Reklama

Reklama

Devadesátky

  • Česko Mid90s (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kalifornské slunce, holky, mejdany, skejt a parta starších kluků, do které by hrozně rád zapadl. Tohle je prostě léto všech velkých poprvé, na které Stevie nikdy nezapomene. Tím spíš, že ho prožívá v polovině devadesátek – neopakovatelné době, jejíž atmosféru Jonah Hill (Vlk z Wall Street, Superbad) ve svém režijním debutu dokonale vystihl, hudbou počínaje a módou konče. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (200)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jonah Hill se z otloukánka v potrhlých amerických komediích pro teenagery vyhoupl nejen k hereckým výšinám, svým režisérským debutem si zasluhuje také tento filmařský post. Mid90s je totiž ohromně procítěné drama, které nesmí uniknout žádnému milovníku svobody “kalifornského léta” a hlavně skateboardingu, ke kterému já osobně vzhlížím už odmalička. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Je to těžké, překonat vlastní ego, ale musím - musím se Jonah Hillovi omluvit. Měl jsem ho vždycky za otravného sráče, na kterého se ve filmech pro jeho trapnost a nevtipnost skoro nedá koukat... a teď překvapeně zjišťují že on je to velice schopný scénárista a režisér. že on v té hlavě přecejen něco má. Jeho chytlavé vzpomínání na vyrůstání v devadesátkách má kupodivu slušné koule ukázat i ty ne zrovna mainstreamové aspekty reality, a přitom nezneužívá k nudnému kýči ani tu poetickou nostalgii za retro prostředím, ve kterém jsme všichni vyrůstali (byť u nás jen částečně, když tu v duších lidí pořád ještě dohnívaly zbytky komunismu). ()

Reklama

zigíš 

všechny recenze uživatele

sakra sebevědomý debut (!) ani ne tak námětem, nebo formou -vše bylo, tak nějak, už X krát viděno- ale minimálně; tou lehkostí, s jakou Hill mluví o dosti drsném dospívání, jednoho outsidera (žádný feel good, to fakt není) za to respekt.. a maximálně; je po dlouhé době, osvěžující, poslouchat ost složené z jiných, než vosumdesátkových songů :) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fantasticky pozitivní, pohodový film. Už dlouho jsem takový neviděl a ke svému vlastnímu překvapení doufám, že Jonah Hill zase brzy něco natočí. Devadesátky nejsou žádná ustýskaná nostalgie po letech minulých, nýbrž zábavný návrat do doby, která sice možná extra zábavná nebyla, ale to si protagonisté tohoto příběhu neuvědomovali. Kromě výborného scénáře (zase Jonah Hill, držte mě) musím ocenit i skvělý výběr hudby a celkovou formu, díky níž film vypadá vážně jako autentický 30 let starý záznam. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

já tyhle Coming of age filmy nemám moc rád,takže asi nedokážu naplno docenit,že se Hillovi dokonale povedlo na plátno přenést onu esenci devadesátek.V tomhle ohledu není mid90s absolutně co vytknout.Bohužel ale příběh o hledání sebe sama u hlavního hrdiny nepřináší nic extra objevného a v mých očích tomu nepomůžou ani fajn herci,ani velmi dobrý soundtrack...60% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Natočené na 16mm film. (dwdb)
  • Členy skateboardové komunity, pohybující se okolo místního obchodu s prkny na kolečkách, hrají neherci, které Hill našel přímo v ulicích Los Angeles. (ČSFD)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Reklama

Reklama