Reklama

Reklama

Eli

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoufalí rodiče přivedou jedenáctiletého chlapce stiženého vysilující nemocí na odlehlou kliniku, kde má podstoupit experimentální léčbu. (Netflix)

Recenze (198)

POMO 

všechny recenze uživatele

Eli je z těch hororů, které začnou slibně a skončí jako zlý vtip. Respektive ne že by jeho pointa nebyla cool, ale spousta souvislostí a detailů v chování postav se otřese v základech, jakoby ve filmu chybělo dvacet důležitých minut. Nemluvě o elementárních skriptařských chybách jako neporušený účes kluka, kterému předešlý den vyholili část vlasů, aby mu mohli vrtat do lebky. Duchařská delší část filmu je fajn mrazivá, ale viděli jsme to všechno stokrát a alespoň u toho postavy nemluvili přes izolační sklo mezi interiérem a exteriérem důkladně zapečetěného baráku. Film po větší lobotomii než jeho hlavní hrdina po druhém chirurgickém zákroku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na "duchařský" horor docela dost invencí, což mě opravdu mile překvapilo. Ty čtyři hvězdičky rozhodně nedávám bezdůvodně, naopak jsem se nestačil divit a doslova si to užíval. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Netflix občas teda prekvapí. Jeden z mála hororov čo čosi majú do seba. Aj keď úvodom to príde také neusmernené, postupne to naberá na obrátkach až do silného záveru. /70%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZACHRÁNÍM MU DUŠI“… /// Netflix film = (většinou) jedna hvězda. Tady Kelly Reilly. Sanatorium ve starým baráku a holčička co vylezla z vany v japonským hororu – takže malej kluk v místnosti s duchem. Slušná atmosféra… Trošku nám to logicky… ale pro dobro holčičky tvůrci udělaj cokoliv. Souhlas. Film pro sedm osob a překvapivý rozuzlení, který mě baví. Navíc ďábelský finále je efektní (ve stylu Rammstein). Hezký (stylový) jsou i titulky. Je to sice prkotina, ale i na tom je vidět, kdy to lidi myslej vážně. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Táta hodně cestuje. 2.) Pusu vždycky dostávám na skafandr. 3.) Thx za titule "need4speed". /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

50% Konec mne opravdu překvapil a tohle jsem nečekal. Opět škoda, že nebyly krvavé scény. V poslední době točí horrory bez násilí, krve, napětí, strachu - jako by měli reziséři nějaký příkaz shora! 😢😢😢 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ciarán Foy po Sinister 2 a Citadele servíruje svůj nejzajímavější počin. Po Brightburnu a Prodigy tu máme další dětský horor, který funguje díky neotřelému nápadu. Hlavní chlapec je alergický na svět a podstupuje experimentální léčbu v odlehlém domě, který není tak bezpečný, jak se na první pohled zdá. Režisér hezky buduje atmosféru a servíruje poměrně slušné množství lekaček a nápaditých děsivých atrakcí, které fungují lépe než v letošní Annabele 3 či La Loroně. Do nadprůměru film však vytahuje solidní finále, které příjde s překvapivým Twistem. Pro fanoušky duchařin jasné doporučení. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Slušná atmosféra, dobrá výprava a pár príjemne nepríjemných strašidelných scénok. Herci mi prišli takí nijakí, neviem (až na fajn Lily Taylor). Ale inak ako celok OK. V úplne odlišnom (nielen žánrovom) svetle sa film ocitne asi 15 minút pred koncom, kedy radikálne zmení imidž a stane sa z toho niečo, čo ste asi nečakali. Pobavilo ma to, ale nemôžem povedať, že by to nejako extra vylepšilo celok. Taký solídny, neurážajúci, „klasický“ hororový priemer. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem byl po dlouhé době u duchařského hororu překvapen vývojem událostí. Takže Eliho rozhodně doporučuji, protože jde o v rámci žánru nápaditý a řemeslně dobře natočený film. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Eli, chlapec nesmělý, jehož osud sem měla v prdeli. No fakt. Kdo mě čte pozorně ten ví, že nesnáším ubulence, hysterky a slušně řečeno když se někdo chová jako strašlivá píča/čurák. Eli bravurně splňuje všechny výše popsané body a jako bonus jeho výraz vyplašený srny mě sral tak ukrutně moc, že sem ho od začátku filmu chtěla vzít ven bez kombinézy, aby se nadýchal čerstvýho vzduchu a třeba si zahrál na upíra. Když se zrovna netváří srnovsky, tak historicky hystericky ječí jak když mu ho někdo rve nasucho do prdele (a vzhledem k tomu, jak teple ten hošan vypadá tak kdo ví za pár let ) a všechny ve svém okolí musí kolosálně srát, jenže je obklopen mistry zenu, protože nikdo mu tam za celej film nedá granáta do držky a to se poslušně hlásím, že já bych ho napálila co pět minut. Jo a proč vlastně furt plaší? Vidí duchy. Okey, chápu, to člověka asi děsí, ale kurva kdyby ty lekačky a duchové za něco stály. Stojej. Za vyliž prdel. Nelekla sem se ani jednou, což je u mě neskutečný, mě vyděsí i když na mě bafne mimino, takže film, kde se neleknu to je zázrak. Celkově mi na tom všem nevadila jen jako vždy šukézní Kelly Reilly a nově šukézní Sadie Sink. Závěr filmu zachránil tenhle průser tak mocně, až sem si potichu broukla - No ty pičo, ještě žes ho nenapálila, lepší s ním vycházet. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, jak se to nebálo skákat. Občas to bylo trochu neotesané a prospěla by větší finesa, ale nakonec hezký popový horor, zhruba to, co od Netflixu čekám. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Závěrečný zvrat je sice pěkný a dá vzpomenout na jednu mistrovskou klasiku, ale cesta k němu je ze zpětného pohledu zbytečně překombinovaná, chvílemi i nelogická. Zpracování je nenápadité, nepřesvědčivé - nedonutilo mě brát film vážně. Nemohu se ubránit pocitu, že v jiných, schopnějších rukách to mohl být mnohem lepší snímek. A nakonec i ten závěr nebyl pro ty, kdo viděli např. Paxtonovo Frailty nebo kanadskou šílenost End of the Line (což jsou mnohem osobitější filmy než Eli), až tak překvapivý. Mimochodem, dýku maskovanou za kříž jsme mohli v tom druhém jmenovaném kousku vidět taky. Tam ovšem měla mnohem větší využití. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Eli je malý chlapec, ktorý trpí vážnou chorobou, ktorá mu nedovoluje žiť plnohodnotný život. Jeho rodičia investujú všetky prostriedky do liečebných metód, ale nič mu nepomáha. Poslednou možnosťou je tajomné sídlo, v ktorom sa ho pokúsi vyliečiť lekárka, ktorá ešte nikdy nezlyhala. - Film odsýpa celkom slušne a je tu hromada velmi nečakaných twistov, ale aj tak som mal na konci pocit, že sa z toho dalo vytrieskať viac. V tomto prípade by som uvítal prequel, ktorý by vysvetlil pôvod Eliho ''choroby'' detailnejšie, pretože herci stvárnili postavy velmi uveritelne a podmanivo, takže ďalší film s nimi by ma určite zaujal tiež. Dej vygraduje velmi solídnym spôsobom, ale celkový dojem mi pokazil práve ten nedostatok informácií o predchádzajúcom dianí. Sadie Sink ako vždy skvelá, takže som si ju rovno pridal medzi oblúbené herečky. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Sice by to potřebovalo ještě trošku citlivé a zapálené (hihi) práce, ale už jen proto, že jsem měla doslova husí kůži, nemůžu jinak než napálit (hihihi) plné hodnocení. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Claritine? Na tohle..? Obstojné v módu duchařiny, twist včetně netradičního domácího kolotoče velmi zábavný. Vodítka k němu buď rafinovaně svádí z cesty, když tušíte, že tu někdo lže, ale nevíte o čem (přesmyčka Eli, citát z bible na billboardu) a nebo pozorné diváky dovedou k cíli rychleji (jména dětských pacientů). A Livingdead je zase jednou vedle jak ta jedle. Pro tenhle film měl režisér příkaz zespoda.. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Lidi, nečtěte komentáře a nejdřív se na to podívejte - jako horor je to kvalitní podívaná. NÁSLEDUJÍ SPOILERY: Já udělala tu chybu, že jsem přečetla pár komentů, a jak se člověk dozví, že ke konci přijde nějaký mega zvrat, a to už to pak není ono, protože hned začnete nad mega zvratem přemýšlet, a je po zážitku. I tak ale se 80% prima duchařiny skvěle sleduje, a ten konec mě sice zase tak neodzbrojil, ale určitě oceňuji, že to je nečekané a originální vyústění. Dobrých hororů je jako šafránu, tenhle k nim rozhodně patří a neměl by uniknout vaší pozornosti. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Malý velký hororový guilty pleasure s fikaně budovanou atmoškou, a v mým případě ještě s vyloženě šokujícím twistem, o kterým budu lidem, co nesledujou strašidelný filmy, nadšeně vyprávět od rána do večera. Super! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přesně pro tenhle typ filmů uznávám Netflix. Je to už několikátý snímek, který není vůbec lehce čitelný. Na konci s náma scénarista vymetl v ringu všechny rohy a já zůstal zase jen s otevřenou pusou civět, co to jako mělo být. V první polovině skvělá atmosféra, pak mě to přestávalo pomalu bavit, aby mě závěrečný zvrat dostal. 65% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna před motelem má příjemné napětí stejně, jako pokračování do léčebny, kde by měli Eliho zbavit všech myslitelných alergií. Film má neklidný a tajemný náboj do chvíle, než se objeví první duch. Pak mě to přestávalo bavit, dokud se karta nezačala obracet a snímek počal směřovat do zcela jiného žánru. Osobně bych duchy vyškrtl a přidal více temnoty, která se směrem k závěru nabízela. Líbilo se mi, že nikdo nebyl tím, kým se zdál být, jen divák se vše dozvídal jako poslední. Solidní kamera, atmosferická hudba, starý dům a půvabná Reillyová. Nakonec jsem byl více než spokojen. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Eli ma nalákal najmä na zaujímavý príbeh o chorom chlapcovi, ktorý vo mne vzbudzoval túžbu zistiť viac a tým pádom som tento film musel nutne vidieť. Obsadenie je taktiež nadmieru slušné, hlavne chlapec Lili Taylor dokázal aj v emocionálne vypätých momentoch predviesť, že hrať rozhodne vie a vo filme fakticky nie je len piatym kolom u vozidla. Ponúkne to aj pár slušných ľakačiek, bohužiaľ sa tieto situácie držia vo striedmejších vodách, takže krvavých sekvencií sa tu diváci nedočkajú. Aj tak sa ale nájdu chvíle, ktoré dokážu tak trochu vystreliť vašu tepovú frekvenciu cez strechu vášho domu. Ako sa postupne film chýlil ku svojmu koncu, tak skôr narastal počet otázok, začalo sa to slušne zamotávať a ja som pomaly ale isto strácal nádej v nejaké vydarenejšie rozuzlenie. Lenže potom to prišlo. Koniec, ktorý som ani v kútiku duše nepredpokladal, zamiešal kartami naozaj veľmi, došlo aj k výmene žánrov. Pekne si to tvorcovia na nás prichystali, to sa im musí nechať. Netflix sa vytasil s príjemnou zmenou, horory si u neho tak často nevšimneme. ()

Reklama

Reklama