Reklama

Reklama

Šíleně bohatí Asiati

  • USA Crazy Rich Asians (více)
Trailer 1

Snímek Šíleně bohatí Asiati, inspirovaný celosvětově úspěšným bestsellerem spisovatele Kevina Kwana, sleduje rodilou Newyorčanku Rachel Chuovou, která doprovází svého dlouholetého přítele Nicka Younga na svatbu jeho nejlepšího kamaráda do Singapuru. Rachel, nadšená ze své první návštěvy Asie, ale nervózní ze setkání s Nickovou rodinou, vůbec není připravená na to, že jí její snoubenec o sobě zapomněl sdělit několik důležitých detailů. Ukáže se, že není jen potomkem jedné z nejbohatších rodin, ale také jednou z nejlepších partií v zemi. Když se Rachel ukazuje na veřejnosti po Nickově boku, stává se trnem v oku nejen žárlivým nápadnicím, ale především Nickově vlastní matce. A záhy je nad slunce jasné, že i když vám peníze lásku nezaručí, rozhodně můžou všechno pořádně zkomplikovat. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

Eawy 

všechny recenze uživatele

No ja vám ľudia neviem, ale ja som dosť nespokojná. Musím si prečítať knihu (už pridávam do zoznamu), ale takto generickú romantickú vec som už dlho nevidela. Človek by si myslel, že z tej krásnej polohy, že sa teda jedná o ázijskú kultúru vyťažia trošku viac. Namiesto toho, je to iba všeobecná komédia, ktorá by bola úplne rovnaká, či by sa jednalo o Crazy Rich Italians, Crazy Rich Americans alebo hocičo iné. Jedná sa o úplne tuctovú zápletku, čo nevadí, lebo romantické filmy sú vždy tuctové, v ktorej sa nám snažia predstaviť nejaké bláznivé rozhadzovanie peňazí, "akože" charakteristické iba pre Ázijčanov, ale ja neviem, podľa mňa tam nič také nebolo. Ázijci majú krásnu kultúru, svoje vlastné ponímanie sveta, a to absolútne vo filme nebolo využité. Film je natočený v krásnom prostredí, ktoré hrá farbami, kostýmami ´, gigantickými domami, avšak, toto úplne prehluší akékoľvek emócie z filmu. Hlavní hrdinovia nie sú príliš zaujímaví, ale pozitívne hodnotím, že sa tam neobjavilo žiadne prehnané obviňovanie, či "urazenie". Popravde, sú tak strašne nezaujímaví, že mi bolo úprimne jedno, čo sa stane. Film je veeeľmi dlhý na tento typ príbehu, nemá veľa vtipných momentov, a je HROZNE! HROZNE! ozvučený. Väčšina rozhovorov, kde máte viac ako 3 osoby sa odohráva na párty, ale hudba prehluší ten rozhovor natoľko, že neviete, čo sa deje. Najzaujímavejšou postavou je Astrid, keby o nej natočili film, ako prvá idem do kina. Dá sa to pozerať, ale je to nudné. 60% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Limonáda s předem odhadnutelným dějem. Ale velmi působivě zasazená do Singapuru, kde filmaři využili veškerá jeho turistická lákadla (stará i moderní architektura, příroda, jídlo) a téměř všichni lidé jsou tam krásní, elegantní a nádherně oblečení. Michelle Yeoh je stále velmi šaramantní a hraje okouzlující dámu, která za úsměvy skrývá neústupnost a tvrdé lpění na tradicích. --------- Dost mě však štvala vedlejší linka s paní Dokonalou a jejím manželem z chudých poměrů, protože přestože se jí film snažil vydávat za sympaťačku, působila spíš jako ledová královna bez emocí, která ještě ponižuje manžela tím, že před ním nápadně nenápadně schovává své předražené nákupy a pak se děsně diví, když on si připadá méněcenný. SHRNUTÍ: Chcete se podívat do exotiky z turistického katalogu - neuvidíte nic ošklivého, jen samou dokonalost. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Krucipísek, nechala jsem se zmást slovem komedie natolik, že jsem si nevšimla, že za tím následovaly také žánry romantický a drama. Výsledkem byly vysloveně protrpené dvě hodiny, ve kterých jsem zaznamenala zhruba dva vtipy a nesnesitelnou nálož romantického dráma. Film jako celek, příběhem i provedením, mi přijde jako dvacet či třicet let starý, respektive obstarožní, není na něm nic svěžího ani nápaditého ani pozoruhodného. Nicméně jsem zároveň v šoku z toho, že film někteří lidé kritizují pouze za to, že je "plný Číňanů". ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Jedná sa v podstate o zbierku najväčších klišé romantických komédií ktoré vás iba napadnú. Cesta za spoznaním priateľovej rodiny sa zvrtne. Herecké obsadenie: Všetci herci Ázijského pôvodu, ktorý vás v tejto chvíli napadnú v tomto filme určite hrali, len sa treba dobre pozerať. Prevedenie: Veľmi pôsobivá výprava. Šanghaj je nádherné mesto a celý film sa snaží upozorniť na Ázijskú kultúru. V tomto smere nemám čo vytknúť. Pocity: Aj napriek tomu že sa jedná o romantický gýč, film dokáže chytiť za srdce a o to v konečnom dôsledku vo filmoch tohto razenia ide. Pridaná hodnota: Po dosledovaní som mal príjemný pocit. Možno mi aj ušla jedna slzička šťastia. Aj preto musím hodnotiť film veľmi kladne. 87% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Filmová červená knihovna nabízí pěkné kluky a parádní záběry Singapuru. 1) Film zobrazuje ve své podstatě nechutný životní styl zalžený na plýtvání prostředky získanými odíráním druhých. Je jistě možné, že boháči získali své jmění poctivě. I potom zůstává trestuhodná bezohlednost utrácečů peněz._____ 2) Pěkné chlapy zastupují 34letý australský Číňan Chris Pang (novomanžel Colin Khoo), 31letý malajský Číňan Henry Golding (bohatý Nick Young) a třeba i 45letý Singapuřan Pierre Png (Michael Teo)._____ 3) Cinemax prostřednictvím UPC mi nabídl dvě možnosti, jak film sledovat. Mohl jsem si vybrat český dabing bez překladu a titulků (ani anglických) rozhovorů vedených v čínštině anebo původní anglické znění bez porozumění čínským rozhovorům. Taková socialistická volba... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se od 24. dubna do 24. června v Malajsii a Singapuru. (ČSFD)
  • Film je natočený podľa rovnomenného románu. Román je prvou časťou trilógie od Kevina Kwana. Dva ďalšie romány trilógie sú „Čínska priateľka“ a „Problémy bohatých ľudí“. (Pat.Ko)
  • K októbru 2018 film zarobil na celom svete viac ako 235 miliónov dolárov, čo z neho robí romanticky najkompaktnejšiu komédiu za posledné desaťročie. (Pat.Ko)

Související novinky

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

Nominace na 76. Zlaté glóby

Nominace na 76. Zlaté glóby

06.12.2018

Nominace na 76. ročník Zlatých glóbů byly čerstvě oznámeny a vy po nich teď nejspíš budete mít ještě více otázek, něž kolik jste měli před nimi. Mezi pěticí nejlepších dramat se totiž objevily filmy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno