Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za okouzlujícím půvabem Anny Poliatovy, pařížské top modelky, se skrývá tajemství, díky kterému se ocitne v centru nebezpečné operace, rozehrané špičkovými agenty soupeřících tajných služeb. Film Anna je strhující a nervy drásající jízda plná překvapivých zvratů, vášnivých vztahů a dechberoucí akce. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (513)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Luc Besson vstáva s hrobu a prináša okúzľujúcu modelku, ktorá zabíja v štýle Johna Wicka. Úvod ma moc nebavil a chvíľku mi trvalo, kým som sa do toho dostal, ale akonáhle sa začne čarovať zo strihom a tým vznikne vysvetľovací efekt začne to byť čoraz viac zaujímavejšie. Sasha Luss je v úlohe agentky skutočne dobrá aj uveriteľná a dobre jej tu sekundujú aj skúsený herci ako Mirren, Evans, či Murphy. Záver sa tiež podaril a rozohral peknú šachovú partiu. 75% - 4* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám taký pocit, že "Anna" je lepší film, než nám Luc Besson priniesol naposledy. Hoci sa nemôžem zbaviť pocitu, že to miestami trošku prekomplikoval, na koniec dá všetko zmysel a reálne som dostal od filmu celkom dobrý akčný thriller. Aj keď povedzme si úprimne jednu vec. Myslím si, že najlepšia akčná scénka v tomto filme sa odohrá ešte v prvej tretine v reštaurácii. To bola skvelá akcia, ktorú bolo skutočne radosť sledovať. A vidieť ako všetko v obrovskej jedálni môže slúžiť ako zbraň a ako sa jedna žena môže postaviť zástupu ochrankárov bolo skutočne skvelé vidieť. Sasha Luss je podľa mňa skvelá hlavná hrdinka a rozhodne ukazuje veľký talent. Ale myslím si, že aj ostatní naši hlavní aktéri sú vynikajúci. Najmä ale Helen Mirren. Priznávam sa, že mala v rukáve ešte pár prekvapení, ktorými ma poriadne dostala. Gratulujem, prekvapili ste ma. A to nepíšem často. Film však skutočne pôsobí ako jedna veľká matrioška. A každá bábika má svoju vlastnú tvár a osobnosť. A musíme sa dostať až k tej poslednej aby sme poznali všetky súvislosti. A tak niekde začneme, posunieme sa o päť rokov ďalej, vrátime sa o 3 roky späť, opäť o 3 roky dopredu, potom o 6 mesiacov späť a tak ďalej a tak ďalej. Miestami je potom človek z filmu trošku stratený, no nemyslím si, že je neprehľadný. Len neustále si v hlave prehráva, čo sa vlastne deje v skutočnosti a čomu môže veriť. A vrátim sa ešte aj k tej akcii. Myslím si, že po tej skvelej scénke v reštaurácii sme už žiadnu ďalšiu takú skvelú akčnú scénku nemali. A je to škoda. Viac-menej máme už potom len strieľanie na jeden pokus, kým nepriatelia sa nevedia trafiť. To je staré. Odporúčam ale film vidieť? Myslím si, že ak máte radi Bessonove filmy, tak si to užijete. A ak chcete len akčný thriller zo špionážneho prostredia, myslím si, že aj v tomto smere to funguje. A podľa môjho názoru stojí za pozornosť. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Akční stylovka s atomovou blonckou v roli geniální špionky. Vysokooktanová zábava s dechberoucí choreografií a bezvadnou hereckou partou v podpůrných rolích. Je to přesně ten druh skvělé blbiny, která je sice naivní jako prase, ale je zase zrealizovaná s takovou chutí, že ji budete točit častěji než kdejakou Oskarovku. Besson na to pořád má. ()

anais 

všechny recenze uživatele

To už není sestup, to už je fakt, který je třeba přijmout. Luc Besson před dvaceti změnil styl i ambice, a rozhodl se točit francouzské žánrové filmy, které budou schopny konkurovat těm americkým. A svým způsobem se mu to daří. Já asi nikdy nepřestanu doufat, že se rozhodne zfilmovat něco náročnějšího, a asi nikdy už nezažiju tentýž pocit jako kdysi u Magické hlubiny, Leona, nebo Nikity. Anna je povrchní podívaná, která sází na efekt. Je zamrzlá v devadesátých letech a sází na estetiku ze které si dělal legraci třeba Zoolander. Anna má špatně obsazenou hlavní roli, rádobycool dialogy a zcela nepravděpodobný děj. Je pravda, že se na to lze dívat jako na čirou zábavu, komix či příslovečnou francouzskou potrhlost, a možná to ničím víc ani být nechce. Ale je to prostě smutný pohled... ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Bessonovi Nikity jdou. Mně se Anča líbila. Pravda, bylo to přeplácané, v závěru v parku pateticky ukecané, skákalo se časem sem tam, tam a zpět a zase sem tam, ale bylo to kdysidávnobesonovsky dobré! Mám radost, že se Leonův táta zvetil a vybičoval k čemusi dívatelnému, jeho publikem ověřenému, přestože lehce vyvařenému, však s rukopisem sobě vlastním. A ta nová Mila? Ta je oku milá. Scénka bílý kožíšek s vidličkou mě potěšila! Klasika. Ve srovnání s veskrze stupidní, uondanou, otravnou Rudou volavkou byla Anna super jízda. Chyběl mi tam jenom Tchéky Karyo. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu se vyskytuje ohromné množství anachronismů. Ačkoliv se film odehrává v druhé polovině 80. let a na přelomu 80. a 90. let, tak hlavní hrdinka volá z telefonu s integrovanou anténou, jde pravděpodobně o telefon Nokia 3410, který byl na trhu teprve od roku 2002 a volal přes síť GSM, která byla ve Francii spuštěna až v roce 1992. Setkáme se také s USB rozhraním (1996), USB flash diskem (2000), digitálním bezpečnostním systémem s videozáznamy (teoreticky realizovatelný od roku 1996). Na ulicích je rovněž možno vidět moderní automobily (např. Škoda Yeti, 2009). (pilarius)
  • Scéna, kde se Anna (Sasha Luss) vyčerpaně opírá o zeď ve sprše po nezdařené misi, je odkaz na dřívější režisérův film Léon (1994), kde byli okolnosti velmi podobné. (TaNya_)

Reklama

Reklama