Reklama

Reklama

Můžete mi kdy odpustit?

  • Česko Dokážete mi kdy odpustit? (festivalový název) (více)
Trailer 1

Ve snímku Můžete mi kdy odpustit? se představuje Melissa McCarthyová v hlavní roli Lee Israelové, úspěšné autorky životopisů celebrit (a milovnice koček), která se v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století živila psaním biografií takových osobností jako jsou Katharine Hepburnová, Tallulah Bankheadová, Estée Lauderová a novinářka Dorothy Kilgallenová. Když se její kariéra ocitne v pytli, protože už nestačí držet krok s potřebami trhu, vrhne se s pomocí svého věrného kamaráda Jacka (Richard E. Grant) na nové, lukrativní a nelegální podnikání ̶ padělání dopisů slavných (a mrtvých). (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (68)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jak tu již několikrát zaznělo - ano, jsem také překvapena, že Melissa McCarthy hraje "vážně" a není to zas nějaká její další postava z komedie. Byla jsem velmi příjemně překvapena a mít k tomu za parťáka Granta - jupíííjej :) Jsem ráda, že se film dokonce objevuje v seznamu na Oscary, protože jinak by si ho nikdo nevšiml. Příjemně mě to pobavilo, ukázalo mi to jak se dá či nedá žít a zároveň - Lee - gratuluji :) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

čekal jsem srdceryvné drama,které se potáhne jako med a jsem dost překvapen,jak daleko od pravdy jsem byl.Can you ever forgive me? není veselým filmem,ale i přesto,že většina postav včetně samotné Lee je spíš banda ztroskotanců a celým filmem se táhne lehce depresivní nálada,je to ve výsledku zábavný a paradoxně příjemný film.Melissa McCarthy je za svůj výkon chválena oprávněně a bylo zajímavé jí vidět poprvé ve vážné roli.Třeba se konečně odpoutá od svých stereotypních rolí agresivních a vulgárních hobitů...70% ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Kdybych začala hlavní hrdinku litovat dřív než v okamžiku, kdy jí uhynula kočka, možná bych hodnotila lépe. Námět je totiž opravdu zajímavý a zkušenější tvůrci by ho jistě zvládli přetavit v brilantní černohumornou komedii. Většinu stopáže ale jenom sledujete dva životní ztroskotance, kteří si vaše sympatie získávají jen těžko. Ani Melissina první vážná role (na nominaci to v mých očích přesto nebylo) na tom nic nezmění. P. S. Místní obsah není tak docela pravdivý, Lee totiž "kradla" korespondenci slavných autorů... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

McCarthy v tomto smutném příběhu o talentované darebačce posunula svoji kariéru zase dál. Perfektně ukazuje jak nepříjemná povaha Lee a její nerudnost nejsou součástí její povahy, ale symptomy existenciální paniky. Je to film pro dospělé diváky, kteří chápou ekonomickou realitu a vnitřní pohnutky, které ovlivňují chování. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé v životě jsem viděl Melissu McCarthy hrát vážně. A vlastně ji to docela i šlo. Jen ten film je tak jako děsně černobílej, že vlastně nevím, jestli koukám na životopisný film zajímavé postavy našeho světa a nebo jen příběh někoho, který mě vlastně vůbec nezajímá. Nakonec jsem stejně ale zůstal u hereckého výkonu Melissy a to je tak asi všechno. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Film je založen na skutečném příběhu podle knihy „Can You Ever Forgive Me?: Memoirs of a Literary Forger“ („Můžete mi vůbec kdy odpustit?: Vzpomínky literární padělatelky“), kterou napsala Lee Israel. (Rominator)
  • Film je věnovaný spisovatelce Leonore Carol Israel (3. prosince 1939 – 24. prosince 2014). (Rominator)

Související novinky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

19.03.2019

26. ročník Mezinárodního filmového festivalu – Febiofest přiveze do Prahy francouzského herce a režiséra Louise Garrela, který 25. března osobně uvede svůj nejnovější film Věrní nevěrní. Komediální… (více)

Ceny LA kritiků vyhlášeny

Ceny LA kritiků vyhlášeny

10.12.2018

Oscarový závod je v plném proudu a nebýt toho, že je nový snímek režiséra Alfonso Cuaróna cizojazyčný, byla by Roma definitivním adeptem na sošku za nejlepší film. Potvrdily to teď čerstvě rozdané… (více)

Reklama

Reklama