Reklama

Reklama

Malá čarodějnice

  • Německo Die kleine Hexe (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jen několik set let „mladá“ čarodějnice se chce podívat na slavný sabat, který se každoročně koná na vzdálené hoře. Její společník, starý moudrý havran Abraxas, jí to sice vymlouvá, ale malá čarodějnice ho neposlouchá. Pozoruje slavnost ukryta za keři, je však prozrazena a hlavní čarodějka baba Bimbula jí uloží, že se do roka musí stát dobrou čarodějkou. Dívenka se hned pustí do učení, a protože se má stát dobrou čarodějkou, koná při svém učení jen samé dobré skutky. Její kouzla sleduje s nevolí stará ježibaba Pingula, a když malá čarodějnice kouzlem pomůže dvěma dětem v pátek, kdy je přísně zakázáno kouzlit, pošle na ni za trest mráz a vánici. I toho však malá čarodějnice využije k dobru a uspořádá pro děti veselý karneval. A pak již nastane čas dalšího sabatu, kde malá čarodějnice musí složit mistrovskou zkoušku… (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (70)

savatage 

všechny recenze uživatele

Pohádku o Malé čarodějnici, jsem měl rád jako malý a toto filmové zpracování se mi též líbilo a docela mě překvapilo, jak bylo pěkně provedené. Určitě bych byl rád za pokračování, nebo se mi na to koukalo lépe, než jak vypadají novodobé filmy těch vycucprstů z Hollywoodu. Zde dámy a pánové, nezbývá než dát plný počet bodů a palec nahoru. Skvělá práce. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Příběhy Malé čarodějnice jsem četl jako menší i jako knížku. Ani tohle hrané novodobé zpracování není úplně špatné. Moc k tomu ani není co psát. Celkém milé (což by pohádka měla být), líbia se mi i nenásilné myšlenka s poučením a hlavní hrdinka je sympaťanda. Výsledek mě vyloženě neohromil ani neurazil, ale docela slušná pohádka. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Díky Malé čarodějnici se můžeme znovu vrátit k nejmilovanějším pohádkovým knihám Otfrieda Preußlera. Jeho volná trilogie Der kleine Wassermann - Die kleine Hexe - Das kleine Gespenst je stejně oblíbenou v německy mluvících zemích jako u nás. Hraná verze je logicky jiná, než oblíbený večerníček tandemu Smetana - Bohdalová, ale není vůbec špatná. Karoline Herfurth je úžasně roztomilá, veselá, hravá i odvážná. Velmi doporučuju zejména tam, kde se vžil zbytečně omezující dojem, totiž, že v německy mluvících zemích pohádky neumějí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom milé prekvapenie. V poslednom čase nemecké rozprávky a nemecké rodinné filmy majú u nás úspech. Milý príbeh o tom, že byť čarodejnicou nutne neznamená byť len zlou a ľuďom iba škodiť... Jednoznačne najlepšou postavičkou bol havran Abraxas - veľmi milé, zábavné. A pekná muzika k tomu. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Oceány se vaří, skály pukají a hořící nebe padá k zemi. Apokalypsa? Ne. Němci natočili dobrou pohádku. A když říkám dobrou, myslím opravdu dobrou. Většinu doby jsem se až přihlouple usmíval, protože je to milé, příjemné a zábavné pošušňání pro každého pohádkymilujícícho diváka. Představitelka malé čarodějnice je vysloveně roztomilá, pokud se v příběhu vyskytují děti, nejsou přemoudřelé, jsou prostě normálně dětské, životní ponaučení jak být hodný a co to znamená jsou do příběhu zasazena sympaticky, humor je milý a vůbec z toho celého tak nějak čiší dobrá nálada. Jistě, Čech se nevyhne srovnání s legendárním večerníčkem Zdeňka Smetany. A myslím, že se tato nová verze nemá zač stydět. Samozřejmě to není stejné, zatímco ve večerníčku byla čarodějnice pojatá spíš jako malá rozpustilá holka, tady je to víc mladá sympatická dívka (dáno i představitelkou). I dabing Lucky Vondráčkové je takový příjemný a milý. Snad jen Abraxas. Ne že by tady byl špatný, ale zatímco u Smetany to byl plnohodnotný partner čarodějnice, její rádce a pomocník, tady je to spíš komická vedlejší postava. A staré čarodějnice ve večerníčku byly místy docela strašidelné, kdykoli se objevil mrak zlé čarodějnice Bimbuly, jako dítěti mi přejel trochu mráz po zádech. Tady jsou ostatní čarodějnice sice také zlé, ale jsou spíš nerudné než nebezpečné. Ale to jsou drobnosti. Jako celek hodně velká pochvala. P. S. Je to absolutně nemultikulturní. I to jde považovat za takřka zázrak. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama