Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (131)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Už štvorka lízala okraj hrany pozeratelnosti, ale hen táto pičovina to prekonala tak tri krát. A žiadna bazuka? Desný dej, desný herci, desné vtipy a desné strihy pri naháňačkách. Frantíci to natočili v štýle aktuálnej vlny a myslia si, že je to vtipné a trendy. A toto ma byť reštart série? To jebte na to, nechceme taký reštart ani takú sériu s autami na gombíky. Ťažko sa mi hľadajú pozitíva. Žabožrútsky Diesel a možno prvá naháňačka po meste. Inak je to číre zlo. 1 z 5 ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„To je do reštaurácie. Všetko si tu pestujeme sami. Rozmarín, tymián... a trochu trávy. Robím z nej šalát... taký špeciálny." Z technického hľadiska by sa to už ani nemalo volať Taxi. Lebo jediné čo tu z pôvodnej série ostalo je tá biela 407-mička, ktorú vlastne na konci už aj tak nahradil Aventador. Jediná scéna, ktorá ma pobavila bola návšteva u "Taliána" Rašida. Naopak trápnych bolo viac, než mám prstov na rukách (a naozaj neznášam zvratkové akožefóry). Postavy otravné, nesympatické. Besson si fakt myslel, že to bude fungovať s dvomi debilmi, medzi ktorými nie je žiadna chémia? No ale čo sa čudujem, on je schopný vyprodukovať hocijakú zvrhlosť, len sa obávam, kde sa nakoniec až zastaví... Tá obligátna jedna hviezdička je iba za najlepší car-casting z celej série. Nebyť tam 458 Italia, tak to rovno vypnem :-) 10 % ()

Reklama

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo celý o dost nesmyslných a fyziku popírajících kravinách. První a druhej díl byl super v tom, že se dalo jakš takš těm kouskům s autama i věřit, dál už to stáo za prd a tohle byl absolutní výplach. Když pominu to, že by to mělo bejt založený na tak skvělý jménu, jako je pojem TAXI, tak to je průměrná až podprůměrná komedie s pár světlýma zábleskama. Ne, že bych úplně znechuceně odcházel, ale dělal jsem v klidu u toho další věci a nevadilo mi to. POZOR SPOILER: Když už chtěli zničit Taxi Péžu, tak to mohl udělat efektivněji a hlavně smyslupně. Za mě slabý 2* a NEDOPORUČUJU ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Kam až může tahle série spadnout, aby s ní byl konečně konec? Už čtyřka a americká verze stála za starou bačkoru, ale v porovnání s Taxi 5 to jsou skvělý komediální fláky. Místo toho, aby se alespoň snažili více zapojit ty dementy z policejní stanice, který mají potenciál na 2 solidní scénky, všechno se točí kolem jednoho šikovnýho a druhýho neschopnýho hňupa, kteří se Emilianovi a Danielovi nevyškrábou ani ke kotníkům. Nejde jim to, není to vtipný a za týden nebudu vědět o čem to bylo. Nejlepší na filmu je Sand Van Roy, která je fakt kost. Zbytek stojí za starou belu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl v tu chvíli najetej na tenhle francouzskej humor a la Alain Chabat, tak to snad ocením i víc. Ta policejní stanice, která na mě působila, jak kdyby ji vyhrabali z blázince v Kosmonosích, tu předváděla velký pecky a musím se přiznat, že jsem měl problém se nesmát. Jenže série Taxi je přeci jen o něčem jiným. Hlavní postava, plešatec, co si tento díl i zrežíroval, by byl ještě OK, ale ten jeho parťák, to byl strašnej lůzr. Stejně tak i záběry na auta byly hodně špatný. Nemělo to tu dynamiku původních dílů. Všechno kolem aut tu působilo hrozně levně. Nebýt toho humoru, kterej občas zabruslil zbytečně až do fekálna, a kterej ze všech postav dělal bandu dementů, což taky nebylo úplně dobře a do této série se v podstatě vůbec nehodí, tak je to snad i na odpad. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Taxi 5 je dle studia restartem celé ságy. (UncleMorty)
  • Studio vyškrtlo z hlavních rolí Samy Naceriho kvůli soustavným problémům se zákonem, i když mu bylo nabídnuto cameo na konci filmu, odmítl ho s tím, že chce ve filmu být pouze jako hlavní postava. (UncleMorty)

Reklama

Reklama