Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nicole (Scarlett Johansson) a Charlie (Adam Driver) sú manželmi stojacimi pred rozvodom, ktorý na začiatku obaja nechcú riešiť právnou cestou. Majú syna, o ktorého sa striedavo starajú po odsťahovaní Nicole k mame v Los Angeles. Neskôr sa Nicole rozhodne využiť právnu pomoc pri rozhodovaní o opatrovníctve syna. Trpký príbeh je zrkadlom osobnej skúsenosti režiséra, ktorý si prešiel rozvodovým konaním na vlastnej koži a scenáristicky obohatil snímok dialógmi zo života bez príkras a bez servítky. (Biopler)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (454)

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Noah Baumbach natočil svoj momentálne najlepší film. Úprimne tvrdím, že toto je v súčasnej chvíli asi jeho najsilnejší moment. Neviem čo by som na tomto filme dokázal vytknúť. "Marriage Story" je úprimnou sondou do života rozvádzajúceho sa páru. Nemôžem sa na nikoho v tomto filme pozerať ako na zloducha. Ani Nicole ani Charlie reálne nie sú zlí. A je tu veľké množstvo momentiek kedy je to vidno. Osobne si myslím, že skutočná nenávisť medzi pármi nastane v momente ako sa do celej veci zamontujú právnici. Ich nezaujíma čo je osobné a čo nie. Použijú čokoľvek, kedykoľvek a akýmikoľvek prostriedkami budú bojovať za to, aby ich klient vyhral. Otázkou však ostáva, či sa víťaz skutočne stane víťazom, alebo či sa obaja v tomto konflikte stanú reálne porazenými. Lebo všetky peniaze reálne zhltnú právnici. A reálne si potom obaja uvedomia, že sú na tom úplne rovnako. Sú tu 2 vynikajúce scénky, ktoré sú podľa mňa úplne perfektné. Záverečná momentka, keď Charlie číta list je podľa mňa nádherná a vytiahla zo mňa veľkú dávku emócií. A úprimne poviem, že je to jeden z mála filmov, ktorý to tohto roku dokázal. Takže v tomto smere Noahovi Baumbachovi gratulujem. Druhá silná momentka je hádka, ktorú majú medzi sebou Nicole s Charliem. A hovorím hádka, lebo reálne je v tomto filme len jedna skutočná hádka. Možno by sme mohli počítať ešte aj ten telefonát... to bola taká menšia konfrontácia. To čo hodnotím ako hádka je skutočne perfektná scénka. Emócie v nej strieľajú napravo naľavo a pritom sa nedokážete postaviť nikomu na stranu, lebo najradšej by ste sa im postavili obom na stranu. A ukazuje to jednu vec. Keď sa všetky negatívne veci dostanú von a neostane už nič čo by malo byť povedané, dokážeme viac počúvať a vnímať realitu. Nikto nie je v tomto filme zloduch. Obe strany len cítia, že ďalej takto už nemôžu ísť. A emócie sú potom ako výbuch sopky. Som skutočne nadšený. Noah Baumbach natočil jeden zo svojich najlepších filmov. A pre mňa tu je jeden z najlepších filmov roku. Už sa teším, ako si ho doživotne budem pripomínať na svojej tohtoročnej nástenke. Môžem iba odporúčať. Silné, úprimné, skutočné a prežité. Hodnotenie: A+ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jako divadelní představení vlastně výborné a scéna, kdy to ze sebe Nicole a Charlie konečně pustí, pečlivě připravená, efektní a skvěle zahraná.  Na prknech by to bylo jistojistě na samostatný potlesk ve stoje.  Komická cukrátka v podobě sociální pracovnice nebo kamarádky předávající rozvodové papíry na ehm, ehm, ale dají se přežít, holt pan Baumbach  cítil, že musí svůj  "niterně upřímný" příběh lehce vyvážit.  Přes veškerou snahu o všední  a hlubokou upřímnost, působí tahle historie  právě až příliš precizně, uměle, akademicky a nakonec ve své podstatě pouze otřepaně. Emancipovaná právnička a macho právník...ach jo.  