Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Potřetí (The Third) se setkáváme s Černou zmijí na přelomu 18. a 19.století (1760 - 1815). Je sluhou prince-regenta George a v kuchyni, kde se kromě princových komnat děj často odehrává, mu nahrává svou blbostí "úředně ověřený švestkový knedlík" Baldrick, jeden ze dvou finalistů konkursu na obecního idiota Kensingtonu. (Nestal se jím, protože se dostavil. Ten druhý byl větší idiot - zapomněl na to.) V celé sérii se Černá zmije snaží získat majetek a moc i za cenu zrady svého pána nebo krádeže jeho majetku. Princ je však takový hlupák, že si těchto manipulací díky důvtipu Černé zmije nikdy nevšimne. (Fary)

(více)

Recenze (143)

Matty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál je stejně jako doba vypulírovanější. Přibylo lesku, vtipů neubylo. Ze Zmijáka se stal neúnavný glosátor okolního dění. Neodpustí si žádnou příležitost utrousit kousavou poznámku ke svému postavení, ačkoli je s ním nejspíš spokojený. Baldricka pod sebou může urážet kdykoliv, prince nad sebou kdykoliv nepotřebuje peníze. Třetí sérii mám ze všech čtyř nejradši pro montypythonovsky nonsensový humor jdoucí proti fyzice i logice (na prince nelze spoléhat ani v otázce smrti). 95% ()

PEZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. seria sa opat posunula do inej doby, tentokrat spriada Cierna Zmija svoje prefikane plany na prelome 18. a 19. storocia. Baldrick sa stal este tupsim ako predtym (kto by veril, ze sa to este da) a Hugh Laurie nahradil ako staly ucinkujuci Stephena Frya (ten sa objavil iba v jednej casti, rovnako aj Robbie Coltrane). Je vtipne vidiet Hugh Laurieho, ako hra slabomyselneho princa (ako kontrast k Housovi). Inak priblizne na urovni druhej serie - obcas vydarene vtipy, obcas nie (ale niektore diely stali za to). ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po vysoky urovni druhy serie mi prislo, ze asi u prvnich dvou dilu je to na vtipky drobet chudsi, ale pak se to nastesti rozjelo a i kdyz je tu zbytecne moc vtipu postaveno jen na urazkach prince, Cernezmije nebo Baldricka, je to opet vynikajici zabava, kde se neustale odehrava nejaka vtipna scenka a vsichni herci hazou jednu hlasku za druhou. Z klasicky sestavy vypad McInnerny, ale nijak vyrazne mi tu nechybel a v jedny epizode se objevi. Zato pribil Hugh Laurie, kterej uz je sice dutej misty az moc, ale jako nahravac pro Atkinsona je paradni. Samotnej Atkinson je tu zase za docela charismatickyho parchanta, opet nepripomina Beana a opet je perfektni. A samozrejme musim zminit Chrise Barrie, kterej si tu strihnul v jedny epizode zalarnika a je naprosto brutalni. ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

kultovní seriál s nezapomenutelnou Černou zmijí a Baldrickem odehrávající se ve čtyřech obdobích slavných anglických dějin. Sice kvajita jednotlivých epizod je nerovnoměrná, ale jako celek to drží po kupě. Humor většinou stojí na zesměšňováním jednotlivých postav, takže žádné hlubokomyslné myšlenky nečekejte.. Půlhodinové díly však zpříjemní volný čas, kdy není do čeho či koho píchnout ;-) Ve výsledku slabší 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nope, nevermore. První nevýhodou téhle série je relativně neznámé období (ve školních lavicích věnované především Francii, jako zástupci zahraničního vývoje), druhou příliš černobílé pojetí. Upřesním- prakticky každý, kdo není Blackadder sám je blb, a sarkastická "přechytralost" hlavního hrdiny tak velmi rychle začne lézt na nervy. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • V páté epizodě projíždí Černázmije seznam manželek vhodných pro prince Jiřího s tím, že jediná možná je Karolína Brunšvická, kterou ale zavrhuje s tím, že má strašnou povahu. Ve skutečnosti se Jiří a Karolína vzali a manželství bylo strašlivou pohromou. (Kulmon)
  • V této sérii nemohl mít Rowan Atkinson bradku, protože jeho tehdejší přítelkyně to nesnášela. (Valsadora)
  • Jediná ze sérií Černé zmije, ve které se neobjeví Rik Mayall. (Kulmon)

Reklama

Reklama