Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na chudém předměstí mezi metropolí a divočinou platí jen zákon nejsilnějšího. Marcello (Marcello Fonte) zde dělí svůj čas mezi práci v skromném salónu pro psy a láskyplnou péči o dceru (Alida Baldari Calabria). Bohužel do jeho života zasahuje i neurvalý Simoncino (Edoardo Pesce), bývalý boxer a surovec, který terorizuje celé okolí. Drobného a citlivého Marcella k němu poutá nejednoznačný a ponižující vztah. Ve snaze vrátit svému životu důstojnost naplánuje zoufalou pomstu a jeho akce vede k nečekanému výsledku. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (119)

Tosi 

všechny recenze uživatele

To nejlepší od taliánů za poslední dva tři roky. Naprosto jednoduchý příběh, který ovšem o námořní míli zvedá výkon toho skrčka v hlavní roli, který miluje psy a je pyšnej, že ho maj všichni sousedi rádi. To jak se jeho postava začne postupně deformovat tváří v tvář narůstajícím problémům je neskutečná lahůdka. U filmu není potřeba dvakrát přemýšlet, stačí se jen ponořit do té bídy ve zchátralých blocích kolem pláže a bavit se dramaticko-komickým soubojem Davida s Goliášem. Dávám čistě na pocit a je to plná palba. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl na začátku tušil, že znepřátelit si střízlíka Marcella může mít fatální následky. Submisivní dobrák Dogman neměl zrovna na růžích ustláno, ale za mnohé potíže si svým způsobem mohl sám, nicméně taky se z nich nakonec sám vysekal. Italský režisér Matteo Garrone natočil výborné sociální drama, které disponuje hned několika silnými a na pohled velmi nepříjemnými scénami. Skvělý představitel titulní role Marcello Fonte mě svým autentickým hereckým výkonem uhranul natolik, že chybělo opravdu málo, abych filmu dala plný počet hvězdiček. (85%) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava Dogmana je asi nejzajímavější filmovou postavou, co jsem za hodně dlouhou dobu viděl. Nelze mu nefandit, ale na druhou stranu jste na něj nasraní v určitých momentech, kterými se příběh ubírá. Přitom prostředí je správně ponurý, lidé jsou správně Italští. Všichni tu tak jako zapadají, jak balíček karet do krabičky. A jelikož je všechno poměrně precizní a některé záběry jsou jak ty nejkrásnější záběry z italského, poměrně nehezkého podzimního, pobřeží, tak očekáváte, že ta pomsta, o které tento film vlastně je, dopadne tak jako filmově…a ona nakonec dopadne tak jako…absurdně. Závěr mi chyběl trošku důslednější a věcnější, jinak určitě jeden z předních italských filmových zážitků. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Trailer ve mně vzbudil očekávání thrilleru, ve kterém (i vzhledem k jeho názvu) budou hrát zásadnější úlohu zvířata. Jenže jsem bohužel zhlédla film o troubovi, který má sice až dojemný vztah ke psům všech ras (jeho záchrana čivavy uvězněné v mrazáku mě dohnala k slzám), ale jinak se z naprosto nepochopitelných důvodů přátelí s největším ksindlem v okolí a nechá si kvůli němu zničit vše, na čem dosud tak lpěl (dobré vztahy se sousedy i dcerkou z nevydařeného vztahu). Závěr na pár facek, katarze nulová. P. S. Jestli si pod pojmem "Itálie" představujete pouze sluníčko, zmrzlinu a pizzu, tento film vás možná přesvědčí o opaku. Jinak ho nijak zajímavým neshledávám. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Italové umí natočit drama z těch svých spravedlností zapomenutých ulic. Celý film terorizovaný chudák je směřován k určitému činu, který je predikovatelný, nicméně to, jak si s tím poradil režisér a nenechal tak sklouznout snímek k popové srajdě s uspokojením divákovy chuti po pomstě, nicméně naopak dokonale zpracoval drobné šílenství v nevyhnutelném činu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v Ríme, no exteriéry obchodu a pláží sa natáčali v Kampánii, severozápadne od Neapola. (MikaelSVK)
  • Práva na distribuci Dogmana na filmovém trhu v Berlíně koupily společnosti z Německa, Polska, Španělska, Portugalska nebo Ruska, přestože viděly pouze plakát, nikoliv ještě hotový film, napsal oborový časopis Variety. Podle něj to svědčí o důvěře, které se režisér v branži těší. (Zdroj: Aktuálně.cz)

Související novinky

31. Evropské ceny vyhlášeny

31. Evropské ceny vyhlášeny

17.12.2018

31. ročník European Film Awards, neboli evropské alternativy Oscarů, byl čerstvě vyhlášen a velkým vítězem se stal snímek, který před týdnem novináři na Zlatých glóbech jaksi opomněli. Drama Studená… (více)

Reklama

Reklama