Reklama

Reklama

Missy, dcera Macka Phillipse (Sam Worthington), je unesena a důkazy o tom, že byla pravděpodobně zavražděna, se najdou v opuštěné chatrči uprostřed oregonské divočiny. O nějakou dobu později obdrží Mack, utápějící se v nejhlubší beznaději, podivný vzkaz, ve kterém ho pisatel zve na víkend do chatrče. Přestože Mackovi jeho vlastní počínání připadá nanejvýš pošetilé, vrací se jednoho zimního odpoledne na toto místo, aby znovu vkročil do samého středu svých nejtemnějších nočních můr. To, co tam najde, mu navždy změní život. (Magic Box)

(více)

Recenze (212)

bonovox 

všechny recenze uživatele

Film s kresťanskou tématikou o strate viery v Boha a znovunájdenia zmyslu života. Silná téma, ale pre mňa slabšie spracovanie. Hlavne v druhej polovici sa dostavuje v deji dosť nudy a vaty v príbehu. ()

Tomas_PO odpad!

všechny recenze uživatele

Pozreté na základe odporúčania viacerých známych, že vraj výborná kniha. Úvodom to začalo dynamicky, no postupne sa to menilo na podivnú, akokeby až sakrálnu agitku. A momentom zjavenia sa trojjediného ženského černošského Boha nebolo už iného riešenia než to vypnúť... ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 6/10. ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

k sledovaniu Chatrče je potrebné vybaviť sa silnou dávkou božej milosti. Cítil som sa ako na hodine náboženstva. teda na dvoch hodinách za sebou. dej je zaliaty teologickou polevou a film je obalený v stránkach biblie. Myslím, že tento film sa stane povinným v krestanskej obci. Pre mňa osobne to bolo naozaj moc presýtené vierou. Akože chápem myšlienku posilnenia kresťanských pilierov viery a snahu o podanie posolstva, ale asi to ocení iba človek zo silným putom k inštitucionalizovanej viere v boha. Pre bežného diváka je to utrpenie dopozerať do konca. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Vydařené zpracování knihy s věrohodnými hereckými výkony všech zúčastněných (potěšil hlavně neočekávaný Graham Green), včetně prakticky neznámých představitelů Jesuse a Saraju. Knížku si díky drobným rozdílům nejspíš přečtu ještě jednou... ()

skrob 

všechny recenze uživatele

Jen pro věřící nebo američany. O hledání cesty k bohu po tragédii jsou lepší a ne tak natahované filmy, třeba Jak přicházejí sny. ()

CHYREN 

všechny recenze uživatele

Je to alibismus. Ostatně jako každá víra v cokoliv. Přesto mám dojem, že tohle dílko bylo udělaný na dnešní dobu docela důstojně. Staví na tezi, že Bůh koná dobro a zlo nikoliv. Že jde mimo něj. Zajímavá součást této filozofie je tohle: Nikdo nikdy nemá dost informací pro to, aby mohl soudit. Dokonce i vraha dětí. Na to mám odpověď: Možná, ale pokud někdo zavraždí dítě, nemá na tomhle světě co dělat. Na tomhle lidském světě. Boží soud, pokud něco takového existuje, nechť proběhne mimo něj. I kdyby se nějakým zázrakem měl dostat do Ráje. Já si nemyslím, že víra je vhodná pro lidi, kteří jsou silní. Být dobrými lidmi i bez ní. Je pro ty ostatní. Nehledě k tomu, že církevnictví a náboženství je pro lotry nejbezpečnější úkryt. Tento film vám odpoví jen tak, že se nebudete dál ptát. Že to přijmete tak, jak to je. V tomhle případě to může mnoha lidem pomoct. A to se počítá. ()

m.satty 

všechny recenze uživatele

Film pro věřící v Boha, nebo pro ty, kteří se zamýšlí nad otázkou : "Proč Bůh dopouští zlé věcí v životě?" Nebylo to špatné, ale pro mě jako pro ateistu docela nezajímavé. A přitom začátek vypadal slibně.... ()

