Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hogancamp (Steve Carell) sa stane svedkom a obeťou brutálneho prepadnutia, pri ktorom utrpí ťažké poranenia hlavy a stratí pamäť. Zdá sa, že Markov zdravotný stav je nevyliečiteľný a spomienky na minulosť navždy stratené. Podlieha paranoji a nedokáže komunikovať s okolitým svetom. Pri zúfalom pokuse nájsť vnútornú rovnováhu či vlastnú minulosť, začne si intuitívne vytvárať nový svet a v ňom alternatívny život. V dome a na záhrade si postaví podivné zmenšené mesto Marwen a zabýva ho bábkami, medzi ktorými je aj on sám – Mark ako hlavný hrdina. A je to hrdina bez hraníc, ktorý sa v ničom neobmedzuje. Osud ho pripravil o spomienky, ale nie o fantáziu. (TV JOJ)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (80)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis v posledních letech točí zajímavé projekty, ale Welcome to Marwen vyniká každým svým aspektem ze zažitého normálu. Jako, nejdříve jsem vůbec nevěděl, co si o filmu myslet, ale postupem času jsem tomu přišel na kloub a pochopil jsem to kouzlo, kterým film oplývá. Tak zaprvé ten příběh. Připomnělo mi to svým ztvárněním Malé válečníky z devadesátých let minulého století, po stránce animací bezchybná práce, člověk by i podle mě dokázal pochopit daleko štědřejší rozpočet než "jen" 39 milionů dolarů. Výborná akce a ty přechody mezi fikcí a realitou mě někdy odrovnávaly (asi nejlepší scéna při soudním líčení, kdy dojde k imaginární figurkové přestřelce mezi Hoggiem a nacistickými vojáky......to člověk fakt nevymyslí :D). Steve Carell rozhodně ve své kariéře zahrál daleko jednodušší role, tady musel naplno projevit svůj herecký um, což se mu v každém jeho momentě na plátně podařilo. Jeho postava Hogancampa tím pádem nabyla plusových bodů, co se týče věrohodnosti, některé dialogy mezi ním a ostatními postavami fakticky sloužily k zamyšlení. Když k tomu všemu (převážně pozitivnímu) přičtu brilantní hudbu od Silvestriho, tak se prostě jedná o film, který svým příběhem mine většinu publika (což se ale dá pochopit, každému takový typ snímku nemůže sednout), ale svou diváckou základnu asi určitě najde. Já osobně se zařazuji do té druhé kategorie. Za mě dávám 86 % ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis ve skvělé formě. Nenapadá mě jiný režisér, který by dokázal napůl hraně a napůl animovaně odvyprávět takový příběh, mezi těmi formami nejprve mazaně přepínat a postupně je i nechat, ať se prolínají a navzájem jedna druhou ovlivňují... A aby to pořád byla zábava a přitom zároveň něco víc. Velmi často má Vítejte v Marwenu atmosféru těch Zemeckisových filmů, pro které jsem si ho zamiloval, od Návratu do budoucnosti (ostatně i v Marwenu je stroj času a ano, umí létat) přes Falešnou hru s králíkem Rogerem po Forresta Gumpa. Hudbu v tom případě samozřejmě nemohl složit nikdo jiný než Alan Silvestri a také při jejím burácení si člověk s úsměvem vzpomene, jaké to bývalo dřív. Že má film tak nízké hodnocení, mě překvapuje. Vždyť přece i kdyby vás nechaly režijní hrátky chladnými, pořád je tu stoprocentně fantastický Steve Carell, ne? ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film. Jen je strašně natahovaný a nudný. To je jeho největší negativum. Marwen prostě nekypí životem, protože jde o vymyšlenost nemocného člověka, který bojuje sám se sebou. To je středobod filmu a vše ostatní je tam jako ta omáčka. Jenže mě hlavní hrdina byl ukradený. Nedokázal jsem se do něj vcítit, fandit mu, pochopit ho. A to je hlavní důvod, proč tento film hodnotím tak jak hodnotím. Jediný malý palec nahoru dávám za cestu do budoucnosti, která mi připomněla nejlepší scifi, které Zemeckis kdy natočil: Návrat do budoucnosti. 55% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Není se co divit, že Welcome to Marwen brutálně propadl a dosud ho zná jen málo diváků. Robert Zemeckis zase jednou potvrdil pověst vizionáře, který je ale schopen trávit několik let života slepými uličkami. Musí se nechat, že atmosféru film má a vizuálně vypadá vskutku dobře a ona kombinace loutek a reálného herectví má něco do sebe a akce je navíc zvládnutá velmi dobře. Nelze se ale ubránit dojmu, že celý příběh je vhodný spíš na dokument, protože jinak ztrácí trochu kouzlo. Emoce tu moc nefungují a onen titulní konflikt není až tak působivý, jak by asi měl být, i proto pak samotný závěr vyšumí. Poměrně dost tu chybí vysvětlení toho, proč má hlavní postava úchylku na ženskou obuv a celý snímek pomalu plyne, aniž by nabídl cokoliv extrémně zajímavého. Steve Carell v hlavní roli je výborný, i když leckdy nemá co hrát, zoufale mu ale chybí nějaký protihráč, protože nikdo tak výrazný už tu není. Welcome to Marwen je hodně zvláštní snímek, který je dost času nudný a ve výsledku působí dost rozpačitě. 50 % ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Docela jsem příjemně překvapená, čekala jsem to o dost horší. Zemeckis je u mě pan režisér, tohle není zrovna jeho nejpovedenější film, ale je v tom hodně cítit jeho práce. Rád experimentuje a tohle byl velký experiment, vizuálně navíc skvěle natočený, ale příběhově hodně slabý. Mark Hogacamp je pro mě taková záhada, mrzelo mě, že se režisér nevěnoval více jeho životu a vrcholem filmu by bylo to jeho napadení, takhle se Zemeckis věnoval tomu co ho baví. Dával život neživým věcem přesně tak jak to Hogacamp viděl, ale já bych raději poznala hlavní postavu a ne neživé barbíny. Je to takové 50 na 50. Steve Carell je navíc v té roli super, hodil se do toho, ale už jsem ho viděla v daleko lepších rolích. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (8)

  • Při první návštěvě Marwenu lze na hospodě s názvem „The Ruined Stocking“ vidět logo Pilsner Urquell. (MartinS96)
  • Pro inspiraci k filmu posloužil oceňovaný a strhující dokument Marwencol z roku 2010, jehož režisér Jeff Malmberg se stal součástí filmu Vítejte v Marwenu jako výkonný producent. (Jamal)
  • Natáčení probíhalo od 14. srpna do 19. října 2017 v Maple Ridge a Vancouveru v Kanadě. (ČSFD)

Reklama

Reklama