Reklama

Reklama

Eli

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoufalí rodiče přivedou jedenáctiletého chlapce stiženého vysilující nemocí na odlehlou kliniku, kde má podstoupit experimentální léčbu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (198)

POMO 

všechny recenze uživatele

Eli je z těch hororů, které začnou slibně a skončí jako zlý vtip. Respektive ne že by jeho pointa nebyla cool, ale spousta souvislostí a detailů v chování postav se otřese v základech, jakoby ve filmu chybělo dvacet důležitých minut. Nemluvě o elementárních skriptařských chybách jako neporušený účes kluka, kterému předešlý den vyholili část vlasů, aby mu mohli vrtat do lebky. Duchařská delší část filmu je fajn mrazivá, ale viděli jsme to všechno stokrát a alespoň u toho postavy nemluvili přes izolační sklo mezi interiérem a exteriérem důkladně zapečetěného baráku. Film po větší lobotomii než jeho hlavní hrdina po druhém chirurgickém zákroku. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Som na pochybách, či neudeliť aj štvrtú hviezdicu (alebo použijem spoilerový terminus technicus!.. pentagram), lebo na nápaditý horor s prekvapivou pointou a nie kompletne lobotomizovanými postavami nie je v týchto ťažkých časoch jednoduché naraziť. Nespomínam si, že by som niekedy videla film, pri ktorom v závere človek rozmýšľa, či sa všetko na dobré obrátilo alebo vlastne ani nie. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna před motelem má příjemné napětí stejně, jako pokračování do léčebny, kde by měli Eliho zbavit všech myslitelných alergií. Film má neklidný a tajemný náboj do chvíle, než se objeví první duch. Pak mě to přestávalo bavit, dokud se karta nezačala obracet a snímek počal směřovat do zcela jiného žánru. Osobně bych duchy vyškrtl a přidal více temnoty, která se směrem k závěru nabízela. Líbilo se mi, že nikdo nebyl tím, kým se zdál být, jen divák se vše dozvídal jako poslední. Solidní kamera, atmosferická hudba, starý dům a půvabná Reillyová. Nakonec jsem byl více než spokojen. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Slušná atmosféra, dobrá výprava a pár príjemne nepríjemných strašidelných scénok. Herci mi prišli takí nijakí, neviem (až na fajn Lily Taylor). Ale inak ako celok OK. V úplne odlišnom (nielen žánrovom) svetle sa film ocitne asi 15 minút pred koncom, kedy radikálne zmení imidž a stane sa z toho niečo, čo ste asi nečakali. Pobavilo ma to, ale nemôžem povedať, že by to nejako extra vylepšilo celok. Taký solídny, neurážajúci, „klasický“ hororový priemer. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Solídna jednohubka, ktorá dokáže postrašiť, vytvoriť zaujímavú atmosféru a aj pomerne dlho skrývať esá v rukáve. Keď ich však paradoxne v poslednej tretine vyloží na stôl a mal by prísť vrchol filmu, tak ma Eli svojim prekvapivým a nekonvenčným vysvetlením stratil. Dovtedy to však bolo výborné- herci kvalitní (ústredný chlapec je okej, Lili Taylor sa do hororov hodí a Sadie Sink zo Stranger Things tiež nesklamala), zápletka správne tajomná, atmosféra a náznaky toho že sa s chlapcom deje niečo divné postupom času pekne gradujú. Akurát škoda spomínaného vyvrcholenia a záveru. I tak však Eli rozhodne stojí za tú hodinku a pol a  Ciaran Foy mi aj napriek tomu , že som po 4* Citadel a dvojke Sinistru siahol prvý raz po 3* potvrdil, že je schopným hororovým režisérom. 60% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Společnost Netflix získala distribuční práva na tento film od Paramountu, když studio údajně nemohlo přijít na to, jak film uvést na trh. (LUKICKK)
  • Když odjíždí rodina z motelu, tak je po nich hozena láhev, po které zůstane na zadním skle mokrá stopa. Při výjezdu z parkoviště je ale sklo čisté. (Duoscop)
  • Natáčanie začalo v januári 2018 v New Orleans, Louisiana. (Scraffy)

Reklama

Reklama