foto

Jiří Hána

  • nar. 29.9.1976 (41 let)
    Ústí nad Labem, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se ve znamení Vah v Ústí nad Labem. Divadlo začal hrát v dramatickém kroužku na soukromém gymnáziu a posléze získal šanci zahrát si také v Činoherním studiu Ústí nad Labem. Na DAMU se dostal na podruhé (mezitím byl elévem Činoherního studia) do třídy Borise Rösnera, Evy Salzmannové a režiséra Miloše Horanského. Po absolutoriu se společně s ústeckou divadelní partou dostal do pražského Činoherního klubu (Král nekrál, Zkrocení zlé ženy). Objevil se také na scéně Divadla Komedie (Banditi, Tvar věcí), v Arše (Kladivo na divadlo), v Poetické vinárně Viola (Tím končím, tvá láska M.D., Zločin lorda Savilla), pravidelně hraje na Letních shakespearovských slavnostech (Marné lásky snaha, Večer tříkrálový, Bouře, Jindřich IV.). Jeho prvním angažmá po absolutoriu DAMU bylo Středočeské divadlo Kladno, ale po půl roce dostal nabídku od tehdejšího šéfa Rokoka Zdenka Potužila a zde ztvárnil role v mnoha úspěšných inscenacích (např. Skřivánek, Oddací list, Rychlé šípy I a II). V Divadle Rokoko zůstal i po odchodu Zdenka Potužila, kdy do vedení divadla přicházejí Tomáš Svoboda a Tomas Zielinski (Oresteia, Matčina kuráž). Představil se také v několika rolích ve filmu a v televizi (Početí mého mladšího bratra, Boží pole, Zastřený hlas, Nemocnice na kraji města – nová generace, Dokonalý svět).

Městská divadla pražská

Herecká filmografie

Filmy

2014 Gottland
Princezna a písař (TV film)
2010 Cizí příběh (TV film)
2009 Smyčka (TV film)
Zoufalci
2006 Boží pole s. r. o. (TV film)
Zastřený hlas (TV film)
2004 I ve smrti sami (TV film)
2003 Malvína (TV film)
2000 Početí mého mladšího bratra
Začátek světa
1998 Stříbrný a Ryšavec (TV film)
1994 Procitnutí jara (divadelní záznam)

TV seriály

2017 Temný Kraj (TV seriál)
Loupežníci (E03)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Slzy (S04E34)
Ukradený hotel (S04E33)
Z deníků neúspěšných (S04E32)
další epizody (41)
2016 Jetelín (TV seriál)
Malej Karlík (E12)
Bez šťávy (E11)
Záhada zmizelé kašny (E10)
další epizody (11)
Kosmo (TV seriál)
Triumf (E05)
Řekl někdo kočička? (E04)
Smrt docenta (E03)
další epizody (5)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Zločiny na pokračování (S01E15)
Recept na smrt (S01E14)
Běžné rituály (S01E13)
další epizody (15)
Doktor Martin (TV seriál)
Doktorka Diana (S02E16)
2015 Labyrint (TV seriál)
Epizoda 4 (S01E04)
Epizoda 3 (S01E03)
Epizoda 2 (S01E02)
další epizody (4)
Policie Modrava (TV seriál)
Pohřešovaná (S01E11)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Zlíbám tě, až zabiješ (E03)
2014 Mazalové (TV seriál)
Šípková Růženka (S01E09)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Kněz (S01E11)
2013 PanMáma (TV seriál)
Konečně spolu (E16)
Prsa na zkoušku (E14)
Hypnomáma (E13)
Škoda lásky (TV seriál)
Hrdina (S01E13)
2012 Ententýky (TV seriál)
Ohňostroj vášně (E10)
2011 Aféry (TV seriál)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Klášterní tajemství (S02E07)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Hřích profesora Sodomky (E02)
Dokonalý svět (TV seriál)
Zázraky života (TV seriál)
2009 Přešlapy (TV seriál)
2008 Comeback (TV seriál)
Lupiči (S01E07)
Nemocnice na kraji města - nové osudy (TV seriál)
Výročí (E01)
2005 Eden (TV seriál)
2004 Redakce (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)

TV pořady

2013 NESHOW (TV pořad)
2011 Do roka a do dna (TV pořad)
2008 Benefice Lubomíra Lipského (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace