Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrná krimi komedie, která nepřichází s ničím novým, ale rozhodně neurazí. Velkým plusem je hvězdné obsazení v čele s Brucem Willisem a B.B.Thorntonem, kterým zdařile sekunduje Cate Blanchett. Na druhou stranu od Barry Levinsona bych čekal větší nářez, ale v žádném případě se nejedná o špatný film. Pro mě tři a půl hvězdičky....... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vtipná, příjemná, chytrá a svižná gangsterská krimi komedie. Vysoce sympatická a skvěle k sobě padnoucí ústřední hrdinská trojice. Bruce Willis jako "silný a šikovný" chlap, Billy Bob Thornton jako "citlivý" neurotik a úchvatná, éterická Cate Blanchett. Při tomto filmu mě zaplavil pocit, že snad není nic krásnějšího, než žena s bílou pletí, zrzavými, či tmavými vlasy a hypnoticky jiskřivýma, modrýma očima. A právě Cate je jednou z těch hereček, jež mezi tyto nevšedně, až nadpozemsky nádherné ženy patří. Fenomenální jsou její muzikální kreace v kuchyni a v autě, obě při písních Bonnie Tyler. Vůbec celý soundtrack je skvěle zvolený. Kromě Bonnie také U2 či mě neznámí Five For Fighting se zpěvákem, o němž jsem si byla při sledování jistá, že je to hlas Jamese Blunta:) Jen úvodní scény s návštěvou u dvou teenagerů a poté prvního vyhlídnutého bankéře mi nepřišly příliš věrohodné. Jako jen tak se jim objevili v obýváku dva chlapi ve vězeňském oděvu, oni se ani nelekli, nezavolali policisty a v klidu je nechali v bytě. Pak jsem si řekla, že je to pořád jen film a nemá smysl si dvěma scénami nechat ovlivnit celý skvělý děj. Potěší milá závěrečná pointa. No, kdo jste jim právě toto nepřáli?:) Můžu Vás zastřelit." - "Jen do toho, ani nevíte, jak mi tím pomůžete," "Tak ji zastřel, zakopeme ji v lese.":) ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Film jako celek, mě nijak nenadchnul, ale za naprosto skvostné považuji 2 kousky znuděné manželky Kate. Její kuchařský koncert na hudbu Bonnie Tyler „ Holding out for a Hero“ a její následná jízda Mercedesem, opět na píseň Bonnie.To její naštvané bouchání do volantu „I really need you tonight“. Ten větší zbytek filmu beru, jako pro mě naprosto zbytečnou omáčku, takže. „Once upon a time I was falling in love. But now I'm only falling apart.There's nothing I can do. A total eclipse of the heart“. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

B.W. jako padouch na mě nepůsobí dobře. tak nějak mi ten jeho dobráckej ksicht mezi zločince nezapadá. a tenhle film je dokonalá ( klidně se budu hádat) nuda. jednoduše řečeno - NEMÁ TO ŠŤÁVU !!!!!!!!! a tak nebýt trochu oživení v podobě nešťastné kate, spal bych asi po půl hodince (takhle to trvalo o 10 minut déle). jeden klad přesto film má. a tím je hudba. přemýšlím, jestli nebude lepší vyhodit dvd a pořídit si soundtrack. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Variace na Bonnie a Clyde, tentokrát ve třech. Willis ničím nepřekvapí, ale Bob Thornton v roli citlivého hypochondra a Cate Blanchett jako žena, lavírující mezi dvěma muži, nemají chybu. Závěrečná pointa zase tak dechberoucí není, jak zde někteří píšou. Kvůli mé milované Cate a Thorntonovi se ale přemůžu a tu čtyřku tomu dám. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Ukázka filmu, na který se postavy dívají, je záběr na postavu Steva McQueena, jak se na motorce pokouší překonat zábrany ve filmu Velký útěk (1963). (Mr.Ocek)
  • Banditi se natáčeli v Oregonu a v Kalifornii v USA. (reich)
  • Ve scéně, kdy dojde ke sražení lupiče autem, kola vozidla nebyly rovně. Když však řidička vystupuje, kola jou již rovně. (Pepy)

Reklama

Reklama