Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divadlo omylem navštíví japonský investor Hideiyaki Yashida, miliardář a výrobce drahého nádobí, který si myslí, že je v divadle Spejbla a Hurvínka, jež chce angažovat na propagační show do Japonska. Nový umělecký šéf Dejvického divadla Myšička mu jeho omyl nevymlouvá a velice rychle se s ním, loutky neloutky, dohodne na skvěle placeném turné po Japonsku. Dejvičtí jsou v panice, protože spousta z nich nikdy nedržela loutku v ruce, ale těžká finanční situace, ve které se divadlo nachází, je přiměje se to naučit. K tomu ale potřebují ony loutky, které mají v plánu si vypůjčit právě od „Hurvínků“. Úkolem získat loutky pověří Myšička Davida Novotného. V Dejvickém divadle začíná první, zatím pouze čtená zkouška k nové inscenaci Hurvínek a lupiči. Pavel Šimčík ovšem nesouhlasí s tím, že má hrát Žeryka (není to totiž první zvíře, které by na prknech Dejvického divadla ztvárnil), a Klára Melíšková má jako nejstarší členka dámského souboru problém s tím hrát Bábinku. Novotný v Divadle Spejbla a Hurvínka nepochodí, ale nevzdává se. Je rozhodnut si z divadla odnést loutky za každou cenu – po dobrém, nebo po zlém. Do svého plánu angažuje Rapla – Hynka Čermáka. Ekonomka Blanka Cichon situaci jistí tím, že pošle Trojana s Myšičkou do Plzně, aby jednali o možném otevření staré kauzy dědických práv s rodinou Skupových. Blíží se generální zkouška, na kterou se má přijet podívat investor Hideiyaki Yashida osobně, aby s Dejvickým divadlem podepsal smlouvu. Budou mít dejvičtí nakonec hru „Hurvínek a lupiči“ s čím hrát? (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohoslibný název, o to větší zklamání. Kvalita je od prvního dílu sestupná. Jenomže mně už je jasné, jak to je: Je to tvůrčí záměr! První díl je pětihvězdový, druhý čtyř, pátý bude na jednu hvězdu a poslední odpad. Nepochybně to má ilustrovat obsah seriálu, jímž je zkáza divadla. O to víc se těším. Jinak samozřejmě Hurvajs s živými herci byl super, trapnost a rozklad na jevišti přímo hmatatelné, takže i obsahově se ke kýženému cíli postoupilo zase o krok dál. Název "Páni loutek" je víceznačný: Skutečnými loutkáři jsou ti, kteří přišli prodávat nádobí. Kapitál si kupuje herce, vlastně loutky a ti na to nejen přistupují, ale sami jsou v tomto obchodu těmi aktivními. Nepotřebují ani šňůrky. Zároveň konflikt mezi "nejzasloužilejší" členkou a novým vedoucím souboru. Nicméně asi nejlepším momentem bylo setkání Wilhelmové s "rodinkou". Táňa je přece liberální a tolerantní, no ne? ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takové zklamání, docela jsem se těšil, když tu diváci, co to viděli v kině píší,že 3.a 4. díl jsou nejlepší....podle mě to byl zatím naopak nejhorší díl. Zvláště dámská část souboru je naprosto otřesná.A zápletka..to nebudu vůbec hodnotit.V kanceláři S+H jsem se ocitnul zpět v seriálu Most!.Opravdu to už bez těch kund nikde nejde?? ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První lehce slabší kousek…..naneštěstí lehce slabší v tomto případě rozhodně neznamená špatný. Propojení s legendárními „dřeváky“ pana Skupy klasicky geniální….stejně tak jako Novotného návštěva u nich, Melíškové výlev nebo komunikující kámen z rybníka ve Středoklukách. Myslím, že MOST! už je zapomenut….vždycky Dejvice. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Totálně mě oddělala hlavně zkouška "loutek" v závěru -> "Herec smí roli odmítnout, pokud to ohrozí jeho důstojnost" :D :D To docela sedělo, ale masky parádní. Kunda Novotný si chtěl loutky půjčit za pět prstů, takže je zřejmě na pár dílů venku ze hry. Trable s překladem mi hned připomněli závěrečné díly Čtvrté hvězdy. Co mi vesměs vadilo, tak byla feministická propaganda Melíškové (Snad jen zde, a ne i v reálu). ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"... Odkud ho máš ty? Ze Sýrie... To máš ale jedno, ten můj je z rybníka ve Středoklukách, ale komunikuje..." ... Jojo doma je doma a je dobře že jsme zase doma, staré dobré Dejvické divadlo se mnou opět komunikuje a ani o tom neví. Tak holt to musím říci já. Tady jsme byli opět na stejné vlně :-) Čarodějky s kameny co komunikují a dřevění herci. Spejbl, Hurvajs... A ten závěr... Super!... Ale na druhou stranu, třeba když si vzpomenu na první díly Dabing street, tak tam jsem dopadl smíchy skoro jako ten japonec já a tam to bylo (hlavně na pohřbu v 1 díle) za plných 5*. Takže loutky... máte to za 4*... Málem bych zapoměl "druhé honění, honím podruhé"... já dnes též (tento díl) :-)) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama