Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(35)

Obsahy(1)

Seriál TERAPIE II je – stejně jako první řada – ojedinělý svou myšlenkovou hloubkou, psychologickou propracovaností postav i dějištěm, vesměs koncentrovaným do jediného prostoru. Téměř celý děj se odehrává v nové pracovně psychologa Marka Pošty, který opustil svou rodinu, odstěhoval se z rodinné vily do podnájmu, dál se však věnuje terapii pacientů. Hlavní úlohu dramatu, rozčleněného do 35 epizod, znovu ztvárnil Karel Roden. Druhá řada seriálu má odlišné herecké obsazení. Z původní sestavy zůstali Karel Roden jako kontroverzní psycholog a Kamila Magálová v úloze jeho mentorky Dity, které se Marek chodí svěřovat každý pátek a jež v nových příbězích mluví slovensky. V rolích pacientů se nově objeví Tereza Brodská jako energická právnička Táňa, kterou Marek v úvodní epizodě vyhledá kvůli hrozícímu policejnímu vyšetřování své osoby. Kateřina Winterová a David Švehlík ztvárnili manželský pár Neumannových, který se během úterních sezení pokouší vyřešit narůstající partnerské rozepře i konflikty se svým jedenáctiletým synem Viktorem (Zdeněk Bařinka). Další Markovou klientkou, jež ho navštěvuje ve středu, je traumatizovaná studentka architektury Viola v podání Terezy Voříškové. Každý čtvrtek absolvuje terapii bývalý disident Charvát, který je majitelem stavební firmy a má problémy se svou dospělou dcerou Kateřinou (Pavla Beretová). Tohoto autoritativního skeptika, zapleteného do podezřelých zakázek, ztělesnil Jiří Ornest. Důležitou postavou druhé řady je arogantní důstojník Heřman (Jiří Štěpnička) – otec mrtvého vojáka Igora, který na začátku druhé série psychologa osočí za jeho údajný podíl na tragickém osudu svého syna. V klíčových vedlejších úlohách se nově představí Zuzana Bydžovská, Petra Špalková a Matěj Hádek. Z původního obsazení zůstali ve druhé řadě Klára Melíšková v úloze Markovy manželky Alice a Berenika Kohoutová a Jan Cina v rolích jejich dospívajících potomků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Petr Zelenka, Jaroslav Fuit, Karel Roden, Lenka Wimmerová, Tereza Brodská, David Švehlík, Kateřina Winterová, Tereza Voříšková, Jiří Ornest, Kamila Magálová

Recenze (54)

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plusy: zachováno pojetí „pacient nerovná se jenom pacient“, šokantně vynikající Tereza Voříšková, nepřítomnost Geislerové, s několika výjimkami o poznání lepší vedlejšáci. Mínusy: výrazný příklon k telenovelovitému melodramatu a v minimálně třech případech hrubě utnutý konec bez faktického nebo emocionálního vyvrcholení. De facto stejných 70% jako posledně, pro zachování vesmírné rovnováhy nižší hodnocení. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to seriál, který nutí k zamyšlení. I divák prochází jistou terapií, protože se v některých příbězích musí sám poznat. Herci většinou předvádějí velmi dobré nebo aspoň slušné výkony. Hrdinové se vyvíjejí s tím, jak postupně odhalují své životy i motivace. Jenomže občas postavy zašustí papírem a místo přirozených nejednoznačných lidí se projeví jako schématické postavičky napsané podle omletých klišé. A někdy sklouznou až ke karikatuře (bohatý podnikatel, ambiciózní právnička). ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada už je "jen naše," líbila se mi podobně, jako ta předchozí, styl Terapie, to mluvení a přemýšlení o lidských osudech mám zkrátka rád. Navíc se jeden z problémů Marka Pošty (otec), dotkl i mě osobně. Nejvíc jsem si užil postavu Charváta, jak kvůli Jiřímu Ornestovi, který v posledních letech života moc dobrých rolí v televizi nedostával, tak proto, že jeho charakter je v podstatě protipólem tohoto herce. Tomu se říká protiúkol! 70%. ()

dainio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě né jednoduchá řada. Mohu s čistým svědomím říct, že 2.série je hodně temná a více emoční. Je těžká na zkouknutí (v tom nejlepším slova smyslu). Hodně jde ze všeho cítit, pojem smrti a smyslu sebevraždy. Přitlačilo se opravdu na pilu. A je to jenom dobře. Správným krokem je fakt, že obě série jsou jiné a liší se od sebe. To přidává na exkluzivitě. Formát je to výborný. Nejde mu, co vytknout. Terapie 1 a 2 se stali špičkou mezi seriály v tuzemsku. A není náhodou, že je to skrze HBO. Vždycky jsem rád, když po zkouknutí nějakého filmu či seriálu něco ve mně pořád je a musím na to stále myslet. Zde se mi to stává. Rezonujou ve mě myšlenky, pátrám po určitých smyslech, dostávám se do určitých typologických depresí. Je to skvělé, vynikající, vyjímečné. Byl bych moc rád, kdyby vznikla i III. řada. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K Terapii jsem se dostal skrz HBO On Demand. První sérii jsem zkusil a pak jsem dva dny v kuse koukal. Stejně tak tomu je i druhá série, ke které se vracím poměrně dlouho po její premiéře. Byl jsem ale zvědavý, zdali mě opět dokáže chytnout stejně tak, jako první série. No a musím říct, že se jí to opět povedlo. Dokonce si myslím, že tahle série obsahuje ještě daleko lepší postavy než ta první. S přehledem to vyhrává Tereza Voříšková, u které ta její postava byla vysloveně na líbesbríf. To se nedá říct jinak. Nicméně i ostatní byli skvělí. Každý naprosto rozdílný, o to více každý další díl s nimi byl zajímavější. Mrzel mě snad jenom závěr, ostatně stejně tak jako v první sérii, kde se veškeré ty postavy náhle utnuly a aniž by bylo cokoliv řečeno, vše tak jak to začalo, také i náhle skončilo. Ono to ale o tom nejspíš i je. Lidé do života terapeuta jak příjdou, tak náhle zase odejdou aniž by řekli alespoň ahoj. Jenže v rámci seriálu je to hrozně těžký, protože stejně tak jako první série, i ta druhá to ukončila tak, že mi nezodpověděla celou řadu otázek. Vlastně jako život každého z nás, když vstoupí k někomu na návštěvu a pak zase náhle bez rozloučení odejde...I tak musím říct, že Terapie je jedinečný zážitek. Karel Roden nemusí mluvit, aby bylo jasno, co si o všem myslí. I to je důkaz toho, že je skvělý herec. Jakmile pak mluvit začne, je to jako kdybyste dostali nějaký dárek k narozeninám, který se nikdy neoposlouchá. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (7)

  • Otázka Marka (Karel Roden) své ženě: „Jela si sem dlouho?“ vyvolá úsměv. Obě místa jsou na Ořechovce a vzdálena od sebe 1 km, tedy 20 minut pěší chůze. (sator)
  • Jiří Ornest v roli Slávka zde hraje bývalého chartistu a disidenta. Jeho otec Ota Ornest Chartu podepsal, následně po represích a kriminalizování, které padly na celou rodinu, podpis odvolal. (sator)

Související novinky

Finále Plzeň nově udělí Zlaté ledňáčky

Finále Plzeň nově udělí Zlaté ledňáčky

21.04.2014

Světové "neformanovské" filmy kameramana Miroslava Ondříčka, téměř kompletní domácí hraná i dokumentární tvorba za poslední rok za účasti tvůrců a poprvé i výběr nových slovenských filmů, to… (více)

Reklama

Reklama