Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Létajícím talířem, který na sebe bere podobu pivního soudku nebo kontejneru na odpadky, přistanou na planetě Zemi dva svérázní mimozemšťané A (M. Lasica) a B (J. Satinský). Cílem jejich mezigalaktické mise je poslat na rodnou planetu zprávu o stavu pozemské civilizace. Jako pokusný objekt jim poslouží bezvýznamný, průměrný vědec dr. Jánský (J. Menzel). Oba mimozemšťané mu svými dobrými úmysly způsobí řadu problémů, mimo jiné od něj odeženou nadějnou milenku Jiřinku (N. Konvalinková), znemožní mu odevzdat zprávu pro šéfa a vyhodí mu byt do vzduchu. Zatímco dr. Jánský je na pokraji nervového zhroucení a hledá odpočinek v lesní rezervaci, mimozemšťané posílají domů svá hlášení a vyrážejí do ulic poznávat výdobytky moderní společnosti… (Česká televize)

(více)

Recenze (232)

Terva 

všechny recenze uživatele

Češi. V co by se asi mělo proměnit UFO nad Českým nebem? V sud piva nebo popelnici. CITÁT - Kam nás to poslali?......... Klasická česká sci-fi s povedeným hereckým obsazením, psycho hudbou a celkem slušnými triky. Ale nemá to ten správný náboj jako běžné komedie té doby. CITÁT - Jste naprosto průměrný bezvýznamný člověk. Blahopřeji!!.......... Prostě průměr. ()

Raccoon.city 

všechny recenze uživatele

Nekdo mi ukrad auto,nekdo mi ukrad auto! Já celej život šetřím, ja celej život pracuju, já celej život nežeru, já se na to..... někdo mi ukrad auto... Jak by jste reagoval na návštěvu mimozemských civilizací?" Ja nemám čas na nic reagovat já jdu na schůzi........ Nastupujem umneleckou drahu tudíííž se vám na práci můžem vysrát .Hlášky parádne 😁😁😁 ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem ten film nenáviděl, pak dlouho neviděl a nakonec ho vzal na milost. Stejně si myslím, že je to jeden z těch horších počinů Oldřicha Lipského. Jenže jeho um byl tak obrovský a komediální talent Milana Lasici a Júlia Satinského natolik suverénní, že se na pohodový průměr vyškrábal v celku bez problémů. Některé scény jsou ale hluché a tak trochu trapné. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Český režisér Oldřich Lipský natočil mnoho kvalitných filmov, ktoré sa zapísali do dejín tuzemskej (československej) kinematografie. Niektoré takmer až zľudoveli. Ako príklad uvediem tituly: "Jáchyme, hoď ho do stroje", "Marečku, podejte mi pero!", "Limonádový Joe" alebo "Adela ešte nevečerala". Avšak sci-fi komédia "Srdečný pozdrav zo zemegule", ktorú zrežíroval v roku 1982, dozaista nepatrí ku jeho špičkovým dielam. Pôsobí to veľmi rozpačitým dojmom. Scenáristicky by to nebolo ani tak špatné, ale hlavne vďaka absolútne nevhodnému hereckému obsadeniu to celé skončilo takmer v odpade. Jiří Menzel bol dobrý režisér, ale ako herec bol značne nepresvedčivý a rušivo toporný. No a dvojica obsadená do hlavných úloh návštevníkov z inej planéty, v podaní Júliusa Satinského a Milana Lasicu, bola hotová katastrofa. * ()

Chipešek 

všechny recenze uživatele

Originální a nadčasová první polovina mě nadchla, brilantní nápady a roztomilý scénář by z tohoto filmu udělaly asi nejlepší českou sci-fi POKUD by ve druhé polovině režisérovi nedošel dech. Nepřesvědčivé a nevtipné nalepené scény už nefungují, stejně jako komika herecké dvojice Lasica+Satinský, Menzel nehezky přehrává, konec je už velmi nedotažený a celkově tlačí film velmi prudce směrem dolů. Škoda! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (29)

  • Ve filmové anketě "Jak by Jste reagovaly na návštěvu mimozemských civilizací" by "klidně, jakou na každou jinou návštěvu" reagoval sám spoluautor scénáře Vladimír Jiránek. (Ganglion)
  • Filmom sa inšpirovala Česká pojišťovna a natočila v podobnom žánri reklamný spot, v ktorom účinkovali aj predstavitelia hlavných rolí Milan Lasica (A) a Július Satinský (B). (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Milan Lasica

Zemřel Milan Lasica

19.07.2021

Ve věku 81 let včera večer zemřel slovenský herec, režisér, textař a humorista Milan Lasica. Rodák ze Zvolenu má k dnešnímu dni na svém kontě přes stovku filmových a televizních rolí. Umění se… (více)

Reklama

Reklama