Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký snímek je inspirovaný neuvěřitelným skutečným příběhem rodiny Beamových. Když se Christy (Jennifer Garner) dozví, že její desetiletá dcerka Anna (Kylie Rogers) trpí vzácnou a nevyléčitelnou nemocí, začne bojovat za její uzdravení a urputně se snaží najít řešení. Poté, co Anna přežije děsivou nehodu, se bezprostředně po dramatickém pokusu o její záchranu stane zázrak, který vyrazí dech lékařským specialistům, stmelí celou rodinu a inspiruje jejich komunitu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (111)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Miracles From Heaven" nakoniec vôbec nebol špatným filmom. Asi som po filmoch ako 90 Minutes In Heaven a Saved By Grace som trošku čakal, že film bude dosť tlačiť na svoju myšlienku. No som rád, že tomu tak nie je. A musím povedať, že veľké plus tohto filmu sú hlavné aj vedľajšie postavy, ktoré sú veľmi sympatické a veľmi dobre ťahajú film správnym smerom. Pretože dokážeme ich všetkých pochopiť, dokážeme s nimi súcitiť a hlavne neustále je nám ľúto, že sa tieto veci dejú týmto postavám. Príbeh je trošku americký a nemôžem nepovedať, že by nebol trošku prevarený ale dobre sa sleduje. A práve tie postavy z neho robia veľmi príjemné pozeranie. Môžem povedať, že film som si užil na jedno pozretie a možno by som si ho pozrel aj druhýkrát. S filmov o Bohu patrí tento medzi tie menej tlačiace na pílu a oveľa príjemnejšie. Stojí za pozretie? Myslím si, že áno. A môžu za to najmä herci. Hodnotenie: B+ ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky za film, škoda, že to nevzal do ruky lepší režisér, mohlo být to poselství a potvrzení víry silnější (za které jsou další dvě) a vyznít méně fádně a neuvěřitelně, protože to, že někdo vystoupí z těla a prožije restart, snad dnes už nezpochybňují ani vědci. I když těžko vyčítat Patricii Riggen sentiment a kýč, protože takoví také Američané jsou, patetičtí, emotivní, přecitlivělí, věřící... Natočila skutečný příběh jedné americké rodiny, vlastně ho jen převyprávěla. Čert to vem, pardon, pro mě osobně je důležité to, že být materialisticky smýšlejícím člověkem je v podstatě nevědomost, která bude každému dříve nebo později vysvětlena a vyvrácena a že věřit pouze tomu, co lze změřit a zvážit, osahat si... Je vlastně úsměvná bláhovost. Zvlášť když má jeden tolik důkazů nejen ve filmu, ale hlavně ve svém blízkém okolí. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

V Bostonu žijí empatické černošské servírky, které jsou střelené jako všechny role Queen Latifah, a ještě k tomu je v něm zaneprázdněný dětský specialista, který snad vyřeší závažné střevní potíže malé roztomilé holčičky. Páč chození do kostela jaksi nestačí. Ztráta ve víru, zoufalí lékaři, špatné zprávy. A srdceryvný příběh jedné rodinky z Texasu, která má tři dcery a hodně čoklů. Jedné z holčiček diagnostikují neléčitelnou vážnou nemoc trávicího traktu. Léčba je náročná, doktor pozitivní, matka zoufalá, taťka bude muset střelit motorku, nechybí polštářová bitva i prosby, že malá slečna chce raději umřít. A moře slz, objetí, dojetí. A zbytečně moc víry. Prý se to tak nějak událo, tak tomu budeme věřit. Všechno je barevné, rodinné, sousedé grilují, podporují se, pomáhají si. Samozřejmě musíme hodně přivírat oči, cynikové by se tomuhle rodinnému dramatu měli vyhýbat obloukem. Posledních dvacet minut je na kapesníky. A nakonec i pizza bude. PS: Velká pochvala všem třem dívčím herečkám. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Věděla jsem, že to bude dojemné, ale že budu brečet od začátku do konce jsem nečekala. Utrpení mladé Anny (i její matky i celé rodiny) je podáváno tak ryze, až z toho člověku puká srdce, ale filmařům za to díky. To, co předvedly Garner a Rogers je chvílemi až neuvěřitelné. Sluncem zalité a barevné zpracování dávalo snímku po celou dobu pozitivní ladění, což bylo v některých situacích velmi potřebné, aby se při jejich sledování divák nervově nezhroutil pod tíhou negativního dění. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vydržet se dá cokoliv, ale takové tlačení na pilu jsem teda opravdu nečekal. Mohlo jít o hezké rodinné drama s dobrým koncem na závěr ve styl tehdejší televize Hallamark. Ostatně v názvu máte spoiler jako hrom. Nicméně držel jsem se zuby nehty po celej film. Třeba střelenou Queen Latifah by tu měl mít rád každý. Ale setkání s Bohem na závěr filmu mě dostalo tak do kolen, že jsem neměl dál sílu vnímat, co se ve filmu děje. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • V každej sekvencii, kde sa stane zázrak alebo sa práve má stať, je viditeľný motýľ. (Arsenal83)
  • Doktoři používají termín spontánní remise (spontaneous remission). Je to termín pro vysvětlení něčeho, co nejde vysvětlit ani moderní medicínou. Jedná se o vymizení příznaků poruchy či nemoci, aniž by došlo k specifické léčbě. (Jamal)
  • Kylie Rogers (Anna) při natáčení nosila protetické (umělé) břicho, a to v různých velikostech – podle stadia své choroby. (dogma97)

Reklama

Reklama