Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marek (J. Plouhar) miluje Martu (H. Vagnerová) a žije s ní, zároveň ale miluje i Soňu (V. Khek Kubařová) a také s ní žije. Marta a Soňa o sobě nevědí. Markovi se daří jeho dvojí život tajit. Před oběma ženami předstírá, že část týdne tráví pracovně v jiném městě – ve skutečnosti ale zůstává stále v Praze a jen se stěhuje z bytu do bytu. Funguje to perfektně. Každá z žen má svoje pozitiva a díky pravidelným změnám nepropadají Markovy vztahy stereotypu. Marek ale není žádný podrazák. Své dva životy bere seriózně. Obě ženy miluje a s oběma to myslí docela vážně. Zařídil jim stejné útulné byty, protože je spravedlivý (a zrovna měli slevy). Nechtěl být bigamistou, ale nějak se to tak vyvinulo, nějak do toho prostě spadl… Marek věří, že díky dokonalému systému může udržet svůj dobrodružný způsob života v chodu a vyhnout se všem úskalím. Funguje mu to perfektně a on je na sebe pyšný. Až jednou ráno se stane něco, s čím opravdu nepočítal… (Česká televize)

(více)

Recenze (165)

adaben 

všechny recenze uživatele

V rámci svého žánru něco jako "francouzské letní komedie" mi to přišlo slušné, herecké obsazení se mi jeví také dobré. Jen si myslím, že některé scény by si zasloužilo pečlivěji dotáhnout, a chvílemi se příliš tlačilo na pilu. A možná vedle humoru "francouzských letních bláznivin" chtělo to také trochu prostřídat a zpestřit českým humorem a českým "lyrismem"(jako kdysi kupříkladu to dělali v "Jáchyme, hoď ho do stroje"), aby to líp drželo při sobě, takhle moje divácká pozornost v druhé půlce filmu poněkud klesla. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Nenáročné, humorné, dobře herecký obsazené. Marek to s ženami umí ( i když i kosa padne na kámen), možná by v jeho případě připadala konverze k islámu či ortodoxnímu mormonismu. Pak by nemusel vytvářet partnerské troj a víceúhelníky. V symbolickém duelu Hany Vagnerové a Veroniky Kubařové u mne vyhrála Veronika Kubařová. ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Situační komedie, která splnila svůj účel. Dokonce bych řekl, že v některých pasážích předčí made in USA, protože jsou více reálnější, než třeba vyznání lásky na nástupišti v přeplněném metru. Panáček to měl rozjetý celkem slušně a docela mu rozumím, že si chtěl nechat „na hraní“ divokou Martu a pak až se vyřádí, tak chce mít doma spořádanou hospodyňku a klídek ala Sonu. Postava jeho kamaráda byla také v pohodě a nic mi nepřišlo natolik přepálené a tlačení na pilu, jako u jiných již zmiňovaných snímků. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dají se udržovat dva paralelní vztahy? Dají, pokud jsou obě ženy hloupé jak troky a nemají ani špetku sebeúcty. Já vím že jde o odpočinkovou komedii, ale děj je nepravděpodobný a prostoduchý i na standardy žánru. Použitelných vtipů je minimum. Občas jsem se zasmál, ale většinu času mi bylo trochu trapně. Jako nechtěný bonus je hlavní hrdina slizoun bez šarmu, takže o nějaké sympatii se nedalo mluvit. Víc mě zaujala vedlejší linie zahraná slušným Jiřím Hánou. Vágnerová & Kubařová předvedly zapomenutelný podprůměr a Plouhar má nejspíš na víc, ale vynikl jen v osamocených scénách, speciálně když mu scénář neházel klacky pod nohy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Plzákovo "zatloukat, zatloukat, zatloukat!" v tv praxi. Sebevědomému floutkovi se dostane privilegia, že obdělává asi rok dvě krasotinky najednou, přičemž jedna o druhé neví. Co nevidět jeho lži a výmysly prasknou, mladé ženy se o sobě dozví a příběh tím v podstatě začíná, respektive film rozjede svou druhou fázi - zhrzený floutek má se svými samičkami svůj tajný plán. Jen houšť takových humorných záležitostí ze současnosti. Jednomu by z těch českých dobových šikanací, krimi debilit a bílých plášťů z úterků a čtvrtků jeblo. Nevím, kde autor (absurdního) scénáře Matěj Dadák (se svojí těhotnou partnerkou se mihne filmem) nabral inspiraci, předpokládám, že s Petrou Hřebíčkovou jim to klape monogamně, ovšem rozjel se nevídaně bláznivě, až byl k nezastavení. Příval humorných situací a nápadů neutuchal, načež naprosto všichni herci pochopili, jak mají přistoupit ke svým úlohám. Jan Plouhar se vymkl kontrole a s gustem přehrával do takových intencí, až bavil každým okamžikem svého zjevení. I jeho "milenky" nezůstávaly pozadu. Hana Vagnerová a Veronika Kubařová chytly slinu zábavnosti. A posléze se k hlavnímu triu přidal i Jiří Hána. Sabina Rojková šla do spodního prádla. Dadák si dal práci, aby jeho scénář nebyl jen pro důchodce, a režisér Jakub Sommer natočil prima českou humornou jízdu, která sice má nejmenované americké vzory, nicméně ve staticky zatuchlé furtdokolové, v podstatě roky neměnné české tv tvorbě, je jejich dílko hotovým zjevením. 10/10 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (1)

  • Mezi pražské lokace, kde se film natáčel, patří mj. Vinohrady (ulice Lužická a Korunní, Vinohradská vodárenská věž nebo náměstí Jiřího z Poděbrad s kostelem Nejsvětějšího Srdce Páně), Holešovice (Veletržní palác, Národní zemědělské muzeum, Letenské sady nebo ulice Heřmanova), Praha-Nové Město (Senovážné náměstí, Václavské náměstí či ulice Na Příkopě) nebo Smíchov (ulice Mozartova). (HonzaBez)

Reklama

Reklama