Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arondir se ocitá v zajetí, Galadriel a Halbrand objevují legendární království; Elendil dostává nový úkol, Nori čelí následkům. (Prime Video)

Recenze (118)

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Stále priemer. Scény na lodi, kedy treba vykľúčovať zelené plátno a nahradiť ho vodou sú stále veľmi amatérske, všetko pôsobí ako robené v štúdiu, rovnako záverečný súboj s cgi vlkom je ako vystrihnutý z nejakej poddimenzovanej francúzskej rozprávky, lepšieho vlka snáď vytvoria štúdiá aj na Slovensku.⚪Ďalšia kapitola sú hobiti a ich rozprávková linka, v ktorej ich oblečenie a lokácie pôsobí ako lepšia nemecká rozprávka zo ZDF, kde je ten najdrahší rozpočet stále nie je jasné, zároveň sa táto linka tri diele nikam nepohla.⚪Posledná záležitosť - postavy. Divák sa ešte ani nezoznámil s tými prvými a zbesilo prichádzajú ďalšie, v realite ale majú pramálo charakteru a ak aj, rýchle predstavovačky len ťažko umožnia, aby s nimi divák súcitil, čiže taká záverečná scéna so zajatými sa úplne míňa účinku.⚪Stále si stojím za tým, že ak by sa to nijako nespájalo s menom Tolkiena, sérial by sledovali tak 40% divákov, čo teraz.⚪Pekné sú len niektoré cgi zábery na fantasy mestá, inak skoro nič, aj tie interiéry dýchajú ateliérmi. A masky oblúd? No...od strachu neodpadnete.⚪ ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak shrnu poznatky prvních třech dílů. První díl byl tak nehorázná nuda, že jsem to málem nedokoukal. V druhém díle to trochu zlepšila postava Strangera (spoiler .... stále jsem přesvědčen, že ze všech možných Maiar se jedná o Gandalfa)...a rozhodně super byly scény v Kazad Dum. A přišel třetí díl a nuda byla zpět. Krásný vizuál bez příběhu mě neohromí. Prý nejdražší seriál a pak tam šoupnou vrka, který vypadá jak z 20 let staré videohry. Je mi úplně buřt, jestli jsou elfové, trpaslíci nebo hobiti černí, žlutí nebo růžoví...Arondir hraje dobře a Durinova manželka je prostě nehezká. Sympaťák a princ a vybere si takovou... ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak že by nakonec těžká zívačka? Bohužel to tak vypadá, mírný optimismus po prvních 2 dílech opadá, třetí díl celkem nuda. V podstatě seriál sleduji zároveň s ROKem DRAKA a skoro bych řekl, že ten ze světa LOTR nehraje ani stejnou ligu. Triky, výprava, to tu je, příběh se ale plouží a herci nejsou schopni unést tíhu charakterů a docela mi připadá, že se tvůrci za každou cenu snaží vyhnout nějaké drastičtější scéně a radši si ve zpomaleném záběru střihnou Galadriel na koníkovi... Ehm, opravdu? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Co musím pochválit, tak je rozhodně ztvárnění skřetů, kteří oproti filmové verzi působí mnohem drsnějším, temnějším a celkově inteligentnějším dojmem. Značná část tohoto dílu je věnována právě invazi skřetů z jihu, kde si luxusně zotročili levnou elfskou sílu. Rozhodně první opravdu působivá linka s luxusním pokusem o vzpouru v závěru. Mimo to nám byl představen Númenor - ostrovní království, kde samozřejmě nesmí chybět černá královna s bílým otcem. Aspoň tohle si tvůrci mohli odpustit, když už potřebují začleňovat negříky, tak by mohli alespoň respektovat základní biologické pravidla a minimálně rodiče by měli mít vždy stejnou barvu jako děti. Nechyběla znovu hobití linka, která zde je snad jen pro oddych či zpestření a za poslední 2 díly se absolutně nikam neposunula. Z mého pohledu ze třech dílů zatím rozhodně nejlepší. [78 %] ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skřeti z pohledu designu jedna velká radost. A i linka "tmavého" elfa mě začíná lehce bavit, ačkoliv ta "emocionální" scéna spíše zbytečná. Zbytek zase možná až moc expoziční, Galadriel otravná, Aragorn z Wishe meh, ale Númenor jako celek v pohodě. Hlavně Elendil má charisma. Konečně někdo. Tempo by si to teda pořád zasloužilo lepší, více strhující, epičtější, nicméně v druhé polovině už jsem se nepokrytě bavil. Hobití část fungovala svou poťouchlou pohádkovostí super, stejně jako kung-fu akční scéna, překvapující svou relativní drsností. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Galadriel (Morfydd Clark) vysvětluje Halbrantovi (Charlie Vickers), že Numenorci stáli při boji s Morgothem na straně elfů. V té době se jmenovali Edain a přišli na ostrov Elenna vedeni Elrosem, bratrem Elronda, který následoval hvězdu na nebi, kterou nesl jeho otec Earendil, jehož socha se tyčí nad přístavem. (spacemaster)
  • Socha muže s nataženou dlaní v záběru Numenoru je Earendil, otec Elronda (Robert Aramayo) a Elrose. Vedle něj lze vidět sochu ptáka, což je ve skutečnosti vyobrazení jeho ženy, která během Války hněvu dostala podobu ptáka jako dar od Vala Ulmo (bůh moří). Na jeho čele si můžeme všimnout čelenky s vsazeným Silmarilem. (spacemaster)

Reklama

Reklama