Reklama

Reklama

Obsahy(1)

The Beyond mapuje priebeh prevratnej, revolučnej vesmírnej misie - vyslať astronautov s pokročilou robotikou cez novoobjavenú červiu dieru, známu ako Void. (Real Tom Hardy)

Recenze (16)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

To je také milé, keď Vám z ničoho nič tvorcovia snímku oznámia: "nasledujúce zábery môžu podaktoré osoby znepokojiť". Verte či nie - mali pravdu! Dostal som neskutočný strach. A to najmä v tom zmysle slova, že budem musieť tento atypický scifi "shockumentary" bez hororu, dopozerať až do úplného konca, čo je istým spôsobom vražda vlastného času. Ale plagátik pekný!! To musím uznať .. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Beyond" ma svojou témou dokázalo zaujať. Mám pocit, že to chcelo povedať zaujímavý príbeh v trošku low-budgetovom sci-fi, ktoré sa chce tváriť ako dokument. Neviem, prečo je tam kategória horor a nebudem to nejako rozoberať, lebo toto nie je horor ani v najmenšej podstate. A dokážem pochopiť, prečo boli mnohí hororoví fanúšikovia naštvaní, keď zistili, že to dokopy nie je nič také. Takže v tomto ich názory rešpektujem a súčasne súhlasím, že sklamanie a naštvanie muselo byť veľké. Ale ja som si tento element odobral, nakoľko som film chcel vidieť ako sci-fi. A v tomto smere si myslím, že sa tvorcovia celkom snažili a vo väčšine aspektov to funguje. Páči sa mi technológia, ktorú tu vymysleli a viem si predstaviť, že v budúcnosti by ju dokázali priniesť. Je super, že podobne ako keď som pozeral "Arrival" zjavenie červej diery a objavenie čiernych telies na našej oblohe nemusí hneď znamenať útok. Je super, že tu uvidíme nový život (ale klamal by som, keby som nepovedal, že mi to tiež vyššie spomenutý film nepripomenulo), ktorý s nami bude chcieť komunikovať. A ktorý by nás niečo naučil. To všetko funguje podľa mňa dobre. V poslednej časti takto chce film dospieť ku svojej pointe. K pointe, ktorá by mohla byť veľmi dobrá. Priznám sa, že najprv ma to čo sa udialo príjemne prekvapilo a potešilo. No problém je, že potom celý zvyšok filmu to človeku bijú do hlavy a okrem toho ešte prinesú jeden nový záver, ktorý je podľa mňa absolútne nepochopiteľný a irelevantný. A čím viac nad tým premýšľam, tým viac sa utvrdzujem, že to nebolo nutné. Úplne by stačilo, keby film skončí o 10 minút skôr. Bez toho, aby sme vyriešili najväčší problém ľudstva. Takže s týmto musím súhlasiť. Prvý twist filmu funguje. Jeho druhý twist je absolútne nepochopiteľný a blbý. Ako celok musím priznať, že miestami film nevedel udržať moju pozornosť, no ako celok som spokojný, že som ho videl aspoň raz. Nemyslím si, že by som sa mu k nemu vrátil a v jadre je to mix všetkého čo sme už videli skombinované do filmu spracovaného dokumentárnym štýlom, aby to malo trošku inú chuť. A máme výsledok. A hoci by si zaslúžil aspoň trochu hnevu z mojej strany, tak som si ho dostatočne užil na to, aby som ho dokázal akceptovať. Hodnotenie: C+ ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

