Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po další divoké pařbě zaparkuje zbohatlický floutek a playboy Lenny svojí káru jen těsně vedle garáže, hned na dně napuštěného bazénu. A tátovi dojde trpělivost. Konec flákání, konec utrácení, konec toho být naprostý budižkničemu. Lenny se musí začít starat o patnáctiletého Davida s těžce nemocným srdcem, kterému podle lékařů zbývá pár měsíců života. David žije v sanatoriu a kromě operací toho vlastně moc nepoznal. V jeden moment se tak střetnou dva naprosto rozdílné světy, svět klubů, mejdanů, alkoholu a krásných holek se světem nemocnice, léků a operačních sálů. S tím druhým světem si ale Lenny moc starostí nedělá a začne se o Davida starat tak, jak prostě umí. „Jste bezstarostný ignorant a egomaniak. To je pro těžce nemocného kluka ideální,“ slyší od krásné lékařky. Rozhodne se, že to spolu dají a že si David musí užít, dokud to jde. Ukrást auto, jít na striptýz, do klubu, prostě jen nakupovat blbosti. A pak si David přeje, že by se chtěl zamilovat do nějaké holky. To je velký oříšek, ale nečekané kamarádství už je tak pevné, že začnou pracovat i na tom. Když se s někým stanete opravdoví kámoši, nese to sebou i jeden závazek – Spolu to dáme. A na plno, jako kdyby už nemělo být žádné zítra... což se ostatně může opravdu stát. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (84)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Elyas M'Barek je po trojici Fakjů populární, tak se z toho musí něco vyždímat. Melodramatický příběh o polepšení nezodpovědného flákače, který je donucen starat se o smrtelně nemocného kluka, ovšem kromě nepravděpodobné expozice ničím zajímavý není. Všechno už jsme viděli a většinou lépe. Takže jen průměrný kousek na jedno použití. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem zpočátku koukal skrz prsty, nicméně i obyčejného klišé, když je správně podané jako u Elyas M'Barek se člověk dokáže zasmát a i dojmout. Příběhově jak jsem již psal, to není žádné terno, ale na odpočinutí si od všedních problémů to úplně stačí. Jen ještě doplním, že knižní předlohu jsem nečetl a doporučuji. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh, pěkný film. Vkusně natočený a kdo aspoň trochu chce, najde v něm vysokou výpovědní hodnotu. Příběh pochopitelně zasáhne více diváka, který má osobní zkušenost s nemocným dítětem nebo zná rodiny, které si něčím podobným prošly/procházejí... Ale i ti, "bolestí" nepolíbení, by si z toho mohli něco odnést. Třeba tu o těch silných a zároveň zlomených maminkách... Absolutně mi nevadilo, že je to "podobné" geniálním Intouchables, naopak. Toto téma je důležité. Kdo jednou viděl dětský hospic, ví své... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Spolu to dáme je neskutečně pohodový film o dvou naprosto rozdílných lidech, které jednoho dne svedl osud dohromady, což oběma změnilo život. Elyas M'Barek si po Zekim vyzkoušel poněkud vážnější polohu a rolu mu opravdu sedla, avšak i ostatní herci byli nadmíru sympatičtí a uvěřitelní. I když se film zaobírá tématem, které bylo podobně natočeno vícekrát, tak i přesto působí mile a neotřele. Film, jemuž se perfektně daří mísit jak dramatické, tak komické momenty - dojme, pobaví a poučí zároveň. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, inšpirovaný skutočným príbehom zo Života, ktorý vás doslova chytí za srdce. Avšak celé je to zobrazený možno až príliš zjednodušene a miestami povrchne. Ale aj napriek tomu je odkaz filmu jasná. Typická a na mieru šitá rola pre Elyas M'Barek. Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v Berlíně a Mnichově v Německu. (BMW12)
  • Elyas M'Barek sa vyjadril, že natáčanie bola zábava, ale keďže je tu veľa dojímavých scén, bola to len ľahká zábava, ktorá nemusela byť "nevyhnutne vtipná, skôr šlo o emocionálny pocit a bolo tu veľa vážnosti". (Arsenal83)
  • Elyas M'Barek uviedol, že keďže nemá klasické herecké vzdelanie, je rád, že mohol spolupracovať s kvalitným režisérom Marcom Rothemundom, pretože ten mu dodal v hereckých pózach cit a citlivosť. (Arsenal83)

Reklama

Reklama