Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odvážná loupež svede dohromady nejlepšího experta FBI na chování zločinců (Dwayne Johnson) a dva znepřátelené gangstery (Gal GadotRyan Reynolds). Tady půjde do tuhého. (Netflix)

Videa (22)

Trailer 29

Recenze (630)

Hild 

všechny recenze uživatele

Docela se divím, že si tohle Netflix nedokázal více pohlídat. Film měl totiž všechny předpoklady stát se velice fajn a zábavným blockbusterem, jenže k tomu mu chybí jakákoliv svižnost, lehkost a přirozenost. Scénář je děsně laciný a nemůžu uvěřit, že ten film stál skutečně 200 miliónů, ty peníze na tom fakt nejdou až tak vidět. Akční stránka totiž vůbec není oslnivá, některé momenty jsou vyloženě ošklivé (scéna s býkem v aréně) a lokace taky nejsou extra využité. Ve své podstatě film, který neurazí, ani nenadchne, nevadilo mi u toho trávit ty dvě hodiny, ale už teď mi je jasné, že za pár dnů si film vůbec nebudu pamatovat. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoľko nie je dobrý slovenský výraz, ktorý by znel dobre na vyjadrenie pocitov, tak to poviem pekne po anglicky. "Well that was fun!". To presne vystihuje moje dojmy z "Red Notice". Je to skvelý film? Nie. Videli sme to spracované viackrát? Rozhodne. No na druhú stranu som sa pri tom bavil, naša ústredná filmová štvorica stála za to a film priniesol dobrú dávku komédie, okey akcie ale hlavne skvelej chémie medzi našimi protagonistami. Ryan Reynolds je tradične vynikajúci a robí presne to, čo by som od neho očakával. A užíva si to. To je na ňom rozhodne vidieť. Dwayne Johnson takisto vo svojej tradičnej role, ktorá mu sedí. A Gal Gadot? Čo sa dá zlé povedať o Gal Gadot? A štvoricu dopĺňa ešte agentka Ritu Arya. Tá sa občas do toho všetkého primieša, aby sme mali trošku dramatické momentky. Čo musím filmu uznať je, že ma na konci prekvapil celkom schopne vymysleným zvratom. A nepôsobí hlúpo alebo odnikiaľ. Čo film potreboval, aby bol vynikajúci by bolo trošku lepšie dialógy... menej to orientovať na rôzne referencie, kde človek často prevráti očami a miestami by ani neškodilo, keby to bolo trošku vtipnejšie. A vo finále by som ešte dodal, že napriek tomu, že ten zvrat je funkčný, tak bez neho by ten film bol asi o niečo kvalitnejší a lepší. Pretože to zmení postoj, ktorý som choval voči jednej postave. Nie je to zlé, ale je toho trochu škoda. Ale tempo je funkčné, akcia ma bavila a komédia rozosmiala. Plus Ed Sheeran má celkom vtipné cameo. Takže vo výsledku dobrá oddychová akčná komédia, ktorej pokračovaniu by som sa nebránil. Hodnotenie: B ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Družba Dwaynea Johnsona, Ryana Reynoldse a Gal Gadot dala vyniknout svalstvu, kecům a vnadám. A na divákovi je, aby si vybral to, co je mu nejblíž. Jejich hrdinové plní svoji akčně dobrodružnou misi zdárně. Jsou patřičně sympatičtí, nezranitelní, a své protivníky také smrtelně nezraňují, jsou hraví a srší humorem. A scénář jim dopřál hodně předvídatelné manévry a přehlídku klišé, což ovšem nutně neznamená nudu a špatný film. Největší překvapení si nechávají na závěr svých eskapád, kdy je divák poměrně zaskočen vztahovým veletočem. Na filmu není extra znát jeho horentní rozpočet. Honoráře hvězdného tria schlamstly jeho podstatnou část, takže akční sekvence nejsou tolik spektakulární, jak by měly/mohly být. Oproti tomu je ve filmu nemalé množství potenciálně kvalitních scén, co mají až originální punc: namátkou třeba scéna z ruského vězení, kdy Reynolds nebezpečně a nepřátelsky vyhlížejícím muklům u jídla na celé kolo hlásí, že je s nimi ve vězení i strážce zákona. A osvědčený bitkař Daniel Bernhardt vyslyší jeho upozornění. CGI efekty nepředstavují vrchol na poli speciálních efektů. Mě jejich kvalita nepopudila a nikterak nerušila, byly vlastně poměrně obstojné. Námět není nikterak nezajímavý - vše se točí kolem vzácných relikvií, jedná se o tři zlatá vejce egyptské královny Kleopatry. A naši tři výtečníci trasují jejich výskyt a následně jejich pohyb. Zastávky jejich cesty jsou pestré a i místy exotické. V rychlém sledu procestujeme globus. Na režijní sesli usedl Rawson Marshal Thurber, který s Dwaynem Johnsonem natočil předtím dva akční filmy, přílišně průměrnou Centrální inteligenci a solidní Mrakodrap, které snesou vesměs pozitivní známky. Tahle jejich třetí spolupráce je nejrozmáchlejší, a jedna z nejlepších. Důležitým faktorem je, že je to film, co v tempu příliš nepolevuje, stále se něco humorného děje a je to zábavné dílko. Je možné, že se s hrdiny nevidíme takto pohromadě naposled, náběh na pokračování je zřejmý. James Bond a Indiana Jones mají své filmy, takže parodie už by příště nemusela být na pořadu dne. V pohodě záležitost pro dobrou náladu. Do červených čísel, kam tenhle film podle mě patří, by jej vyhnalo jedině odhozené přebytečné šatstvo hlavní ženské živočišné hvězdy, která po třech rodinných přírůstcích v soukromé sféře vypadá fantasticky. 8/10 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

