Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (273)

tyna97 

všechny recenze uživatele

„Všude mají ve sklepě uhlí, a tady mají medvědy.“ Fajn oddechová česká komedie z doby, kdy se ještě uměly točit. Pan Lipský dokáže pobavit a rozesmát, František Filipovský tomu ještě dodal korunu tím, jak se klouzal po chodbě. V dětství jsem měla nejradši hlavně scénu, kdy Cibulka na chodbě školy předvádí jakousi vzdušnou akrobacii, svolala jsem na ni všechny kámošky, jak jsem z toho byla nadšená. To byly asi počátky mého snění o cirkusovém životě. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Šest medvědů se mi hodně líbilo, Cibulka se mi v klaunském hodně nelíbil, ovšem za to nemůže ani Oldřich, ani Lubomír Lipský, ani medvědi, ale můj strach z klaunů. Za nejlepší momenty považuji scény, kdy chlupáči vytasí kapesníky a začnou oplakávat někoho, kdo jejich přičiněním právě padl do mdlob… :) ()

Reklama

klúčik 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia. Lubomír Lipský si tu schuti zahral pod vedením svojho brata. Samozrejme, že je fantastický. Scény v riaditeľni sú nezabudnutelné!! Sovák, Kopecký, Libíček ako traja riaditelia a Filipovský ako inšpektor tak to je lahoda! Dnes sa len s úžasom dívam na ten herecký koncert. Fakt výborný detský film. 80%. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Šest medvědů je jedna z nejslavnějších československých komedií s plejádou spousty známých herců, navíc Lubomírem Lipským v dvojroli. Chvílemi sice některé scény jsou tak ztřeštěné, že připomínají taškařici (sypání pilin na chodbě, klouzání po vydrhnuté podlaze, medvědi v kabinetu....), ale ty právě tento film dělají tak skvělým. [15221. hodnocení, 244. komentář, 67%] ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem se u filmu strááášně nařezala a pokaždé mě to bavilo a opravdu jsem tenhle film milovala, ale dneska se bohužel obávám, že právě to, že jsem ho viděla tolikrát a znám ho takřka zpaměti, mu ubírá na kouzlu. Možná časem se zase kouknu, ale momentálně mě to opravdu nebere. I když pan Lipský, Sovák, Kopecký, Libíček a další jsou herecké legendy a tady v tomto filmu byli opravdu skvělí, dneska mi ten film zkrátka nepřipadá tak úžasný. Avšak převlek muže v ženu, myslím, že v tomhle filmu to bylo jako v jednom z prvních, a to je zase plus... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • V některých scénách se kameramanovi Vladimíru Novotnému rozostřuje objektiv kamery a film je tím pádem neostrý. (J R C Pecuchet)
  • Medvědí kůže, co se v nich hraje ve filmu, jsou vystaveny na zámku Český Krumlov. (cariada)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno