Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Potřetí (The Third) se setkáváme s Černou zmijí na přelomu 18. a 19.století (1760 - 1815). Je sluhou prince-regenta George a v kuchyni, kde se kromě princových komnat děj často odehrává, mu nahrává svou blbostí "úředně ověřený švestkový knedlík" Baldrick, jeden ze dvou finalistů konkursu na obecního idiota Kensingtonu. (Nestal se jím, protože se dostavil. Ten druhý byl větší idiot - zapomněl na to.) V celé sérii se Černá zmije snaží získat majetek a moc i za cenu zrady svého pána nebo krádeže jeho majetku. Princ je však takový hlupák, že si těchto manipulací díky důvtipu Černé zmije nikdy nevšimne. (Fary)

(více)

Recenze (143)

Jasmín 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Připojuji se k názorům, že toto je z těch čtyř ta nejlepší série. Sarkasmus Atkinsona zde dosahuje vrcholu, Laurie a Robinson mu dělají skvělé nahravače a vše to tak nějak nejlépe zapadá...."Objevil jsem hru .. karty, kde účelem je se co nejrychleji zbavit všech svých peněz... jsem v tom fakt dobrej.... nepůjčil bys mi ... leze to trochu do peněz...". ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do období Napoleonských válek se vrací naši staří známí pod vedením Černé zmije. Plány a nepostivost *****. První a hned nejlepší díl série. Kdybych měl vyjmenovat nejvtipnější scénky a hlášky, psal bych do nekonečna. Inkoust a neschopnost *****. Tento díl snad nejvíce stojí na skvělém scénáři (ostatní buď na hláškách, nebo je to půl na půl) a skvělé roli hostujícího Robbieho Coltranea v úloze ješitného autora slovníku. Drchnička a šlechta ****. Díl s pomalejším tempem, sázejícím více na hlášky a cameo roli Chrise Barrieho. Narážky na Francouze slušný, zábava na úrovni, ale přesto nejslabší díl série. Cit a senilita *****. Od A do Z to stojí na duetu ujetých obstarožních herců (Zmijáka, George a Baldricka beru jaksi mimochodem), ovšem vychází to maximálně. Roztomilá Amy *****. Zezačátku jsem měl tušení, že se bude jednat o vykrádačku "Vousů španělské královny" z první série. Ovšem díky výtečnému zvratu jsem byl příjemně zklamán. Skvělá Miranda Richardson. Souboj a dvojník *****. Šílený McZmije a generál Welington rulezzz. Výtečně propracováno, výtečně zakončeno. Konečně to dopadlo tak, jak jsem chtěl. Dodatek: Seriál opět pokročil, minimálně co se týče postav. Zmiják je neodolatelně sarkastický a (nejen) díky němu je chvílemi dokonce přehláškováno. Využití Hugha Laurieho do role prince Ludvíka v posledním díle minulé série se ukázalo jako skvělý tah. Degenerovaného a debilního prince Ludvíka zahrál výborně. No a Baldrick, to je kapitola sama pro sebe. Od šimpanze se liší pouze tím, že umí mluvit. Tvůrci dovedli do dokonalosti postavy, humor i pointy a dopustili, že Zmiják může i vyhrát. A za to jim patří ten největší dík. 98%. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu v komentářích rozlišovat jednotlivé série, i když v duchu mi samozřejmě některé jsou sympatičtější než jiné. Všechny ovšem v mých očích zaslouží absolutorium. Nejen pro nepřekonatelný osobitý Atkinsonův humor sám, ale hlavně proto, že si dokáže utahovat prakticky z téměř celá britské historie, přičemž ani na vteřinu nelze zapochybovat, že je sám hrdý Brit, a aniž své Brity uráží. Celé Černé zmiji ode mne patří 100%. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Intrikátor a mistr hláškař Černá zmije, jeho častý terč a sluha Baldrick a totálně vypatlaný magor princ regent. Co chtít víc?.....snad jen vyslechnout si nejkratší epos :"Žil jednou malý buřtík jménem Bladrick a žil šťastně až do smrti."....absolutní špička. i když je čtvrtá série o kousek lepší, tak i u téhle sem si občas málem cvrkl do kalhot ()

dthwinter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpruplná série. První díl je z mého subjektivního hodnocení asi nejpovedenější, co se týče celé historie Černé zmije. Vyplňování žádosti do Parlamentu a "studio Volby" jsou scény, na které do smrti nezapomenu. Ale poté se mi zdá, že kvalita o stupínek klesla a ve zbývajících dílech se pohybuje hluboko pd druhou sérií, i když je to stále vynikající podívaná. Ale což, beru to jako odpočinek mezi druhou a čtvrtou sérií, které jednoznačně vyčnívají. 85 % *** "I´ve got a plan so cunning, you can put a tail on it and call it a weasel." *** "Teď vyplníme tuhle žádost do Parlamentu...minimální výše úplatku?" "Jeden tuřín...ale nerad bych se dostal s cenou mimo trh." ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • Jediná ze sérií Černé zmije, ve které se neobjeví Rik Mayall. (Kulmon)
  • V této sérii nemohl mít Rowan Atkinson bradku, protože jeho tehdejší přítelkyně to nesnášela. (Valsadora)
  • Pátá epizoda je parodií na film Wicked Lady (1945). Amy namluvil James Mason, který hrál ve filmu kapitána Jacksona. (Kulmon)

Reklama

Reklama