Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na chudém předměstí mezi metropolí a divočinou platí jen zákon nejsilnějšího. Marcello (Marcello Fonte) zde dělí svůj čas mezi práci v skromném salónu pro psy a láskyplnou péči o dceru (Alida Baldari Calabria). Bohužel do jeho života zasahuje i neurvalý Simoncino (Edoardo Pesce), bývalý boxer a surovec, který terorizuje celé okolí. Drobného a citlivého Marcella k němu poutá nejednoznačný a ponižující vztah. Ve snaze vrátit svému životu důstojnost naplánuje zoufalou pomstu a jeho akce vede k nečekanému výsledku. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (119)

janesX 

všechny recenze uživatele

Základ príbehu je ako vyšitý z hociktorého mesta alebo mestečka, lebo asi všade sa nájde nejaký bývalý boxer, teraz feťák, ktorý už nič iné nedokáže, len svojou hrubosťou terorizovať celé okolie. Na druhej strane je Marcello, povolaním "psíčkar", ktorého vám je neraz ľúto, no vzápätí vždy spraví niečo, za čo si potom nesie následky. Na môj údiv sa toho vo filme dialo celkom dosť a keď v osemdesiatej minúte prišla pomsta, takmer som pukol smiechom. Takmer ako v nejakom šialenom noir filme. Dogman ma určite prekvapil. Taký bonbónik so zaujímavou chuťou. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príbeh chlapíka, ktorého keď obrátite môžete ísť rovno na pole pluhovať, ten frňák to je čistá rezná časť, takzvané lemeše. Napriek tomu si získa publikum, pretože je dobrým človek, ktorý je poznačený okolnosťami. S tyranom sa dá vysporiadať ale aj šikovne. Čo je zároveň nádejou, keď človek pozerá na to, kto mu vládne. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dogman aneb je třeba zabít Sekala po italsku. Tohle byl hodně silný film. Někdy se prostě narodíte s dost špatně rozdanými kartami. A i když se snažíte hrát co nejpoctivěji a být co nejlepší, přesto jste nuceni se podřizovat diktátu silnějšího okolí a prostředí ve kterém právě fungujete. I když... Musel se občas Marcello chovat tak hloupě jak se občas choval? Nemohl si částečně za lecos sám? To, že to byl v srdci dobrák, protože se hezky chval k pejsánům je jedna věc. Druhou je ta drobná kriminalita, která mu nepřipadala nijak závadná a nevymezoval se proti ní. Je otázkou, zda to na to chudém předměstí šlo vymezovat se. Nepřipadalo mi ale, že by si žil nějak nuzně a i když žil prakticky u moře, výjezdy lodí a potápění s dcerkou asi nebyly znaky úplné chudoby. Marcello Fonte svého Marcella zahrál naprosto přesvědčivě. Kolikrát bylo úžasné sledovat jeho gesta v obličeji během jeho přemýšlení i vzteku, zejména v druhé části filmu. Na Mattea Garrone si dám pořádného majzla! Ten chlapík umí! Tohle drama stojí vážně za vidění! Dávám za 4 balíčky nepajcovaného koksu. * * * * ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Marcello Fonte se svým dobráckým obličejem je výborný představitel tohoto hlavního hrdiny, který si svůj život zpestřuje i nezákonným podnikáním, i když je v jádru dobrák. Možná se nám nebude líbit, co dělá, ale můžeme ho pochopit. Matteo Garrone nás vzal na další historku z podsvětí kousek od Neapole, ale neopakuje se, je to výrazně jiný film než jeho slavná Gomora. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Sociálny thriller zasadený do šedi mestskej periférie, kde si postavičky žijú svoje skromné životy a venujú sa svojej práci, podobne ako útly človiečik vlastniaci skromný salón pre psov. Kontroverznosť postavy Marcella je v jeho láske k psom a nadovšetko k malej dcéry a na druhej strane zvláštny vzťah k miestnemu bitkárovi a narkomanovi, ktorému zabezpečuje drogy. V tomto príbehu možno niet kladných hrdinov, aj tak sa však divák prikláňa k Marcellovi. Režisér Garrone nič nevysvetľuje, ponúka nám svet jednoduchých ľudí s jednoduchými riešeniami, a je len na nás, čo si z tohto príbehu zoberieme. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 16. května 2018 na Cannes FF. (Varan)
  • Oficiálny taliansky kandidát na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2018. (MikaelSVK)

Související novinky

31. Evropské ceny vyhlášeny

31. Evropské ceny vyhlášeny

17.12.2018

31. ročník European Film Awards, neboli evropské alternativy Oscarů, byl čerstvě vyhlášen a velkým vítězem se stal snímek, který před týdnem novináři na Zlatých glóbech jaksi opomněli. Drama Studená… (více)

Reklama

Reklama