Reklama

Reklama

Eli

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoufalí rodiče přivedou jedenáctiletého chlapce stiženého vysilující nemocí na odlehlou kliniku, kde má podstoupit experimentální léčbu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (198)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Upřímně, už jsem v to ani nedoufal, nicméně toto je v rámci hororového žánru velkým a povedeným překvapením. Eli zaujme především precizním budováním atmosféry a nečekaným finálním rozuzlením, u něhož jsem napětím téměř nedýchal. Jen škoda několika otravných hororových klišé, které se bohužel vyskytnou i zde. Až na tento drobný detail se tedy jedná o skvěle zpracovanou záležitost, u níž si budete užívat každou minutu stopáže. Tohle je zkrátka duchařský horor podle mého gusta! ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Závěrečný zvrat je sice pěkný a dá vzpomenout na jednu mistrovskou klasiku, ale cesta k němu je ze zpětného pohledu zbytečně překombinovaná, chvílemi i nelogická. Zpracování je nenápadité, nepřesvědčivé - nedonutilo mě brát film vážně. Nemohu se ubránit pocitu, že v jiných, schopnějších rukách to mohl být mnohem lepší snímek. A nakonec i ten závěr nebyl pro ty, kdo viděli např. Paxtonovo Frailty nebo kanadskou šílenost End of the Line (což jsou mnohem osobitější filmy než Eli), až tak překvapivý. Mimochodem, dýku maskovanou za kříž jsme mohli v tom druhém jmenovaném kousku vidět taky. Tam ovšem měla mnohem větší využití. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Solídna jednohubka, ktorá dokáže postrašiť, vytvoriť zaujímavú atmosféru a aj pomerne dlho skrývať esá v rukáve. Keď ich však paradoxne v poslednej tretine vyloží na stôl a mal by prísť vrchol filmu, tak ma Eli svojim prekvapivým a nekonvenčným vysvetlením stratil. Dovtedy to však bolo výborné- herci kvalitní (ústredný chlapec je okej, Lili Taylor sa do hororov hodí a Sadie Sink zo Stranger Things tiež nesklamala), zápletka správne tajomná, atmosféra a náznaky toho že sa s chlapcom deje niečo divné postupom času pekne gradujú. Akurát škoda spomínaného vyvrcholenia a záveru. I tak však Eli rozhodne stojí za tú hodinku a pol a  Ciaran Foy mi aj napriek tomu , že som po 4* Citadel a dvojke Sinistru siahol prvý raz po 3* potvrdil, že je schopným hororovým režisérom. 60% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jó, to by asi šlo... Pustil jsem to vlastně úplně naslepo, jen jako další titul který aktuálně poletuje vzduchem.. Hned z kraje mě mile překvapila účast Kelly Reilly, která vždy, už jen svou přítomností-v mých očích-zvedá film o level nahoru (takové mentální porno).. Pak mě nemile překvapila účast Lili Taylor, která vždy, už jen svou přítomností-v mých očích-degraduje film o level dolů (taková mentální reklama na prací prášek)... Pak se rozjel příběh, který se skrz tuctové a klišoidní peripetie prokousal až k nečekaně svěžímu, zábavnému a překvapivému finále.. Vždycky mě zamrzí, že se do takového námětu tvůrci neopřeli více s Lovecraftovskou vášní.. Tady by se vpohodě uplatnilo nějaké to chapadloidní božstvo, nebo cokoliv.. Takhle se to drží zbytečně při zemi... Ale hodnotím vcelku nadprůměrně.. Ve výsledku mě to vlastně potěšilo.. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Tři čtvrtiny stopáže solidní duchařina,která svojí atmosférou strčí do kapsy Sestru i s třetí Annabelle.Pak ovšem přijde zvrat,který jsem upřímně nečekal a jakkoliv je hodně zběsilý,bohužel dokáže velkou část oné pečlivě budované atmosféry shodit.A je to škoda.Ne snad,že by ten zvrat vůbec nefungoval,ale on vlastně funguje jen na základě toho,jak moc nečekaný je.Pro Ciarána Foye je to každopádně po špatném druhém Zlověstném krok kupředu...70% (jen nevím jestli silné tři,nebo hodně slabé čtyři) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Kořen Tannisu původně vymyslel spisovatel Ira Levin pro román „Rosemary má děťátko“. (LUKICKK)
  • Společnost Netflix získala distribuční práva na tento film od Paramountu, když studio údajně nemohlo přijít na to, jak film uvést na trh. (LUKICKK)
  • Když odjíždí rodina z motelu, tak je po nich hozena láhev, po které zůstane na zadním skle mokrá stopa. Při výjezdu z parkoviště je ale sklo čisté. (Duoscop)

Reklama

Reklama