Reklama

Reklama

Šíleně bohatí Asiati

  • USA Crazy Rich Asians (více)
Trailer 1

Snímek Šíleně bohatí Asiati, inspirovaný celosvětově úspěšným bestsellerem spisovatele Kevina Kwana, sleduje rodilou Newyorčanku Rachel Chuovou, která doprovází svého dlouholetého přítele Nicka Younga na svatbu jeho nejlepšího kamaráda do Singapuru. Rachel, nadšená ze své první návštěvy Asie, ale nervózní ze setkání s Nickovou rodinou, vůbec není připravená na to, že jí její snoubenec o sobě zapomněl sdělit několik důležitých detailů. Ukáže se, že není jen potomkem jedné z nejbohatších rodin, ale také jednou z nejlepších partií v zemi. Když se Rachel ukazuje na veřejnosti po Nickově boku, stává se trnem v oku nejen žárlivým nápadnicím, ale především Nickově vlastní matce. A záhy je nad slunce jasné, že i když vám peníze lásku nezaručí, rozhodně můžou všechno pořádně zkomplikovat. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

kareen 

všechny recenze uživatele

Já opravdu nevyžaduju od romantické komedie nějakou originalitu, vlastně v tomhle směru jsem jako typická ženská. Stačí mi jen správné jiskření u hlavního páru, kdy ona je hezká, on charismatický, a spokojeně se usmívám, když si nakonec padnou do náručí a následuje TEN polibek. Ale fakt mě nebaví koukat na pár, který je sice docela rozumný a dobře vypadající, ale taky ohromně nudný. A už vůbec mě nebaví koukat dvě hodiny na to, jak moc jsou někteří asiati bohatí a co všechno si mohou dovolit. Je vidět, že to točili Američani. Ne, že bych nějak fandila východoasijské macho kultuře, ale z toho co jsem z jejich filmové nebo seriálové romantiky viděla, díky tomu působí skoro každý druhý zamilovaný pár jako Darcy s Lízou od Austenové. Což mi přijde ohromně sexy. Tady to je jen naleštěná nuda. A to není nic pro mě. Já chci plnokrevné postavy, potom ať se to klidně odehrává třeba i v nějaké chatrči. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Trochu sklamanie. Na komediu je tu trochu malo vtipov. Ken Jeong tu je dokopy 3 minuty. Pribeh je gyc. Bohaty princ a chudobne dievca prekonavaju kastovne rozdiely. Na jednej strane herci su sympaticki. Na druhej strane. Kokos. Vsetci Cinania vyzeraju rovnako. Par krat som si skutocne nebol isty, co za postava to je vlastne na scene. Dopozeral som to bez nejakej ujmy na zdravi. Ale davam maximlane slabsie 3* a 55%. ()

Reklama

Davered 

všechny recenze uživatele

Prijemne a sympaticke jakozto historicky milnik (pro Asio-Americany, nikoliv pro Cinany, jak pisou mistni bigoti), ale vseho je toho az moc. Prilis dlouhe, s prilis mnoho postavami, a predevsim prilis ukecane. Naprosto to postrada jakykoliv rytmus, nejake vytrzeni z toho frenetickeho tempa.__Ovsem je smutne, ze si i tak stale tolik lidi stezuje, ze jsou ve snimku jenom asiati (nad tim, ze v tisicovkach filmu jsou jen belosi se naopak nikdo nepozastavuje). CRAZY RICH ASIANS je totiz potreba vnimat v kontextu historicke reprezentace asiatu v Hollywoodu. Z tohotu pohledu jsou bezpredmetne i vytky k prehnanemu excesu/materialismu tohoto filmu. CRAZY RICH ASIANS jednoduse prezentuje asiaty jako uspesne, fyzicky atraktivni (kolik muzskych hercu zde ukaze svuj sixpack?), a inteligentni, coz je naprosty opak typickych asijskych roli marginalnich, negativnich, ci socialne slabsich postav. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velkolepé, nabubřelé, okázalé, barevné, jedovaté, ale také milé, něžné a zábavné. Nádherná ukázka luxusu, rasismu, předsudků a generačních bariér. Zvláště začátek byl fakt dobrý, krásná ukázka toho, jak relativní může být moc. Běloch se bude vždy dívat na asiata, černocha nebo róma dívat z vrchu, bez ohledu na jeho postavení, čí majetek. Naopak oni se vždy budou dívat stejně blbě na nás. Když k tomu připočítáme jinou sociální vrstvu, tradice, tak je na malér zaděláno. Moc pěkně se na film ve skoro až Bolywoodském stylu koukalo, čert vem to, že scénář sám o sobě by nikoho neohromil, a že někteří herci dost přehrávali. Jako celek velmi působivé a já dávám čtyři  a půl zasloužené hvězďule. ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Přesně jak píše Bluepiggie, z většiny komentářů je znát, že dotyční toho z filmu moc nepochopili. Asiati si v něm hodně dělají srandu sami ze sebe a z asijských stereotypů, vidím v tom i kritiku materialismu a celkově mentality Číňanů. Film sice v mnohém přehání, ale celý ten příběh je inspirovaný skutečnými zážitky ze života autora, takže reálný základ to má a věřit se tomu dá. Navíc je to celkem vtipné a má to úchvatný vizuál z prostředí Singapuru. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Film je natočený podľa rovnomenného románu. Román je prvou časťou trilógie od Kevina Kwana. Dva ďalšie romány trilógie sú „Čínska priateľka“ a „Problémy bohatých ľudí“. (Pat.Ko)
  • První film západní produkce s čistě asijskými herci, po více než 25 letech. (Tomas_TM)
  • Filmový hotel s tromi vežami je skutočný a volá sa Marina Bay Sands. Je známy tým, že má najväčší strešný bazén na svete. (Pat.Ko)

Související novinky

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

Nominace na 76. Zlaté glóby

Nominace na 76. Zlaté glóby

06.12.2018

Nominace na 76. ročník Zlatých glóbů byly čerstvě oznámeny a vy po nich teď nejspíš budete mít ještě více otázek, něž kolik jste měli před nimi. Mezi pěticí nejlepších dramat se totiž objevily filmy… (více)

Reklama

Reklama