Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (131)

dainio 

všechny recenze uživatele

To byl ale shit! Tak výborná série, která udávala styl, se dostala do stádia naprosté impotence. Jak smutné. Už 4ka byla hodně špatná, ale obsazení staré známé dvojky to dokázalo nějak vykompenzovat. Tohle je ale fakt průser. Týpek, co si hraje na Vin Diesela a nesympatický trapně debilní synovec Daniela. Horší dvojku pohledat. Honičky nic moc, až možná na tu závěrečnou. Neskutečně obludný policejní tým Marseillských měšťáků, děj s italskými lupiči nepoutavý, pokusy o vtipnost, jenž nefungují, hluché místa při akčních střizích, průhlednost. Když při sledování filmu si všimnu, že se koukám, kolik zbývá minut do konce stopáže, tak vážně něco nefunguje. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Taxi sériu mám skutočne rád , vždy sa pri nej kvalitne nasmejem a preto ma pokračovanie veľmi potešilo. Bohužiaľ nebolo úplne také ako som si to predstavoval. Najviac filmu ublížilo že je to pokračovanie Taxi a tým pádom to väčšina ľudí rovno zatratí. Ja som sa v celku bavil, pár krát aj zasmial a kto videl predošlé časti ocení jednu scénu ktorá bola skvelá. Hudba výborná . Pre mňa za 3 * a rozhodne nie také zlé ako sa tu píše. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Kam až může tahle série spadnout, aby s ní byl konečně konec? Už čtyřka a americká verze stála za starou bačkoru, ale v porovnání s Taxi 5 to jsou skvělý komediální fláky. Místo toho, aby se alespoň snažili více zapojit ty dementy z policejní stanice, který mají potenciál na 2 solidní scénky, všechno se točí kolem jednoho šikovnýho a druhýho neschopnýho hňupa, kteří se Emilianovi a Danielovi nevyškrábou ani ke kotníkům. Nejde jim to, není to vtipný a za týden nebudu vědět o čem to bylo. Nejlepší na filmu je Sand Van Roy, která je fakt kost. Zbytek stojí za starou belu. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Mysleli ste si, ze nic horsie ako americky remake uz byt nemôze? Piaty diel je este väcsie peklo. Je mi luto, ze zo serie nadobro odisli Daniel a Emilien, ale ako zasadny problem to nevidim. S radostou by som prijal pohodovy akcny vyplach akym boli prve dva diely a kludne aj s novou zostavou. Lenze nova dvojka je absolutne nevyrazna, bez stipky charizmy a chemie. A rovnako nevyrazny je cely film. Je to jedna velka nuda obcas prerusena nejakym nechutnym forom v ktorom sa zvracia alebo vypustaju hovna. Ani pekne zenske na okrasu tu uz nie su. Cely film musime trpiet pohladom na jednu odpornu vypasenu svinu. Obcasne vyskyty komisara Gilberta tiez za nic nestoja a vôbec mi nepripadali vtipne. Najsmutnejsie dopadli spominacky na minule diely v ktorych ale Daniela a Emiliena neukazu. Asi sa urazili, ze ich vynechali a tak nedali suhlas na znovupouzitie ich zaberov. A urobili dobre. Skoro som zabudol na akcne sceny. Su sice prehladne ale dokonale sterilne. A je ich tu fakt malo. Soundtracky vzdy stali za to, kedze navodzovali pohodovu atmosferu. Okrem starej titulnej pesnicky, je zvysna hudba nevyrazna. Vysledkom je jedna velka katastrofa, ktoru ziadnemu fanusikovi Taxi serie neodporucam. 1/10. ()

Dolby.130 

všechny recenze uživatele

Celá séria už upadá. Myslím si, že ak by tento diel nevznikol nič by sa nestalo. Humor dosť nútení, a niektoré veci si fakt mohli odpustiť, boli až také trápne, že som to mal sto chutí vypnúť. Ale nakoniec som si to pozrel celé a od polovice filmu sa to začalo lepšiť, aj keď nič mimoriadne. Bez Emila a Daniela to proste nie je ono. Ale aspoň Gilbert a Alan ostali zo starej bandy. Ako obsadenie postáv nebolo úplne zle ale nebolo to ono. Na konci ale tak taxík fakt nemusel skončiť. Dám tomu tri hviezdy za dobré naháňačky a Gilberta. A ako aj humor sa potom viac menej zlepšil. 65%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v Marseille a Paříži. (BMW12)
  • Taxi 5 je dle studia restartem celé ságy. (UncleMorty)
  • Studio vyškrtlo z hlavních rolí Samy Naceriho kvůli soustavným problémům se zákonem, i když mu bylo nabídnuto cameo na konci filmu, odmítl ho s tím, že chce ve filmu být pouze jako hlavní postava. (UncleMorty)

Reklama

Reklama