Reklama

Reklama

Králové zlodějů

  • Velká Británie King of Thieves (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kriminální příběh Králové zlodějů je natočen podle skutečného případu, který před pár lety ohromil policii i veřejnost. V dubnu 2015 došlo v Londýně k největší loupeži v historii Velké Británie. Během velikonočního víkendu zmizely z úschovny klenotů v Hatton Garden šperky a peníze za více než 200 milionů liber. Vzhledem k provedení si byla policie jistá, že se jedná o extrémě profesionální a velmi dobře organizovanou skupinu pachatelů. Pátrání po lupičích však přineslo odhalení, které ve světě vyvolalo doslova senzaci. Geniální loupež měl na svědomí gang důchodců a vysloužilých podvodníků ve věku mezi 60 až téměř 80 lety. Hlavou celé akce byl 77letý Brian Reader (Michael Caine), který se svou partou seniorů dokázal naplánovat a provést jednu z nejodvážnějších a nejdokonalejších loupeží. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (81)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Slušný začiatok, kde skvelé herecké obsadenie sľubuje minimálne taký film, ktorý možno nezostane dlhšiu dobu v našej pamäti, ale za to dokáže dostatočne splniť základné požiadavky diváka. Takže prvá polovica dobrá, ale potom to už ide len smerom „do pivnice“. Škoda, pretože z toho dalo vyťažiť oveľa slušnejší snímok. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

těšil jsem se na zábavné heist movie a místo toho jsem dostal příběh bandy nesympatických kreténů,který nezachrání ani hvězdné obsazení.Tyhle filmy (ať už podle skutečnosti,nebo čirá fikce) jsou vždy převážně o tom,že divák lupičům (ač jasně "záporákům") fandí aby jim vše nakonec vyšlo.Tady to prostě nešlo a výsledkem je pouze únavná podívaná...40% ()

Reklama

SamGee 

všechny recenze uživatele

Po 3 rokoch od lúpeži v Hatton Garden, ktorá šokovala anglickú spoločnosť aj celý svet, sa rozhodol oscarový režisér James Marsh natočiť film o tejto lúpeži. Hlavnými postavami v tomto filme sú dôchodcovia, ktorí sa rozhodnú ukradnúť klenoty z banky Hatton Garden a rozdeliť si korisť medzi sebou. Do tejto krádeži povolajú mladého špecialistu Basila (Charlie Cox), aby im pomohol zdolať bezpečnostné prekážky. Celá akcia sa im podarí, no horšie je to s rozdelením lupu, pri ktorom vznikajú hádky a nedorozumenia. Do ich hádok sa v mieša aj britská polícia, ktorá ich chce chytiť. Prvá tretina filmu ide hravým, svižným tempom, kde nasleduje jedna vtipná scéna za druhou. Bohužiaľ, nedá sa to povedať o druhej tretine. Podľa môjho názoru jej chýbalo napätie. Vynahradzuje to posledná tretina, ktorá premieňa film z krimi komédie na napínavý thriller. Chválim hercov hrajúcich zostarnutých zlodejov, ktorí dokážu pobaviť diváka vďaka ich šarmu a humoru. Herci Michael Caine a Charlie Cox podávajú excelentné výkony počas celej snímky. Hudobný skladateľ Benjamin Wallfisch dokázal vyjadriť správnu atmosféru pomocou jazzu a orchestru. Aj keď nie som fanúšikom britského humoru, film Králi zlodejov ma dokázal presvedčiť vďaka sympatickým postavám, zábavným momentom medzi starcami a hravej hudbe. Odporúčam ho vidieť tým, ktorí majú radi týchto známych britských hercov alebo majú radi snímky o krádežiach. Príbeh: 6/10, Herecké výkony: 7/10, Hudba: 7/10, Celkovo: 7/10. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Michael Caine už zase krade. Problém tentokrát ovšem je, že ačkoliv má on i jeho postava svaté právo být unavený, film přece tak unavený být nemusel. Herecká sestava se mi líbila, několik scén bylo opravdu dobrých, jenže nedávná Loupež ve velkém stylu byla mnohem lepší - nejde o to, že to byla komedie, ale o to, že měla říz. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Potěšily archívní záběry starých bardů když byli ještě mladí (Caine, Courtenay). Námět "chystáme loupež" je u mě vždy vděčný, Králové lupičů ale postrádají nosnou pointu. Ono totiž jak se začne okolí hemžit hochy ze zásahovky, pořád čekáte že přinejmenším Brian se všemi pěkně vyjebe. A ono houby, zlatá rybko. Viděno v solidním dabingu od Petráska. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Nejstaršímu pachateli bylo 76 let. (griph)
  • Natáčelo se v Anglii v Londýně. (Varan)

Reklama

Reklama