První dvě minuty vypadají fakt nabitě. Jenže pak kreténi samozřejmě - o dvanáct týdnů dříve a pak už jenom ukecaná sračka. Jděte se s timhle vycpat. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dost slušné lowcost sci-fi inspirující se slavnějšími sci-fi bratříčky, hlavně v tom je vidět Intestellar a Arrival. Jen je to taková kombinace mockumentary a found footage, místy trošku natahovaná, ale zajímavě napsaná. Má to dost zajímavou atmosféru, pár podnětných myšlenek, ale taky dost blbostí, které se blíží spíše tomu "fi" než "sci." A nechybí ani pár za uši tahajících sebestředných patetických žvástů, které bych čekal spíše od zámořských filmařů, než od kolegů z britského království. Být to o něco menší klišé a vypustit ten podivný a do celkového dějového rámce nezapadající závěrečný... ani tomu nechci říkat twist... spíše dovětek, hodnotil bych snad i o stupeň lépe. Ale stejně je na tom nejhezčí ten plakát, kvůli kterému divák od filmu čeká bůhví co. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je v tom hodně vidět Interstellar a Příchozí, pak taky trochu Kontakt a snad i trochu Zpráva o Europě a celé se to sice hezky snaží těm filmům přiblížit, ale jenom snaží. Ony ani 2 z těch 3 jmenovaných (schválně neřeknu které) mě neoslnili tolik jako většinu ČSFD, ale teď už k The Beyond. Něco do sebe ten film má, zpočátku mě zaujal tím, že se u Země objevila nějaká černá díra, ze Země jsou vidět jakési mraky tvaru velkých černých koulí. A pak se tu začne řešit, koho tam poslat a chtějí to vyřešit tak, že dají lidský mozek do těla robota (takže to pak bude cyborg, asi) a pošlou tam toho cyborga. Tady mi ale přijde divné, že se těm předním vědcům s tím chce tak srát a nemůžou tam rovnou poslat nějakého normálního robota? Takhle na to jdou nejtěžší možnou cestou. A to k tomu musíme připočítat i ten fakt, že celý ten film je natočený jako fiktivní dokument (něco ve stylu Zprávy o Europě, akorát je to ještě víc jako fiktivní dokument, než film) a tak se to snaží být co nejrealističtější, i když mě tenhle styl neoslovil a vypadalo by to mnohem líp jako normální film. Dál je to taky zajímavé, ale ve finále jsem z toho zklamaný, jelikož se mi to zdálo odfláknuté. Něco se vůbec nevysvětlilo - SPOILERY Čím ty černé koule pomohli lidstvu? Čím nás zachránili? Pokud jsem to dobře pochopil, tak Zem 2 vytvořili ti mimozemšťané skrze to, co zbylo z té černé díry, takže čím ty černé koule pomohli lidstvu? A to ekologické poučení na závěr co jsme všude už stokrát viděli si taky mohli odpustit, ačkoli jsem tak nějak měl strach, že to tak i skončí KONEC SPOILERŮ. Pokus to byl sice hezký, chvílemi to bylo poutavé, ale jinak je to jenom hezký, byť dost nedotažený, pokus. Silné 2* ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Spracovanie na úrovni, ale mockumentary je už dávno mimo môj záujem. Škoda, potenciál to malo obrovský. V podstate z toho mohlo byť niečo podobné ako Titan od Netflixu, ktorý samozrejme vrelo odporúčam. Toto je len jeho rádoby "vedeckejšia" verzia bez nejakého hlbšieho príbehu, len fiktívny dokument. Ale myšlienka a riešenie súčasného problému veľmi originálne. Za to dávam 40%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jak ukazuje tento neobvykle zpracovaný snímek, žánr sci-fi může mít různé podoby. Celovečerní film na bázi dokumentu však akčně zmlsaný divák asi velice těžko stráví. Ono to však dává ohromnou sílu realičnosti, byť se přirozeně jedná o fiktivní příběh. Tvůrci si krapet pohráli s nápadem vytvořit robotického astronauta technologií připomínajícího starého známého Robocopa, který poletí na průzkum nově objevené červí díry. Při neočekávaném návratu se vesmírná agentura snaží zjistit na co narazil. Byť je zpočátku jasné, kam poznání směřuje, ve skutečnosti je vše poněkud jinak. Příběh má myšlenku a je potřeba u toho nejen krapet přemýšlet, ale z oblasti astrologie i něco znát, aby bylo jasné, o čem všem tu je vlastně řeč. Ono při poslechu daných výpovědí je složitosti učiněno za dost a tak kdo se v astrologii nevyzná, bude nemilosrdně ztracen. Film je tak vlastně určen spíše pro menší odborníky astrologie než pro diváky znající zábavu ve stylu Hvězdných válek či Star Trek. Snímek je natočen skvostně a je vidět, že jeho kvality musí teprve uzrát. ()

korok 

všechny recenze uživatele

Pokud nejste fanoušky vesmírných sci-fi a zvláště dokumentů o astronomii, obloukem se tomu vyhněte, nebude Vás to zřejmě bavit. Film se právě snaží tvářit jako dokument o cestování polorobotických lidí do neznáma - do červí díry. Akce zde příliš nenajdete. ()

