Reklama

Reklama

Ludo

Trailer

VOD (1)

Štyria kamaráti vyrazia v ústrety noci plnej zábavy a skončia v uzamknutom nákupnom centre. Tu nečakane natrafia na podivný starší pár. Napriek tomu, že ich vnútorný hlas nabáda, aby akúkoľvek komunikáciu s párom ukončili, nakoniec pristúpia na hranie starovekej hry nazvanej Ludo. Tá však na rozdiel od jej podobných prináša namiesto radosti prekliatie v podobe večného života prepojeného so smrťou. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (15)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dva páry sa snažia nájsť miesto, kde by sa poriadne zabavili. Nemôžu nič nájsť, tak sa vlámu do uzatvoreného obchodného centra. Tu sa dostanú do kontaktu s tajomnou doskovou hrou, ktorá ich úplne pohltí a namiesto plánovanej zábavy ich čaká noc plná krvi, utrpenia a bolesti. - Nie je to zlý horor, ale je nesmierne nevyrovnaný. Pár minút prebiehajú nepredvídatelné scény plné napätia a akcie, ale po chvíli sa všetko prevráti a pôsobí to pomaly, nezáživne a intenzita sa úplne vytratí. A takto sa to dookola prevracia asi 85 minút. Niektoré halucinácie boli parádne, krvi bolo tiež dosť, námet ponúka pôsobivú zápletku, ale celé to je tak chaotické, že u mňa prevláda skôr negatívny dojem. Ale ak má niekto chuť na trochu exotiky, je toto ideálny kúsok. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Skombinujme Livide s Jumanji a vznikne nám Ludo: Horor o tajomnej starodávnej hre, ktorá si žiada obete. Štyria kamaráti si vyrazia užívať si život, až skončia uprostred noci v opustenom nákupnom centre. Tam ich práve v najlepšom vyruší párik podivných starcov, ktorí vytiahnu nevinne vyzerajúcu hru. No odkedy ju začnú hrať, čaká ich pekné peklo. Film naberá úplne iný smer a zmení sa to na poriadnu fantazmagóriu. Od Indie, ktorá celé roky vypúšťa romantické hlúposti s pesničkami a nazýva to hororom, som niečo také rozhodne nečakal, určite to najlepšie za posledné roky z tejto krajiny. Na druhej strane je ten film iný vo všetkých smeroch a keďže na tejto stránke nie je veľa užívateľov, ktorí by ocenili takéto krvavé "wtf" bizarnosti, horor s čistým svedomím NEODPORÚČAM :-) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dve dvojice zamilovaných párov skončia počas noci plnej zábavy v uzamknutom nákupnom centre, kde nečakane natrafia na podivného staršieho muža so ženou. Napriek tomu, že ich vnútorný hlas nabáda, aby akúkoľvek komunikáciu s nimi ukončili, pristúpia na hranie starovekej hry, ktorá na rozdiel od mnohých jej podobných, prináša namiesto radosti - prekliatie v podobe večného života prepojeného so smrťou. No konečne! To trvalo. Keď India vypustí nejaký horor, väčšinou ide o absolútne tuctovú ducharinu, ktorej sa nebojí ani sestra miestneho kuchára. Navyše keď je voľne dostupná na YouTube, z 90% pôjde o absolútny prepadák (česť výnimkám). Toto je však z úplne iného súdka, pričom musím súhlasiť s prvotným názorom, že sa skutočne jedná o solídnu upírinu, ktorá v druhej polovici ponúka dostatok násilia i akýsi podivný druh temnej atmosféry. No a keďže mi táto variácia hry "človeče nezlobse" v originálnom šate pomerne chutila, budem štedrý - 60% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Indická pošahanost. Zhruba prvních 35 minut je těžká nuda. Pak sice přijde pár vydařenějších krvavých scén, ale jako celek to vůbec nefunguje. Tohle nebrat. Ztráta času. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ludo funguje různými způsoby, ale nikdy nejde moc hluboko. Je to šokující komedie pokud chcete, je to velmi vážné a chvílemi temné a občas emocionálně dojemné. Nebo můžete být při sledování nervózní, což je také důvod. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem další solidní asijský nářez o zvrácené hře, ale dostalo se mi dosti rozporuplného filmu. Přece jenom mají Indové v mnohém co dohánět takové Japonce, Thajce či Korejce. Hlavně když se rozhodnou odpustit od své přeslazenosti a tanečků a chtějí divákovi nabídnout brutální podívanou. Což taková drsnější verze „Člověče nezlob se!“ slibovala – nebo spíš vybízela. Největší slabinou bylo jeho celkové pojetí a tvůrčí nemohoucnost se více odvázat. Našlo by se tu totiž hned několik vcelku povedených momentů i drsnějších scén, ale když už se rozhodli konečně přitvrdit, nastal střih, zběsilý až chaotický střih a hodně důležitých situací se odehrálo mimo záběr kamery, nebo v dálce. Přitom když už došlo na brutalitu, tak se dočkáme uhryznutí jazyka, vypíchnutí oka, trhání masa i vytahování střev. Jenže vždy jen na pár vteřin a následně se kamera věnovala úplně něčemu jinému (třeba hořící pochodni, třepotající se noze…). To samé se dá říci i o historii samotné hry. Její legenda (zrod) byla docela zajímavá a zpočátku jsem si ten vypravovaný příběh i užíval, jenže oni kecali dál a dál, přibývali nové postavy, jména, vzpomínkové záblesky až to začalo nudit. Což se dá ostatně říci i o samotném odbytém finále. Když k tomu navíc připočítám i fakt, že většina postav mi byla krajně nesympatická (no ty holky byly celkem pohledné, ale chytrosti moc nepobraly – pánové, tak to byli totální trotli…). Takže mi bylo ve finále úplně jedno, kdo umře a kdo a zda vůbec někdo hru přežije. 40% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina je o ničem. Dva nesympatické páry trdlují po městě a hledají místo vhodné pro milostné hrátky. Ve chvíli, kdy se na scéně objeví hra, film sice získává na zábavnosti, ale to nebylo po předešlé nudě nic těžkého. Úvodní svačina, kterou začala krvavá část, byla sice fajn a líbila by se mi i samotná legenda, ale to, jak byla odvyprávěná a hlavně nasnímaná, na mě vůbec nepůsobilo. S Indama tímto asi nadobro končím. 25% ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Nechutnosti tohto druhu nemusím, každé druhé slovo vo filme je nadávka alebo vulgarizmus, vypla som to v okamihu keď jednému z mladíkov "akože" starena odhryzla jazyk a vyrvala vnútornosti.... Niečo takéto vsádza na nechutnosť nie desivosť, takže by som to nenazvala hororom ale fujtajblom... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na Ludo mě opravdu hodně navnadil ricci svým komentářem. Velmi mě zajímalo, jak by mohl vypadat indický mix Livide a Jumanji. Nakonec to tak žhavé nebylo, ale průměrně to ohodnotit klidně můžu. Jako jedné z mála mi až tak moc nevadila první půlhodinka. Brala jsem jí jako nutnou součást a docela se těšila, jak se to bude vyvíjet. Musím pochválit hudební doprovod a jsem asi divná, ale zvuk kostky narážející do stěny té skleněné lahvičky ve mně vyvolával takovou euforii, že se k tomuto filmu budu možná ještě několikrát vracet. Legenda samotné té hry byla ale spíše špatná, působila nedodělaně a povrchně. Já to ale odpouštím, protože jinak na mě Ludo dolehlo jako zajímavý snímek pro svůj vizuál a exotičnost. Nemyslím si, že je tento snímek nějak kvalitní a rozhodně není pro každého, Mně ale kápnul do noty, takže mu ty tři s radostí dám. A taky potěšil záběr na Baťu. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Nejsyrovější indický horor, kterým jsem měl doposud možnost vidět. Nejde v něm o „lekačky“, ale spíše o živočišný a přímočarý příběh na brutálním a krvavém podkladu. V náznacích mi to připomnělo americkou sérii Hellraiser, kde neplatí, že kdo si hraje nezlobí, ale umírá. Zde však nejde o „Rubikovu kostku“, nýbrž o společenskou hru na téma „Člověče, nežer mě!“. Hra je vhodná pro všechny věkové kategorie a je značně návyková. Její trvání se pro zúčastněné může značně lišit. Začátek filmu nás až šokuje pro svoji otevřenost a vulgaritu. Ukázky mnoha neřestí zvýrazní i vcelku ostrá hudba. To vše je na indické poměry značně ojedinělé. Tady se toho rozhodně nebáli a na uhlazenost nehrali. Poté se seznámíme se všemi hráči a poněkud strohými pravidly HRY. Ideální je, když se vám žádná z postav nelíbí, neboť poté odpadá starost o to, kdo přežije. Přesně jako v tomto případě, bylo mi to úplně jedno. V dalším průběhu je nám převyprávěna historie HRY a končíme finální partií. Popravdě jsem čekal větší „maso“, ale i tak jsem se nenudil a příběh se mi líbil. Lepší průměr, nic mimořádného, ale na druhou stranu mě to svým nábojem dokázalo strhnout a zaujmout. Vůbec to nebylo tak špatné, jak jsem čekal. S většinovým názorem se tedy neztotožňuji a dávám za jasné tři hvězdy. Jsem alespoň poučen o tom, že po zavírací době do obchodního domu nelez a s cizími lidmi si nehraj! ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Indický horor ( ikdyž hrozně amatérský ) u kterého jsem si jen řekl, že bych neřekl, že se takové filmy točí v Indii. Já myslel, že Bollywood znamená telenovela s tancem bez čehokoliv co připomíná sex a v tomhle filmu jede sex, drogy a rokenrol... bohužel na hezký filmový zážitek je to jako celek fakt bída ( možná i proto, že nejsem fanda hororů). ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Netuším prečo som to vôbec pozeral. Nenávidím ten jazyk a neznášam tie ich filmy pretože sú sprosté až to bolí. Príbeh by nebol zlý keby sa to natáča v Amerike s normálnymi hercami a aspoň nejakým rozpočtom. Otras , tak sprostý film. Čakal som na konci len preto aby som vedel prečo a čo sa to deje a keby viem aký bude vypnem to v 5 minútach.Vyhnúť sa , nie je to dobré ľudia neklamali , sprostosť Indického zrna. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola totalna strata casu,chaoticky film,hroza,des,viac k tomu ani netreba pisat,za nejaku tu krv davam jednu hviezdicku...:-) ()

