Reklama

Reklama

Vysloužilý člen speciálních jednotek se ocitá v časové smyčce, v níž musí znovu a znovu prožívat den své smrti. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (432)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Boss Level je dostatečně zábavný a humorem nabitý akčňák o časové smyčce, ale po letošním osvěžujícím Palm Springs je to na tenhle subžánr už trochu málo. Chybělo mi tam víc prostoru pro Mela Gibsona, prakticky si přijde odříkat jeden typicky záporácký monolog a poté už se v příběhu jen sem tam mihne. Žádný epický „boss fight“ se ve finále nekoná. Když se začnou rolovat závěrečné titulky, čekáte, že se stopnou a přijde ještě nějaká finální scéna. Ale ona nepřijde. Nakonec je vlastně highlightem filmu sbližování hlavního hrdiny se synem, ale většinu zbylého, včetně těch komicky rozmanitých minibossů, nejspíš pár dnů po zhlédnutí zapomenete. Decentně zábavné, ale ne tak dobré, jako to mohlo a mělo být. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Boss Level" v podstate splnil všetko čo mal. Možno by som akurát ešte pridal, že sa jedná aj o komédiu. A potom je to kompletné. Už som viackrát spomínal, že mám rád filmy s časovými slučkami a tento je ešte o to lepší, že si to spracoval tak trošku po svojom a po hlave. Je tu pár pomalších momentov, no nerušili ma. Myslím si, že keď na konci dospeje Roy k tomu čo má vlastne celé urobiť, tak je to efektné. A je super vidieť ako postupne dostáva jednotlivé kúsky informácií a ako si z nich začne spájať mozaiku. Že možno nemusí zomrieť každý deň znovu o 12:47. Že možno všetko leží v malých detailoch. A čím viac ich má, tak o to lepšie sa možno bude vedieť v situácii zachovať. A hoci sa niektoré veci nikdy nezmenia, tak iné zase ostanú rovnaké. A vďaka tomu musím povedať, že je film veľmi vtipný. Plus Frank Grillo to hrá absolútne perfektne. Úplne ho v tejto role cítiť a dáva do toho absolútne všetko čo môže. A áno viem si predstaviť, že po 130krát už je to obohrané klišé a viac otravné, než vtipné alebo strašidelné. Je pravda, že reálny Boss Fight tu nie je, a možno by som film nazval trošku inak. A mám aj názov, no to by bol spoiler. Ale povedal by som, že na konci by malo byť slovíčko "Achievment". Som rád, že film nám nemusí dať v závere odpoveď na všetky otázky a super je aj fakt, že som sa pri sledovaní ani raz nenudil. A hoci sú tu pomalšie momentky, ktoré film trošku brzdia, tak mi vôbec nevadili. Keby to bola takáto akčná scifi blbosť po celú dobu, išiel by som na plný rating, no tie pomalšie momentky ma občas vytiahli von z tej zábavy. Poviem ešte, že skvelí sú aj jednotliví zabijaci. Všetci sú zapamätateľní a vtipní. A majú svoje malé momentky. Takže stojí film za pozornosť? Ak máte radi oddychové popcorn filmy, pri ktorých môžete vypnúť a uvoľníte sa v tejto šialenej dobe, tak toto je film pre vás. Ja som to zožral aj s vrecom. Hodnotenie: A ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Je to tak na hraně zítřejších dvou a tří hvězd, ale na Hromnice o hvězdičku více, tedy jsem přimhouřil senzor a trošku tomu vesměs kýčovitému béčku polechtal ego vyšším hodnocením. Sice to někdo solidně odflákl, takže ta banda senilních panáků v čele s Melem vypadá při tom hraní jako ochotnický spolek místního geriatrického “ještě jsme na živu” oddělení, ale zbytek překvapivě odsýpá. Akční scény se docela povedly a sem tam upadnuvší vtip rozvlní hladinu jinak kolosálního scénáristického průseru. Není to nic světoborného, ale koukat se na to dá. Obzvláště pak lidé, preferující rutinu, nebo fanoušci repetitivních časových paradoxů budou chrochtat blahem. 50% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Akční rozjezd fajn, pak to zpomalí několik nepříliš zajímavých kecacích scén, kdy jsem se regulérně nudil, ale když se začalo řešit obnovení vztahu se synem, tak si mě to zase získalo, ale konec je poslabší akčně i emocionálně. Snaha tu byla, má to nápady i fóry, ale mohlo to být o dost šílenější a časem jsem vnímal zrychlené přehrávání stejných situací v rámci smyčky hlavně jako způsob, jak ulevit nízkému rozpočtu. Grillo je sympoš a snaží se, ale ve vedlejších rolích vyniká víc než v hlavních, které mu podle mě z tohoto důvodu nebudou nikdy souzené, s výjimkou takovýchto béček. A zbytek castingu je nevyužitý v nevýrazných rolích. Podobně sympatický, ale nedotažený případ jako Guns Akimbo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na hraně včerejška. Motiv opakování dne za účelem sebereflexe a nápravy postavy nám začíná v posledních letech všednět, stejně jako zasazování do nostalgických rámců starých videoher. Když si k tomu přidáte digitální výbuchy a cákance krve jako když rozprašovačem vlažíte fíkus, několik hluchých míst, kde mele Mel a scénáristickou bezradnost směřující s blížícím se koncem na úroveň straight to VHS sci-fi, nepřináší nějakou komplexnější zábavu ani odlehčenost, ani grillující charisma hlavního hrdiny.. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Přestože film byl dotočen už v roce 2018, dlouho čekal, než se mu podařilo najít distributora. Až na konci roku 2020 bylo oznámeno, že práva na film odkoupila streamovací služba Hulu. (JORDY)
  • Spoločnosť Cliva Ventora (Mel Gibson) sa volá "Dynow" (z angl. Die now - Zomri teraz). (m.a.t.o.)

Související novinky

Gibson, Grillo a Carnahan zpátky v akci

Gibson, Grillo a Carnahan zpátky v akci

05.11.2019

Herecké hvězdy Mel Gibson a Frank Grillo mají za sebou čerstvě spolupráci s režisérem Joe Carnahanem na akčním sci-fi Boss Level, které je momentálně v post-produkci. Tato trojice si pak zjevně sedla… (více)

Reklama

Reklama