Nori pochybuje o svých instinktech, Elrond se snaží dodržet svůj slib, Halbrand zvažuje svůj osud, Jižané se připravují na útok. (Prime Video)

Martrix

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu říct, že mě to nízké hodnocení překvapuje. Sám jsem v rozpacích, protože v tom nevidím podvod na diváka, ani snahu jen rýžovat. Vnímám, kolik prostředků a energie bylo vynaloženo. Že záměr byl udělat něco úžasného, co diváka potěší. Občas je to až přehnané. Výprava je místy nesmyslně naddimenzovaná. Třeba prostý odjezd z města, působí zbytečně pompézně. Scénář je ale naopak slabší, takže to někdy působí, jako prázdná paráda. V této epizodě vcelku slušně zafungovaly přechody mezi linkami, potvrdilo se, že minimálně jedna z nich se odehrává v jiném čase. Což je dobře...trochu to celý seriál zhutnilo. Přesto...Galadriel line mě pořád moc nebaví. Chluponožka a pan S....dost se to táhne a skřeťácká linka byla naprosto neobsažná. Dívá se na to dobře, ale že bych se nějak těšil na další epizodu, jako u jiných seriálů, které mě chytly ...to určitě ne. Možná je potíž v tom, že jde o prequel. Všichni víme, kam to vede, že jde jen o prolog k velkému příběhu se šťastným koncem. Není o koho se bát a víme, že veškeré snahy skončí v této éře neúspěšně. Víme kdo přežije a známe osudy mnoha postav. Podobně na mě ta prequelovitost nefunguje, ani v Rodu draka. ()

Martinius

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

diel, kde sa vela tliachalo a skutek utek. teda nieco sa dialo - dial sa mithril. jedine sympatie si ziskala dejova linia elrond-durin. zda sa, ze adaptacia je ozaj velmi volna, lebo sa mi nechce verit, ze by tolkien popisal tolko chujovin. zaver epizody bol cisty vtip. numenor posle tri lode (skor vyletne jachty), ktore maju zvratit osud stredozeme? akoze toto je mocna flotila ostrova? wtf...? to maju tvorcovia divakov ozaj za tak jebnutych? inak, celkom ma dojimaju tunajsi ufnukanci, ktori nariekaju, ako su ini s hodnoteniami uplne mimo. rozhodol som sa vam za vsetkych kazisukov ospravedlnit: tak nesmierne ma mrzi, ze vas oberame o rozkos z vasej asylum-verzie tolkiena. ()

PauloZ

všechny recenze uživatele

Vleče se to, ale hrozně! 5tý díl a o prstenech moci ani zmíňka a akce od druhého dílu žádná. Navíc je tam úplně zbytečně moc dějových linek, takže se to fakt neskutečně vleče. Polovina postav je nezajímavých a hlavní protagonistka je postupem času velice protivná! Nádherné záběry to má a dívá se na to hezky, ale jinak polec dole! ()

elanius

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužiaľ ďalší úpadok. To zúfalstvo začína byť až moc očividné. To ako sa od začiatku seriálu pristúpilo k dejovej linke má za následok absolútnu neexistenciu vzťahu medzi divákom, postavami a príbehom. Celý diel spočíva len v strihoch na inú lokáciu, kde sa do zblbnutia vznešene debatuje o ničom. Celý hodinu a štvrť dlhý diel zachránil Elrond a Durin jednou extra vydarenou scénkou. (4/10) ()

KoRner

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Riadna vata... Tak nakoniec konečne vyrazili ani neviem kam za neviem kým (to je jedna novinka, asi to nie je Ten, ktorý sme si všetci mysleli). Tá hrdinská hospodyňa, či kto to je, je na zabitie... Raz má prihovor, ako sa tých pár sedliakov postaví mnohopocetnej armáde a potom plače, že sa to nedá... To jej fakt trvalo tak dlho si to uvedomiť? Prosím, dúfam, že nepobije pol ohyzdej armady, lebo sa na to môžem...  Už sme za polovicou seriálu a namiesto gradovania to ide dolu vodou. ()

• Gil-galad (Benjamin Walker) oslovuje Elronda (Robert Aramayo) „Peredhel“. Znamená to „Půlelf“ v sindarinštině, což je nářečí elfů, které vzniklo až ve Středozemi z jejich původní řeči, která se nazývá Quenya. (spacemaster)