CharlieSs odpad!

všechny recenze uživatele

Ježiši kriste. Mě se fakt naprosto vzácně stane, že nedočumím film do konce. Ale tady tohle už fakt nešlo. Zkoušela jsem to na konci ještě posunout a najít tam nějaký part, který by se dal vydržet, ale ne... Tahle sračka mi zkurvila super zážitek po Jane Doe, takže pěkně děkuji. Bacha, je dost možný, že to trumflo Camp Dread!!! ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Sračka srovnatelná maximálně s touhle http://www.csfd.cz/film/64477-baskin/komentare/. Ze začátku se to tváří jak indická napodobenina ze série Pařeb dva muži a dvě ženy (obě prostitutky nejspíše) jdou kamsi do klubu tam chlastají berou drogy a chtějí si spolu vrznout. Jelikož jich žádný hotel nechce ubytovat tak jdou do supermarketu (zvláštní, že měl otevřeno asi mají v Indii nonstop) a vrznou si tam. Pak jich vyruší jacýsi magoři, kteří si chtějí zahrát hororovou verzi Člověče Nezlob Se jen s tím rozdílem,že ten koho vyřadí chcípne. Tak tam hrají a hrají a postupně umírají až zůstane jen jedna a ta vyhraje. Nemám problémy s krvavými filmy, ale vadí mě samoúčelné násilí a tady to je jen o tom. Těch 20 procent dám jen za tu kanibalistickou scénu ze začátku a za nápis Baťa v tom supermarketu. Jinak neztrácejte s takovou sračkou čas a pusťte si radši Livide. ()

Reklama

Reklama