misbos 

všechny recenze uživatele

... kdybychom nebyly nemehla líný a podařilo se nám udržet zvolenej styl, mohlo to bejt koukatelný. Ale to by chtělo aspoň nějakou snahu... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Kterej vokurka tomu dal přízvisko "horor"? To by mě zajímalo. Hasraf Dulull má rád Insterstellar a Příchozí, protože tu jsou cítit na každém záběru. Bohužel ale Prázdnota, jak mi to přeložili páni slovenští, ani zdaleka nedosahuje kvalit těmhle dvěma klenotům sci-fi. Moc jsem nepochopil čím film chce být. Máte tu 3 příběhy. Blízko Zemi se objevilo "něco", na Zemi na různých místech se objevnilo "zase něco jinýho" (zdravíme Příchozí) ale největší kus stopáže sežralo filozofické a lékařské drama a otázky etiky o propojování lidského mozku s počítači. A já najednou nevím co sleduju. A nebaví mě to čím dál tím víc. Pochopím found footage, můžete díky tomu skrýt malý rozpočet a špatné triky, ale tady nebylo ani CO skrývat. A když jsem už čekal nějaký béčkový závěr, došlo ke konci, který je fakt facepalm. PS - celý film je točený tzv. jako reportáž, což byl nápad snad nejhorší ze všech. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Rozmazané obrázky a pár amatérů si tam vykládá o blbostech s ufonama v rádoby jakodokumentárním filmu, tzn. otřesná kamera, stupidní kecy atd. Hrozné. Nedívatelné. ()

DoubleJack 

všechny recenze uživatele

aneb když chcete natočit vlastní "Kontakt", ale v kapse máte jen 100 dolarů. Půjčíte si proto nejmodernější grafický editor z roku 1999, napíšete pár dialogů, přemluvíte pár kolemdoucích osob, aby text odříkali a nakonec doufáte, aby z toho vylezlo alespoň trochu něco použitelného. Obvykle jsem ten poslední, který si stěžuje u podobných typů filmů na zpracování, ale TBH ona ani ústřední myšlenka není bůh ví jak originální a vlastně ani není autorsky dotáhnutá. Tempo je šíleně pomalé a budování atmosféry se zvrhne v kýbl nudy. Naprosto chápu nízká hodnocení. ()

BlondJames 

všechny recenze uživatele

To je tak, když je někdo línej číst, a myslet. Pro takové tu potom točí filmy, které šíří poselství "vzdělávání". Takové ty filmy, u kterých si přejete (pokud jste aspoň trochu vzdělaní)aby se už něco dalo do pohybu, nebo doufáte, že "myšlenka dne" o které natočí hodinu a půl dlouhý "dokument" , bude něčím větším, než objevem, že Země není placka. 1* za vesmír(i když zde mám nutkání dát vesmír do uvozovek). ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Zbytočný pseudo sci-fi dokumentárny film. Pointe príbehu celkom nerozumiem, v snímku sa objavia fotografie amatérsky upravené photoshopom (neprimerane veľká hlava oproti telu a pod.), akcia armády nápadito podobná akcii vo filmoch Eda Wooda. Žiadna atmosféra, nič prekvapivé... kde nič nie je ani smrť neberie. ()

PepeSVK 

všechny recenze uživatele

Tak tu musim dat komentar. Tento film-dokument je akousi skuskou osobnosti presahujucou bytostne IQ. Hodnotenie je akymsi aj hodnotenim nasej osobnosti. Odpad!? Budiz, asi sa citim na odpad. Zvieraci-konzumny princip nesiaha ani len zcasti pochopit, o co tu vlastne ide. ()

Essential 

všechny recenze uživatele

Bolo by to vcelku vydarené low budgetové sci-fi, ktoré mohol človek v pohode 70 minút tolerovať, až kým sa to onen Kumar Hasral Mustafa nerozhodol aleže kompletne dojebať záverečným 20 minútovým typicky pričmudlým Americkým liberálnym zvratkom v podobe kurevsky hlbokej pointy umocnenou fyzicky tak nereálnym twistom, že by jeden plakal. A tie žvásty na záver... Och bože. 57% ()

Reklama

Reklama