Ovšem preciznost spočívá i v hereckých výkonech a Johansson i Driver pochopitelně vynikající. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Před půlnocí je lepší. Přesto velmi dobře natočené a skvěle zahrané drama o rozpadu vztahu, který ukazuje úpadek rodinných hodnot v dnešní době. Ve finále jsem měl pocit, že rozvod je vlastně v pořádku, život jde dál a všichni zúčastnění tím něco získali, ať už poučení nebo dvojí halloween. A to z morálního hlediska není dobře. Protože ve finále prohráli všichni. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto by mal hrať ženu s problémami v manželstve a následným rozvodom, ak nie Scarlett Johansson? Už v 33 rokoch bola dvakrát rozvedená, čiže tu ani nemusela hrať, len položiť svoj život do scenára. Aj preto je dosť možné, že dostane nomináciu na oscara. Veď celý film je vlastne natočený tak, aby si nejakú sošku zobral. Máme tu celý rozvodový proces akoby na dlani, aj preto ľahké porovnanie s Kramerová vs Kramer, je určite namieste. Niektoré siahodlhé dialógy film predlžovali a neboli to moje obľúbené pasáže. Naopak, tie právnické dohadovačky boli najdynamickejšou časťou. Tu je naozaj na zamyslenie, ako smiešne to pri tých rozvodoch vyzerá. Veď už len tá veta: "Nechajme to na právnikov!" a pritom sa budúci bývalí manželia medzi sebou normálne rozprávajú, znie absurdne. Film ponúka menej emočných a citlivých situácií ako spomínaní Kramerovci, preto má u mňa "len" 4 hviezdy. Určite je však lepší film ako preceňovaný Irishman a snáď sa to odrazí aj na oceneniach. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Scény (be)z manželského života. Nevěděl jsem, jestli se připravit na absolutní srdcerváč z pohledu malého kluka nebo na přehled naschválů, které si dokážou provést dva lidi, co se měli nejradši na světě. A jakkoli je z obojího přítomna minimálně ochutnávka, byl jsem v obou případech slušně vedle. Hlavní roli totiž překvapivě dostává samotný právnicky pojatý postup rozvodu a to, co nutí oba manžele dělat, ať už měli původní záměry jakékoli. Je to podívaná plná zaraženého mračení se a zklamání z nevyhnutelného a díky do posledního gesta přesnému Driverovi i pod kůži se zažírající. Scarlett má svoje repliky přece jen více papírem šustící, což ale není chyba její, ale spíš Baumbachova, který má Charlieho očividně odžitého a druhé straně se snaží bolestivě moc rozumět, jakkoli nikdy úplně neporozumí. Čekal jsem větší množství emocionálních nárazů, které přišly až v chýlícím se závěru (ale o to silnější) a asi jsem čekal i přirozenější přechody v rámci tak pečlivě vystavěného postupu samotného zákonného rozvodu. Není to proto tak zničující či odzbrojující podívaná, jakou jsem čekal nebo v jakou jsem doufal, přesto je tahle Historie tuze silná, ve správných okamžicích nepříjemná a v první i poslední řadě upřímná. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (12)

  • Film je z velké části založen na osobní zkušenosti s rozvodem samotného režiséra Noaha Baumbacha s herečkou Jennifer Jason Leigh. Dle Baumacha jeho bývalá manželka film údajně viděla a líbil se jí. (TammiLargo)
  • Vtip, který vypráví Bert Spitz (Alan Alda) o kadeřnici, která kritizuje prázdninové plány, končí jejím návratem, kdy žena vypráví kadeřnici o nádherné dovolené, končící návštěvou u papeže, který jí položil ruku na hlavu a zeptal se jí: „Kdo udělal ten tvůj hrozný účes?“ (Davidamper)

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama