Reklama

Reklama

Heavy Trip

  • Finsko Hevi reissu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje neznámou kapelu z Finska, která se vydá na jeden z nejbrutálnějších metalových festivalů v Norsku. Začíná divoká jízda, na které je čeká spousta heavy metalu, vykrádání hrobů a ozbrojený konflikt mezi Finskem a Norskem... Pětadvacetiletý Turo trčí v zapadlé vesnici na severu Finska. Jediný světlý bod v jeho životě představuje amatérská metalová kapela Impaled Rektum, v níž zastává post zpěváka. On a jeho kamarádi už 12 let zkouší a zatím neodehráli ani jeden koncert. Pak je ale překvapí nečekaná návštěva z Norska – pořadatel Northern Damnation, jednoho z nejbrutálnějších metalových festivalů. Chlapci si uvědomují, že je to buď teď, nebo nikdy. Impaled Rektum, kteří se po zpackaném zahřívacím koncertu rozpadnou, se dávají znovu dohromady. Ukradnou dodávku, mrtvolu a rakev z místního hřbitova, nového bubeníka z léčebny pro duševně choré a utečou do Norska. Zatímco prchají před finskou policií, musí se postavit tváří v tvář norské armádě a jejich nechvalně proslulé jednotce "Delta", aby se dostali na svůj první opravdový koncert. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (262)

Flego 

všechny recenze uživatele

Štyria metalisti snívajú svoj sen úspešnej kapely, lenže sa nedostali ďalej ako z pivnice bitúnka. Sú na smiech fínskej dedinky, ale keď pomocou cirkulárky na soby zložia svoj black metal hit ( podľa toho najsčítanejšieho člena hrajú Symphonic Postapocalyptic Reindeer-Grinding Christ-Abusing Extreme War Pagan Fennoscandic Metal ), začnú sa diať neuveriteľné veci... Odzbrojujúci humor je všadeprítomný, ku koncu až šialený a aj vďaka príjemnej stopáži sa bude každý baviť. Vyznavači hudobného žánru určite. ()

perna182 

všechny recenze uživatele

Černá, metalová černá komedie o finské black metalové kapele, která sice nehrála nikde jinde než ve vlastním sklepě, ale sní o tom, že vystoupí na Norském festivalu.  Základní děj není nic převratného. Kapela se snaží prorazit, k tomu zpěvák zamilovaný do prodavačky z květinářství, o kterou usiluje i místní popová hvězda. A co by udělalo větší dojem než vystoupení na největším festivalu v zemi? Takže stačí vymyslet název kapely, nahrát song a jede se na trip na fesťák. To se ale lehko řekne, protože to co se stane mezitím vás úplně rozseká smíchy. Pokud máte k metalové hudbě blízko a máte rádi i tento druh humoru, budete se válet smíchy. Budete i smíchy brečet. Pro nemetalové fanoušky to bude asi slabší, neboť budou ochuzeni o některé vtipy, gagy a narážky. I tak je zde ale plno černého humoru, střídající humor suchý přízemní. Takže si film i tak užije každý. Já, jako metalista, musím dát plný počet. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM METALISTA. MÁME SKUPINU. JINÍ KLUCI MŮŽOU HRÁT HOKEJ, VOZIT SE PO OKOLÍ, LOVIT KUNDY… MY HRAJEME METAL!“… /// Film pro fandy. Metalu. Ti vostatní budou jen tupě zírat na 4 pitomce, co chybějící intelekt doháněj tvrdostí muziky. A než chlapci dokážou, že maj fakticky metalovej přístup (a kuráž), předvedou několik banalit ze svýho loserskýho života na vesnici (dobrá… tak větší vesnici…), který by v normálním filmu… (ty vole, co to kecáš… dneska je možný všechno!). Postav není moc. Stejně jako děje. Prostě maličko. Příběh možná ze života… prostě taková píčovina! Co k tomu víc napsat? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju Symphonic post-apocalyptic reindeer-grinding - christ-abusing extréme war pagan Fennoscandy metal. 2.) Nemrdám. Hraju! (metal gamblere…!) 3.) Thx za titule „Katranh“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

"Duše stovek sobů řvoucích bolestí na cestě do sobího pekla. To je naše hudba!" Parta metaláků do toho mydlí hlava nehlava, pere se s předsudky finského vidlákova a sní o koncertě na norském fesťáku. První dvě třetiny se film drží trošku při zemi, ale pořád se je na co koukat, co poslouchat a čemu se zasmát. Každopádně když zhruba po hodině nastoupí kluci na trip, tak jsem se začal řehtat a přestal až se závěrečnými titulky. Natočeno s láskou k metalu. 90% ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu metalová komedie, která člověk neholdujícímu tomuto stylu moc bavit nebude. Já jsem pravý opak metal miluji ve všemožných odnožích (i tak zdaleka ne všechen metal), tudíž jsem "cílovka" tohoto filmu. Výsledek je mrak vtipných hlášek, gest i scének. Je zde tolik nezapomenutelných scének i hlášek, že nic nebudu vyzdvihovat a jen doporučím ať se na to každý fanda tvrdší hudby podívá. Jinak Minka Kuustonen je pohledná herečka a samotná kapela valí velmi slušný brutal death metal (s prvky slamu) a ani aplikace "Shazam" mi neprozradila, že by daný song někdo nahrál.. Ale kdo ví. :) 5z5 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • Počas záverečných titulkov znie metalová verzia romantickej skladby „L'Été indien“, ktorú zložil Toto Cutugno. U nás je známa pod názvom „Ľúbim ťa“ v podaní Michala Dočolomanského. (mijec)
  • Na náhrobnej doske zosnulého bubeníka Jynkkyho (Antti Heikkinen) je napísaný neexistujúci dátum jeho úmrtia – 31.6.2016. (duridr)

Reklama

Reklama