Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Potřetí (The Third) se setkáváme s Černou zmijí na přelomu 18. a 19.století (1760 - 1815). Je sluhou prince-regenta George a v kuchyni, kde se kromě princových komnat děj často odehrává, mu nahrává svou blbostí "úředně ověřený švestkový knedlík" Baldrick, jeden ze dvou finalistů konkursu na obecního idiota Kensingtonu. (Nestal se jím, protože se dostavil. Ten druhý byl větší idiot - zapomněl na to.) V celé sérii se Černá zmije snaží získat majetek a moc i za cenu zrady svého pána nebo krádeže jeho majetku. Princ je však takový hlupák, že si těchto manipulací díky důvtipu Černé zmije nikdy nevšimne. (Fary)

(více)

Recenze (143)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší epizody: Inkoust a Inkompetence; Smysl a Senilita; Duel a Dualita. Edmund Black Adder jako "majordomus prince regenta, nejpitomějšího člověka v Anglii“ je ještě více než kdy jindy pln sžíravého sarkasmu a kyselosti. Není divu, když musí sloužit princi, kterému odhlasoval parlament pět tisíc liber, aby se uchlastal k smrti a asistuje mu při tom tuříny posedlý král vychytralých plánů Baldrick.. Diamant je vybroušen k dokonalosti a čeká jen na svůj vrchol v "Blackadder Goes Forth". Na závěr krátká definice divadla z úst pana Č.:“Banda pitomých herců, kteří se paví, něco vykřikují a prsí se, jako by měli bradavky přivázané ke dvěma útočícím slonům.“ No něco na tom bude.. ()

Cor-Angar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro třetí sérii platí to stejné co pro 2. - naprosto královská zábava, kdy se člověk směje prakticky celý díl. Znovu všechny díly skvělé, z každého si člověk zapamatuje spoustu úžasně vtipných momentů a navíc uvidí přívětivější konec pro Edmunda než v sérii minulé :) A miluju Edmundův výraz, když se ho princ ptá jestli je možné, že by mu někdo kradl všechny jeho ponožky a pak je prodával :D ()

Reklama

Shakaar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S Edmundem Blackadderem se setkáváme napotřetí. I v tomto případě lze říci že je řada mnohem lepší než minulá. Po boku Atkinsona se kromě Robinsona setkáváme i Hughem Lauriem, která většina zná doktora House. Musím říct že zde hraje lépe a poznáte jeho anglickou a nedabingovou (pokud si dáte originál) hereckou stránku. I v této serii se dostáváme o nějaké to století dál a vidíme zde Blackaddera jako sluhu Hughta Laurieho, regenta který prakticky nemá žádný rozum a z části proto ho může Blackadder snáze manipulovat, za předpokladu že regent něco nepokazí. ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

kultovní seriál s nezapomenutelnou Černou zmijí a Baldrickem odehrávající se ve čtyřech obdobích slavných anglických dějin. Sice kvajita jednotlivých epizod je nerovnoměrná, ale jako celek to drží po kupě. Humor většinou stojí na zesměšňováním jednotlivých postav, takže žádné hlubokomyslné myšlenky nečekejte.. Půlhodinové díly však zpříjemní volný čas, kdy není do čeho či koho píchnout ;-) Ve výsledku slabší 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Již třetí pokračování Černé zmije a ještě o stupeň lepší než její poněkud starší bratři. Jestli se ptáte v čem tak hlavně v tom, že tu poněkud větší uplatnění dostal Baldrick, který hraje výborného slouhu Černé zmiji a ten na oplátku slouží princi Jiří. III. Jenže je tu menší problém, princ je naprostý idiot a tak Černá zmije odvrací pohromy, které sám princ na sebe připouští. Mimo to se tu v epizodní roličce objevuje Chris ''Rimmer'' Barrie, kterého bych pod parukou a renesančního oblečení ani nepoznal. A když už mluvíme o renezanci, tak v této sérii se těšte nejlépe zpracované znělky, která pod náporem hudebních nástrojů zazní opravdu skvostně. 8/10 ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • V této sérii nemohl mít Rowan Atkinson bradku, protože jeho tehdejší přítelkyně to nesnášela. (Valsadora)
  • V páté epizodě projíždí Černázmije seznam manželek vhodných pro prince Jiřího s tím, že jediná možná je Karolína Brunšvická, kterou ale zavrhuje s tím, že má strašnou povahu. Ve skutečnosti se Jiří a Karolína vzali a manželství bylo strašlivou pohromou. (Kulmon)
  • Pátá epizoda je parodií na film Wicked Lady (1945). Amy namluvil James Mason, který hrál ve filmu kapitána Jacksona. (Kulmon)

Reklama

Reklama