Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Potřetí (The Third) se setkáváme s Černou zmijí na přelomu 18. a 19.století (1760 - 1815). Je sluhou prince-regenta George a v kuchyni, kde se kromě princových komnat děj často odehrává, mu nahrává svou blbostí "úředně ověřený švestkový knedlík" Baldrick, jeden ze dvou finalistů konkursu na obecního idiota Kensingtonu. (Nestal se jím, protože se dostavil. Ten druhý byl větší idiot - zapomněl na to.) V celé sérii se Černá zmije snaží získat majetek a moc i za cenu zrady svého pána nebo krádeže jeho majetku. Princ je však takový hlupák, že si těchto manipulací díky důvtipu Černé zmije nikdy nevšimne. (Fary)

(více)

Recenze (143)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Již třetí pokračování Černé zmije a ještě o stupeň lepší než její poněkud starší bratři. Jestli se ptáte v čem tak hlavně v tom, že tu poněkud větší uplatnění dostal Baldrick, který hraje výborného slouhu Černé zmiji a ten na oplátku slouží princi Jiří. III. Jenže je tu menší problém, princ je naprostý idiot a tak Černá zmije odvrací pohromy, které sám princ na sebe připouští. Mimo to se tu v epizodní roličce objevuje Chris ''Rimmer'' Barrie, kterého bych pod parukou a renesančního oblečení ani nepoznal. A když už mluvíme o renezanci, tak v této sérii se těšte nejlépe zpracované znělky, která pod náporem hudebních nástrojů zazní opravdu skvostně. 8/10 ()

Mayaku 

všechny recenze uživatele

Ták, teď vyplníme tuhle žádost o přijetí do Parlamentu... Jméno? Baldrick...a křestní? to nevim...nemáš ani tušení? možná je to Vypadni...cóže?! - no když jsem si přišel hrát za ostatníma a řekl jsem jim: "ahoj, já jsem Baldrick", tak oni řekli: "jo, my víme, vypadni Baldricku!"...jojojo, dobře, takže pan V. Baldrick. Rozpoznávací znaky - žádné...mám velkej výrustek uprostřed obličeje...to je NOS Baldricku!!! Výskyt abnormálních příznaků v rodině...víš, co já to škrtnu, tady to ab...výskyt normálních příznaků v rodině - rozhodně žádné. A zápis v rejstříku...absolutně nic...ale notak Baldricku, máš se stát členem Parlamentu - napíšu tam podvody a sexuální deviace. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál je stejně jako doba vypulírovanější. Přibylo lesku, vtipů neubylo. Ze Zmijáka se stal neúnavný glosátor okolního dění. Neodpustí si žádnou příležitost utrousit kousavou poznámku ke svému postavení, ačkoli je s ním nejspíš spokojený. Baldricka pod sebou může urážet kdykoliv, prince nad sebou kdykoliv nepotřebuje peníze. Třetí sérii mám ze všech čtyř nejradši pro montypythonovsky nonsensový humor jdoucí proti fyzice i logice (na prince nelze spoléhat ani v otázce smrti). 95% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černá zmije si užíva plnými dúškami výhody aj nevýhody služby pre vypatlaného princa, ktorého s chuťou hraje Hugh Laurie. Prvý diel o voľbách je pre mňa najlepším. Na druhé miesto radím spisovateľský a na bronz by som nominoval zháňanie bohatej nevesty. Baldrick je samozrejme skvelou ukážkou toho, že do handier nahodená a strategicky vyholená opica je tým najvernejším poskokom. ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S Edmundem Blackadderem se setkáváme napotřetí. I v tomto případě lze říci že je řada mnohem lepší než minulá. Po boku Atkinsona se kromě Robinsona setkáváme i Hughem Lauriem, která většina zná doktora House. Musím říct že zde hraje lépe a poznáte jeho anglickou a nedabingovou (pokud si dáte originál) hereckou stránku. I v této serii se dostáváme o nějaké to století dál a vidíme zde Blackaddera jako sluhu Hughta Laurieho, regenta který prakticky nemá žádný rozum a z části proto ho může Blackadder snáze manipulovat, za předpokladu že regent něco nepokazí. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • V této sérii nemohl mít Rowan Atkinson bradku, protože jeho tehdejší přítelkyně to nesnášela. (Valsadora)
  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)
  • Jediná ze sérií Černé zmije, ve které se neobjeví Rik Mayall. (Kulmon)

Reklama

Reklama