Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V srpnu 1914, měsíc po vypuknutí 1. světové války, zaútočila na Paříž nepřátelská letadla. Jednalo se o nebývalou událost, na kterou Pařížané pohlíželi jako na novou podívanou. Stalo se letadlo válečnou zbraní? Začátek 20. století představoval velký rozmach letectví. Tento rozvoj se podstatně urychlil v důsledku války. Z nových hvězd letectví se stali váleční hrdinové, známí jako esa. Na osudech pěti mimořádných letců pocházejících z Francie, Německa a Británie si ukážeme příběh nejlepších leteckých es 1. světové války. Božský Richthofen, hvězdný Guynemer, eso es Fonck, vyzývatel Udet a velitel letky Mannock. Jak se tito mladí muži tak nečekaně proslavili po celém světě? Na základě jejich vyprávění se ponoříme do 3D rekonstrukcí a dramatických ztvárnění, které nám přiblíží, jak se z těchto pilotů staly mezinárodní hvězdy. Zároveň zažijeme intenzitu největších vzdušných bojů v letech 1914 až 1918, včetně hrůzných bitev u Verdunu a na Sommě. (Viasat)

(více)

Recenze (8)

Marze 

všechny recenze uživatele

Letadla mě nezajímají, ale zajímavé jsou postavy a jejich šílené zvrhlé motivace a také historické pozadí. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Poutavý dokument o prvních stíhacích pilotech První světové války, pocházejících z Francie, Německa a Velké Británie. V počátku skutečně byli většinou rytíři nebes. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument z časů, kdy se rodilo válečné letectví. Letouny už nesloužily jen jako pozorovací, ale někteří letci se z nich naučili střílet po ostatních. Zlepšovaly se výkony strojů, nesené zbraně, vznikl synchronizovaný kulomet umožňující palbu skrze otáčející se vrtuli aniž by došlo k jejímu zasažení... Z některých zručných pilotů se rázem stali i zruční zabijáci a toto je seriál právě o nich ! * * * * * ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrá historická vsuvka k už poznanému, ale mňa lietadlá až tak nezaujímajú. Pre fanúšikov ale bolo spracovanie dosť dobré. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Chvilku mi trvalo, než jsem si zvykla na četné dohrávané scénky, které nahrazují v dokumentu obvyklejší dobové záběry. Ale, proč ne? Dokument tak získal lidštější rozměr, protože mohl představit i situace, které nikdy nikdo nenatočí, ale zase ukazují hrdiny z větší blízkosti. _____ Mimochodem, vzdušné souboje, když vidíš protivníkovi do tváře a rozeznáváš jeho rysy musely být proklatě osobní. Líbilo se mi zapojení historiků z různých zemí, i když pochopitelně, Francie si uzmula největší prostor. Byli to kluci odvážní a museli čelit hrůzám, které si neumíme představit, ve válce, která zahubila tolik lidských životů a kvůli čemu vlastně? Smutné. Na dokumentu je vidět, že do něj dali hodně peněz. SHRNUTÍ: Pocta i varování, které se však, jako vždycky, mine účinkem. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Komu něco říká pilot s přezdívkou Rudý Baron, bude spokojen. Před odvahou těchhle pilotů lze jen smeknout a celkově byly obě epizody zdařile zpracovány.Rozhodně zajímavé. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná dokumentárna miniséria, príjemne prekvapila. :-) Som rád, že v dnešnej dobe už vznikajú aj takéto viac vysokorozpočtové dokumenty, ktoré nepozostávajú len z archívnych záberov a komentára, ale ponúkajú pestrejší a dynamickejší pohľad na celú tému, perspektívu, akú si táto téma zaslúži. Francúzi boli vždy snaživými dokumentaristami, a toho je veľmi kvalitné, veľmi vydarené dielo. ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Zajímavých informací se vám mnoho nedostane, zato moru současných dokumentů - hraných scének - je zde přespříliš. ()

Reklama

Reklama