How are we gonna find this egg?I don't know, look for a box that says "MacGuffin"Ale jo, ty Reynoldsovy hlášky mě pořád baví. A Rock taky. Oba hrají svou klasiku a funguje jim to spolu dost dobře, mám z toho filmu pocit že si ho celý vymysleli na place Hobbs & Shaw když jim bylo líto že mají málo společných scén.Ten Jonesovský úsek je vyloženě super. Obzvlášť když když Rock dostane do ruky MP-40... nutně potřebuju Rocka v nějakém remaku Tuctu Špinavců kde pokosí hromadu nácků. Jinak je to dost generická spotřebka co jen remixuje scény z jiných filmů, a jediný kdo na place měl nějaké originální nápady byl kameraman, aby mu je pak stejně dojebali ve střižně. Nejlepším letošním Netflix original filmem pro mě zůstává Kate. Ale na poměry Rawsona Marshall Thurbera pořád ještě dost dobré, mnohem lepší film než Skyscraper, takže mě vlastně příjemně překvapil. 7/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Připadal jsem si sice jak když čumín na Indyho 21století, ostatně aby ne,když si tam  Ryan Reynolds , vypískává úvodní Indyho melodii, ale bavilo mě to a po čertech dobře mě to bavilo. Nečekal bych, že v téhle době ještě narazím a ještě k tomu na Neflixu na čistokrevnou dobrodružně komediální žánrovku jako za starých dobrých časů, kdy filmy měli ambice diváka bavit a ne sociálně politicky formovat. Takže super a věřím, že Philippe de Broca v nebi a Steven Spielberg ve svým soukromým kině si dali u filmu doutnase, kvalitní whiskey a říkali si "dobře chlapci, velmi dobře" , Ještě se musím smát té zápletce ve který šlo o tři vajíčka, protože hlava Dwayne Johnsona taky vypadá jak vajíčko. No a to je vše zazvonil zvonec a komentáře je konec. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • V nacistickom trezore povie Booth (Ryan Reynolds), že vajce by mohlo byť ukryté v škatuli s nápisom MacGuffin. MacGuffin je označenie pre objekt, ktorý v nejakom príbehu hrá zásadnú úlohu v motivácii postáv a točí sa okolo nej dej. Jedným z najčastejších MacGuffinov je práve nejaký poklad, ktorý sa hlavní hrdinovia, prípadne aj záporáci snažia získať. (ČSFD)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

Netflix oznámil pokračování filmu Gray Man

27.07.2022

Ačkoliv čísla sledovanosti nejnovějšího netflixovského „blockbusteru“ s cenovkou 200 milionů dolarů nejsou nikterak oslnivá, alespoň ne ve srovnání třeba s podobně laděným Red Notice, streamovací… (více)

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Reklama

Reklama