihu, které by ale prospěl konec o ty 2-3 minuty dříve. Jinak pěkně ukázaná moc médií. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že se hlavní detektiv chová podivně jako policajti ve starých francouzských kriminálkách a logika tu také nehraje prim, jsem byl napnutej a ocenil jsem i atmosféru a vizuál. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Roztahane. Slabe. A navyse: nezanedbatelne perverzne. Ukazovat 15-rocne dieta v podprsenke a gatkach, ako pomaly zomiera na nasilne predavkovanie a jej chuducke telo bali tipek do igelitu? Podsuvat divakovi, ze nesuhlas okolo homosexuality ci promiskuity je prejavom fanatizmu? Zabery na kriz a modliacich sa ludi, ze znamena sektarstvo? Nebezpecne uchylne. Bud explicitne naplanovane, coz je pravdepodobnejsia verzia, alebo implicitne plynuce z choro pokazenej duse autora. Tazko povedat. Hodne srackovy maglajs. Podsuvat debilom tipy na schovavanie vybusnin do konzerv v supermarkete. Naco? Dnes je sraciek dost, netreba totok. Nepacilo sa mi to, ale davam 1*, kedze som to zvladol dopozerat do konca. Je mi z toho ale jemne blbo; a tazsie nez z vojnovych filmov, kde je sice riadne nasilie, ale nie tato skryta jedovata uchylnost. Pfuj. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Thriller, kde pomerne rýchlo vycítite, že kto je zlý a kto je dobrý. Pomalé tempo vedenia príbehu a postupné odkrývanie detailov únosu malého dievčaťa ako aj vyvrcholenie príbehu sú na priemernej úrovni. V rukách skúsenejšieho režiséra, prípadne v štýle Nórskych thrillerov by sa z toho dalo vyťažiť omnoho viac. Veľmi malá rola pre Jean Reno. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Dogfish 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s Tejkinou, silně to připomíná Španělskou tvorbu, takový klasický španělák. Tyhle filmy mám rád. Poklidné městečko, které není až tak poklidné. Vražda nebo zmizení a rozplétání případu. Trošku delší stopáž. kterou narovná skvělý konec ... ()

kondor77 

všechny recenze uživatele

Hra tygra s kočkou a myší. Moc povedené a herecky dobře zvládnuté. Jednu hvězdičku strhávám za neúplně férové chování k divákovi. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Kdosi řekl, že nejhloupější ďáblův hřích je ješitnost!" Lehce mysteriózní krimi, jen ten závěr byl takový zvláštní. "Ale k čemu nám je, být ďáblem, když se to nikdo nemá dozvědět?" ()

BaruM 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film. Já si naopak táhlejší atmosféru chválím. Mám ráda i seriály, kde se celou dobu řeší jeden případ. Herecké obsazení sedělo, dokázala jsem každému jeho osobnost uvěřit, a rozuzlení také překvapilo. 4,5* ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh. Veľmi sa mi páčilo rozuzlenie, aj nápad. Spracovanie bolo ok., dalo by sa s tym ešte pohrať. Čo sa týka hudby, tá sa mi zdala na niektoých miestach úplne prehnaná (keď sa neudiala až taká dôležitá scéna, ale hudba bola jak keď sherlock vyrieši celú vraždu). 3,4* ()

Reklama

Reklama