Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marco je asistující trenér španělské národní basketbalové ligy. Když se však jednoho dne opije, jeho frustrace a špatná nálada zapříčiní dopravní nehodu. Marco skončí před soudem, přijde o práci i svou přítelkyni a jeho ego je nuceno čelit tomu nejtvrdšímu trestu ze všech - musí trénovat družstvo mentálně postižených hráčů, kteří se nikdy předtím nedotkli míče. Díky jejich nevinnosti, láskyplnému chování a dobrému smyslu pro humor však Marco pochopí, na čem v životě skutečně záleží. Jsou to opravdoví mistři života. (Cinemax)

(více)

Recenze (30)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Obvykle se vyhýbám filmům s podobnou tématikou, ale v tomto případě připouštím, že režisér udělal vážně skvělou práci. Příběh se zaměřuje na nápravu protivného a sebestředného člověka, který se nachomítne k tréningu mentálně postižených atletů. Celou dobu jsem se obával, že to bude trapné a nebo se tvůrci budou na sílu pokoušet, abychom s postiženými soucítili a bylo nám jich líto. Nestalo se tak a nakonec z toho byla velice sympatická komedie. Dílo jsem si proto skutečně užil, neboť nejenže bylo přirozeně vtipné, ale hlavně dokáže zacílit i na srdíčko, což oceňuji. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sice mohl být ten potrestaný trenér ještě větší cynik směrem k retardům, ale zase by různý levičácký existnce řvali, aby film zakázali, takže asi maximum možného v rámci této doby, usmíval jsem se cítil jsem se u tohoto filmu asi 100x líp než u tiskovky vlády, asi tak. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní sportovní komedie. Javier Gutiérrez si během jednoho dne zničí život, příjde o práci, o řidičák a ještě mu hrozí vězeňí, ale raději kývne na možnost dělat basketbalového trenéra mentálně postiženým, ale budou ho čekat horké chvíle, protože je tvrdohlavý výbušný cholerik a jeho trpělivost končí velmi rychle. Sestava postižených se opravdu povedla byť postavit humor na cizím neštěstí bylo od Španělů poněkud odvážné, ale funguje to. Velmi sympatický film, který pobaví, dojme a párkrát solidně polechtá bránici. Já se bavil. 75% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Takže byste měl být k dispozici tomuto sdružení během příštích 90 dnů.“ - „90 dnů?! Ale to jsou 3 měsíce! - „Gratuluju, pane Montesi.“ - „K čemu?!“ - „Vidím, že počítat umíte.“ Marco se zachoval jako idiot, a právě dostal ten nejhorší možný trest…anebo ne? V podstatě všechna má očekávání, které jsem před zhlédnutím měl, se naplnila, v kladném i záporném slova smyslu. Stopáž je přestřelená, ukrojil bych cca půl hodinu, do které bych vtěsnal Marcovu osobní linku se ženou i matkou, neb mě výsostně otravovala a dopadla dle očekávání. Jistá dávka sentimentu a dojímání také bohužel nechybí. Přesto vzhledem k tématu se žádné citové vydírání nekoná. A hlavně, člověk dostane solidní porci zábavy a pozitivních emocí, hned několikrát jsem se upřímně zasmál, a vůbec se mi po většinu stopáže vyskytoval úsměv na tváři. Škoda výše zmíněných negativ, celkově hodnotím sice slabšími, ale přesto ještě 4*. „Obsaďte toho chlapa, prosím!“ - „Můžu ho vyblokovat.“ - „Tak běž a vyblokuj ho.“ - „Úplně, nebo trochu?“ - „Úplně!“ - „Hned se vrátím...“ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je jedno, zda jde o nějakého tlouštíka, hráče tmavé pleti, kohokoliv z nuzných podmínek nebo třeba mentálně postižené. Filmové příběhy prostě zbožňují osudy sportovních outsiderů, nad kterými každý hned zlomí hůl. Arogantní asistent trenéra týmu španělské národní basketbalové ligy svého kolegu nejprve napadne, pak se opije, sedne do auta a coby trest si vyslechne náročný úkol: trénovat družstvo mentálně postižených hráčů. Samozřejmě si chce povinnost hlavně po svém odkroutit a moc se v tělocvičně s touhle pestrou partou nezdržovat, ovšem tým začne překvapivě vítězit, rozdíly mezi výbušným koučem a hráči se začnou stírat a tvůrci se v několika lidsky uchopených pasážích snaží, aby se nám tahle spolupráce pořádně dostala pod kůži. Jenže sportovní filmy prostě jsou a budou plné klišé (i přes klacky pod nohama se tým očekávaně dere nahoru), i když tentokrát tvůrci vsadili na humorný styl. Javier Gutiérrez hrál v (doma ve Španělsku oceňovaném) thrilleru Kde jsem doma či v kriminální Mokřině, tentokrát oslovuje coby napravený cynik příběhem o nepravděpodobném vítězství outsiderů, ovšem tvůrci se nevyhnuli zjednodušování a šablonám jak z učebnice. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná komedie, hodně podobná stylu Vybíjené s Vaughnem a Stillerem, která skoro celé dvě hodiny nabízí výborné hlášky a scény mentálně postižených, u některých jsem fakt umíral smíchy. Plusem je kvalitní kamera, děj, zajímavé postavy a celkově, že film není postaven na povrchním humoru, ale některé scény jsou hlubší a emotivní, včetně závěrečného zápasu a finálních pěti minut. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ku koncu treba prižmúriť oči. Ide to do klišoidných vôd a vzťahy sú aj napriek kríze vyriešené okamžite. Čo trošku odsúva nabok snahu o ich budovanie a robí ju zbytočnou. Veľkou výhodou filmu sú ale postavy. Či už sa jedná o postihnutých hráčov alebo ich trenéra Marca. Prvá hodina je vďaka tomu nesmierne vtipná. Má skvelé načasovanie a výborné tempo. Potom ako vravím to trochu upadá, ale koniec sa nesie vo veľmi príjemnom duchu, kde fungujú emócie a príbeh sa logicky uzatvára. To tomu vybojovalo tú štvrtú hviezdu. Treba voči tomu trošku tolerancie. USA robí takéto filmy ako na bežiacom páse a je úplne logické, že z toho bude nejaký divák presýtený. Ale ja si osobne myslím, že naivita takýchto filmov, hlavne keď ide od srdca, čo tu jasne cítiť, je dakedy omnoho príjemnejšia, než snaha o originalitu. Veľmi dobrý feel good movie. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny Šampionů jsou feel good filmem, který není sice bůhvíjak originální, ale nehraje na city, nemoralizuje a nevzbuzuje v divákovi pocit viny, že je "normal mentalico". Scénář je prostý a nevyhýbá se klišé, protože by to v takových okolnostech působilo nepřirozeně. Ano, přesně tak. Život je optikou těchto lidí o dost jednodušší, protože na přetvářku, intrikaření a lži nemají kapacitu. A tím nemyslím jen tu mentální, ale spíš emocionální. Není třeba je litovat. Pouze respektovat a trochu pomoct. Film stojí na skvělých postavách, resp. hercích, účinkujících. Zvlášť trenér Marco byl skvěle napsaný i obsazený. Není arogantní zmetek a jeho vývoj nebyl tlačený na sílu s epickým vyvrcholením....proměnou v senzitivního samaritána. Přesto se mi závěr moc nelíbil. A popravdě celá poslední čtvrtina, včetně zdlouhavého zápasu. Ty feel good momenty jsou v této části vytláčeny patosem a navíc už jsme za hranicí stopáže, která je pro komedii, jednohubku optimální. Po třech čtvrtinách byl dal 4*. Takhle je to 3 a půl a to ještě jen proto, že se španělština tak dobře poslouchá a všichni byli sympaťáci. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností by to ode mě dostalo 4 hvězdičky. Za nenormálních okolností to ode mě dostane všech 5. Okolnosti jsou totiž naprosto nenormální, každé z nich chybí několik desítek bodů do alespoň průměrného IQ. Vůbec nechápu, jak někoho mohlo napadnout, že s tímto materiálem může vzniknout film a už vůbec nerozumím tomu, že se to skutečně podařilo. Považuji to za absolutní zázrak a smekám před všemi zúčastněnými. Protože jedna věc je obsadit handicapované lidi do tak exponovaných rolí a druhá věc je zajistit, aby to trochu fungovalo. A ono to klaplo, ti postižení lidé to odehráli perfektně a zdraví lidé okolo se zasadili o to, že to tak minimálně vypadalo. Jsem z toho nadšený, je to úžasně lidský film. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Už jsem se dlouho tak dobře nepobavil a nezasmál! Jde viděl, že ve Španělsku se netočí jen dobré thrillery a dramata, ale že umí spíchnout i zdařilou komedii. Těžko říct, zda by podobná věc mohla být natočena i dnes, kdy se hned demonstruje kvůli každé blbosti...mám pocit, že by scénárista i režisér dostali doživotí nebo by je minimálně nějaké hnutí za práva mentálně postižených zlynčovalo.. Každopádně až na přeslazený závěr velice zábavná věc! ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

solidní scénář ,režie a kamera.Mě to sebralo natolik že když to bylo při zápase 32:33 tak jsem fandila jak o život.Byly tam fakt groteskní situace.například přece jen použití lyží u moře,netáhly se zbytečně :-))))))))))) a spousta jiného.Příjemný zážitek a bez patetické nějakého dělání si srandy z postižení.trochu to prolamuje mýtus.kdybych mohla dám jim všem každému deset * ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Skvěle bláznivá komedie, s opravdu vydařenými seky, která se ale s velkým bohužel v polovině zvrtne v klasickou šablonu o napraveném hříšníkovi a vylije až neuvěřitelné množství patosovité omáčky a kýče. Především závěr je už naprosté peklo. Kdyby to šlo, manželka hlavního hrdiny, trpící tikotem biologických hodin a nezájmem manžela, by ještě před minutou netěhotná, porodila přímo na palubovce. Až takový tlak na happyend tam byl. Ble ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

vtipné dostatečně ... někdy až moc ... takže potom je to spíš trapné ... jinak obdivuji herce/čky, jak to zvládli ... pobavilo kvalitně ... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý má srdce. Tvorcov snímku riadili dobré myšlienky a veľká pocta profesionálnym nehercom, ktorí odviedli kus dobrej práci. Som rád, že práve basketbal bol vybranou športovou hrou a nie futbal – aj keď Španielsko je silný v obidvoch. K štvrtej hviezdičky mi chýbali trochu lepšie napísané dialógy. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

radaza 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se nasmál. A jednička pro režiséra, který takový kolektiv dokázal udržet pohromadě a poskládat s ním takový příjemný film. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jako sonda do života těchto lidí je to velmi zajímavé. Je ušlechtilé, že jsou lidé, kteří těmto lidem dokáží dát nějaký další smysl. Tím, že tomu dávám jen 3*, tak vůbec nenaznačuji, že bych byl nějaký necita. Jenže ten film prostě tak dobrý není. 2 hodiny jsou šíleně moc, až na pár veselejších momentů tu není nic moc komediálního a postava trenéra Marca je někde uprostřed mezi tím necitlivým hajzlíkem, který by tady seděl lépe, a tím sympatickým trenérem, kterýmu od začátku fandíme. Závěr je povedenej je, jak sviňa! :) ()

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

I když jsem se trochu filmu děsil, nakonec jsem přeci jen byl mile překvapen. Solidní sportovní komedie, která má zajímavý a vtipný příběh 3* ()

Dejf4 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce. Sedlo mi to neuvěřitelným způsobem. Celý film šlape jako dobře sehraný tým. Od střihu, po kameru, po vtipy, zkrátka divácky vděčný příběh. Trocha předvídatelnosti a klišé zde samozřejmě je. Ale vynahradí Vám to chytrý humor, emoce, ale i hlubší scény. Doporučuji všem! 7,5/10 ()

Související novinky

Startuje filmový festival LA PELÍCULA

Startuje filmový festival LA PELÍCULA

17.02.2019

Nejen na novinku z dílny oscarového režiséra Asghara Farhádího v hlavních rolích s Javierem Bardemem a Penélope Cruz zve filmové fanoušky festival LA PELÍCULA. Oblíbená přehlídka mezi 19. a 24.… (více)

Reklama

Reklama