pblicek 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak v době, kdy na jeden křesťanský film připadá asi 1000 nekřesťanských, to někdo může označit za křesťanskou propagandu. Když někomu ta kapka v moři vadí ať prostě čumí na něco jiného. Výběr má velký. A ještě jedna myšlenka: Za posledních 20 let jsou společnost a filmy s ní, čím dál více zvrácené. Filmy, co se dřív označovaly hvězdičkou a pouštěly po desáté hodině, dnes běží odpoledne a všem to připadá normální. Násilí a sex přímo na kameru se stalo běžnou součástí... Jednoduše ta hranice mezi slušností a neslušností, nebo morálností a nemorálností se za posledních pár let hrozně posunula. Je mi jasné, že s tím nic nenadělám a právě proto jsem rád, za tyhle kapky v moři, které jsou postavené na dobrý morálních hodnotách a zdravých lidských principech :). Jo a podle mě to má tak silný příběh a je to docela slušně natočeno, že se to snad muselo líbit každému. Ať už věřícímu agnostikovi nebo třeba ateistovi.... ()

Alasdaira 

všechny recenze uživatele

Mediitativní, pomalý film, určený k rozjímání. Mohl by být trochu méně pomalý, Literární předlohu ani film nemohou nevěřící pochopit, je to o křesťanech a pro křesťany. Palčivé téma odpuštění vrahovi malé holčičky a vzdání se role soudce, do které se denně stavíme, a naprostá důvěra v milujícího Boha, který má stej ě rád nevinnou holčičku stejně jako teroristu. Pro ateisty moc silný kafe. ()

Kamil111 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejde ani tak o téma, jako o špatný scénář, špatné výkony herců, špatnou režii, špatný střih a tak dále. A ze Svaté Trojice je samozřejmě každý jiné rasy, takže i hromada pokrytectví. ()

titi74 

všechny recenze uživatele

Nečital som síce predlohu ale je to dost knižne opisované a dost do hĺbky postavy postihnutej vlastnym scenarom , ktorý nedosažiteľne a za krátku chvílu pochopí čo veľa veriaci iba snažia sa vn´mať , no na otázky charakteru filmovom ani nechápu , takže v prvom rade herecky priemerne a Sam nadpriemerne zahraté v zaujimavom námete vysvetluje príčini súžitia dobra a zla , v raji zvanom tunajšok do božskej formy v druhej polovici filmu krestanskom lahodnom podtóne, sće som to neočakaval akým smerom sa bude dej odvíjať ale dotiahol to do dobrého konca čo sa týka vysvetlovania deju. Niečo na tom pravda môže byť , ale spravili kresťanský thriler do uspávacieho predĺĺĺhaveho serpentínového konca , škoda moho to mať väčšie ambície , ako sa zdá na prvy pohľad . ()

omri 

všechny recenze uživatele

Několik lidí tento film odsoudí dříve, nežli se na něj podívají. Sám bych byl stejný. Řekl bych si, že jde o další výplod křesťanských myšlenek. I když mi nezměnil náhled na svět, tak to nebylo takové utrpení jej dokoukat. Zpracování a zmíněné myšlenky si vysloužily tři hvězdy. ()

WikingVik 

všechny recenze uživatele

Podle popisky drama o únosu dítěte, v realitě je drama kousek z prvních 15ti minut, prostě něco jako párky s 6% masa. Zbylých 94% obsahu je už jen sáhodlouhá vymývačka mozku, takový separát s tužidly. Jeden se dozví, že bůh je vysmátá tlustá černoška, lidé jsou jen barevné čáry a mrtvé dítě je v nebi v pohodě. Potom také, že tyran, či vrah dětí jsou taky boží hovádka, takže se jim musí odpustit a ještě si u toho dobře popláčete. Nakonec zazvoní zvonec, pohádky je konec a hurá zpět do reality. Jen ty dvě hodiny jsou v jeteli. ()

Reklama

Reklama