Reklama

Reklama

Lovingovi

  • Česko Loving (festivalový název) (více)
Trailer 1

Richard Loving, zedník z Virginie, se zamiluje do půvabné Mildred. Žádné drama by se asi nekonalo, kdyby on nebyl bílý, ona černá a nebylo to ve Virginii koncem 50. let minulého století. Když Mildred otěhotní, rozhodnou se milenci vzít, ve Virginii ale nejsou sňatky lidí různých ras povoleny, a tak se odjedou vzít do Washingtonu D.C. Když se vrátí, jsou zatčeni a dozvídají se, že jejich oddací list ve Virginii neplatí. Jsou odsouzeni k jednomu roku vězení, soudce je ale podmínečně propustí s tím, že se nesmějí do Virginie nejméně pětadvacet let vrátit. Lovingovi se odstěhují do Washingtonu. Tajně přijedou zpátky, aby Mildred mohla porodit doma, ale jsou znovu zatčeni a opět propuštěni… (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (57)

castor 

všechny recenze uživatele

Rok ve vězení natvrdo nebo podmínečné odložení na 25 let v případě, že stát opustí. Tedy svou rodinu a vše, čemu doposud říkali domov. Píše se rok 1967 a vztah černošky a bělocha zdaleka nemá na růžích ustláno. Tvůrci vědí, co chtějí sdělit, jdou k tomu jednoduchou, ale vzhledem k divákovi ne zrovna účinnou cestou. Režisér a scénárista Jeff Nichols, který upoutal například apokalyptickým nezávislým kusem Take Shelter, se totiž rozhodl pro mravenčí tempo a nevzrušivé uchopení. Sice to má svou atmosféru, která myšlenku ještě víc zviditelňuje, a civilně zahrané postavy (minimalističtí Joel Edgerton a Ruth Negga), pod kůži se ovšem dostat nedokáže. S ohledem na to, že víme, jak to asi dopadne, chybí podněty k zamyšlení, a vlastně i pořádné emoce. Asi chápu proč, ale výrazné scény mi jednoduše chyběly. Přesto upřímné. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Suhlas s Pomom. Je to fakt az prilis komorne. Cely ten konflikt riesia v pozadi pravnici, co by mi nevadilo. Mrzi ma ale, ze film nie je vyhrotenejsi, ked uz sa viac venuje ustrednym postavam. Cely cas to vyzera, ze ich situacia, ktorej musia celit prilis nerozhodila. Ona smutne pozera na jednu stranu a on na druhu a tak vyzera väcsina scen. Bodlo by viac rozhovorov medzi nimi o tom ako trpia, ze nemôzu byt tak dlho so svojimi pribuznymi, ze vôbec musia bojovat o svoju lasku atd. Pokial je jeden z paru introvert, tak to je v pohode, ale ak su takí obaja, tak to je z divackeho hladiska celkom nuda bez poriadnych emocii. Ale Joel Edgerton podal skvely vykon a nominaciu na Oscara by si skôr zasluzil on ako Ruth Negga. 6/10. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Velmi nenápadný snímek, stejně jako byla nenápadná i oscarová nominace Ruth Neggy. O to větší pozornost by si Loving zasloužila. Zdá se až neuvěřitelné v dnešní liberální společnosti, že ještě v nedávné historii byli lidé na západní polokouli trestáni pouze za to, že se zamilovali. Joela Edgertona jsem téměř nepoznal, ale spolu s Ruth Negga velmi přesvědčivě ztvárnili pár obyčejných lidí, kteří nikomu neublížili a přesto bylo dlouho ubližováno jim samotným. Mám jedinou výtku - ačkoli mi to obecně nevadí, snímek byl až příliš natažený a rozvleklý, určitě by mu neuškodilo menší prostříhání. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Loving nějak zvlášť nevybočuje z řady filmů s podobným ožehavým tématem, avšak něčím se přeci jen pochlubit může. Tím co tento film dělá výjimečným, jsou herecké výkony ústřední dvojice Joela Edgertona a Ruth Neggy, kteří film povznáší do realistické a emočně vyzrálé roviny. Bohužel, tím výčet všech pozitiv filmu končí, jelikož Loving má na můj vkus až moc dlouhou stopáž a některé vážně zbytečné a nudné scény. Nicméně jako náhled do časů, kdy barva pleti rozhodovala o všem, funguje snímek Loving dokonale. PS: Malá role fotografa magazínu Life s mimikrami Michaela Shannona velmi potěšila! „I know we have some enemies. But we have some friends, too.“ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pomalá, precítená real-life-love-story o zmiešanom páre, ktorý v 50. rokoch m.s. bojuje s predsudkami a zákonmi konzervatívneho amerického štátu. Z Edgertona sa stáva herecký prevtelovač par excellence, jeho prostý bručoun s čistým srdcom je highlightom filmu. Potešila tiež minirola Michaela Shannona. Nečakajte ružovú knihovňu ani veľké zdramatizovania. Sociálny konflikt tu riešia mimo obraz právnici a film sa komorne sústredí predovšetkým na narušenie harmonického vzťahu dvoch zamilovaných ľudí. [Cannes] ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Virgínia. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama