Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Filip Renč vrátil ke kriminálnímu příběhu ze současnosti, když v Centru dramatické tvorby brněnského studia České televize natočil příběh, do jehož hlavních rolí obsadil Simonu Stašovou a Juraje Kukuru a který podle skutečných událostí napsal populární novinář a publicista Josef Klíma. Ten se podle vlastních slov nechal inspirovat skutečností, že "...na bohaté scéně zločinu a lidské špíny obecně přibyla další sorta lidí. Vniknou potají do cizích životů jako paraziti a postupně svého nositele zahubí, ať už existenčně, finančně či přímo fyzicky..." a dodává: "...tak je tomu i v tomto případě, protože náš příběh se skutečně odehrál - bohužel ovšem bez šťastného rozuzlení. Fabulace ho posunuje z pouhé anatomie zla (které je už dnes všude nadbytek a uvrhuje diváka do stále hlubší deprese) směrem k naději. K naději, že přestože se musí řadový občan v džungli dnešní doby spoléhat nejvíc na sebe, má šanci ? pokud nepodlehne malomyslnosti - ubránit se. A to přesto, že jeho situace vypadá často beznadějně." Takto beznadějně vyhlíží i situace zdravotní sestry Věry Podlipné, která sice nemá existenční problémy, neboť zdědila majetek po rodičích, ale které jednoho dne dorazí dopis s opravdu podivným obsahem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (102)

Radiq 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice moc nevěřim tomu, že postava, kterou hraje Kukura, by měla takový detektivní prostředky a sledovací zařízení a že by byl tak moc tajemnej, ale Stašová tomu asi uvěřila. Na české poměry solidní námět, ale to zpracování, to zpracování! To se Renč asi posral a kolikrát ty prostřihy stojí za to. Jako ironicky. Jako že hrůza. Taky to vykreslení některejch postav jako čistě zlejch a zápornejch je až moc jednostranny - jak kdyby to mělo navodit atmosféru, že když se něco sere, sere se všechno a nikdo ti nepomůže... Celkově nic moc, ale jednou se to skouknout dalo. ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli nic jiného, tak minimálně zajímavý námět (jo, jo, Pepíček Klíma se krádeži lízátek nezaobírá). Příběh, atmosféra, koncepce, soudobost, na televizní produkt až nadstandardní balení, s kterým si brouk Pytlík vystačil i na celovečerní film. Problémy mám (a to ne poprvé) s neefektními režisérskými postupy „piráta silnic“ Filipa Renče, u kterých si nejsem zcela jist, zda alespoň on sám ví, co jimi chtěl říct!?!#! ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to zkouknul... Nápad velice slušnej, ale provedení haprovalo... Scénář až moc překombinovaný. Kamera místy chaotická. Některé role opravdu kvalitně zahrané, jiné nikoli. Stašová místy přehrávala, ale jelikož si jí jako herečky opravdu vážím, s chutí to přehrávání hodím na režiséra. Jediná věc, kterou bych opravdu pochválil byla hudba! Původně jsem chtěl dát tři sluncata, ale když tak píšu ten koment a vidím toto hodnocení (v tuhle chvíli 59%) dám čtyři, za mě 70% ()

argenson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, mě vždycky potěší brněnské exteriéry a interiéry (scény ze soudu jsou na chodbách Krajského úřadu), neméně mě baví vždy a všude Simona Stašová. Ovšem jinak se tu odvíjí těžko stravitelná mafiánská story, která zasáhne do života zdravotní sestry. Prej podle skutečnýho případu? No tak to teda potěš. Ovšem Fíďa Renč, aby dostál své pověsti za všech okolností vybočovat, neodpustil si pár sekvencí hodně pošoustanýho psycha. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co to má znamenat? Co to má znamenat?? . . . Psycho na kvadrát... Tentokráte zase jednou ujetě >veřejnoprávě< z Brniska... %-o . . . Jen čistě technickou: Proč Stašová leze do stejné tramvaje (linky která navíc neexistuje), ze které pár minut před tím vylezla? . . . A proč Nosek >jako náhodou< (že...) telefonuje v dlouhém >p.p.< záběru přímo před vlezem do jakési >nejmenované< (že...) pofiderní nonstop herny - asi v rámci toho klimoffského boje za lepší svět (že...)? Co na to dramaturgové či rovnou vedení televize veřejné služby? . . . Jinak je to opět formou i obsahem naprostá sračka, škoda víc už času, škoda už víc slov... - - - - - (Poprvé a naposledy sledováno na >prorodné jebničce< 15.1.2012, hodnocení 482., komentář zde se znechucením jako devětašedesátý - 15.1.2011) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Věra Podlipná (Simona Stašová) dostane obsílku od soudu, aby ohlásila adresu pobytu svého syna. Když však zajde za soudkyní, tak ta jí adresu dá, ale přitom ji údajně nevznali, a proto si Podlipnou pozvali. (Terva)
  • Je zde menší hříčka příjmení, hlavní antagonista příběhu se jmenuje Lípa (Jan Hrušínský), jedna z jeho dalších potenciálních obětí a hlavní protagonistka příběhu se jmenuje Podlipná (Simona Stašová). (Nick321)
  • Autor scénáře Josef Klíma se podle vlastních slov nechal inspirovat skutečností, že na bohaté scéně zločinu a lidské špíny obecně přibyla další sorta lidí. Nejprve uvrhuje diváka do stále hlubší deprese, avšak v závěru dává naději, že když člověk nepodlehne a spolehne se především sám na sebe, může se ubránit. (ČSFD)

Související novinky

Brno na týden ožije festivalem Cinema Mundi

Brno na týden ožije festivalem Cinema Mundi

16.02.2011

Přemýšlíte, co s načatým březnovým večerem? Chcete si rozšířit své obzory, potkat se se zajímavými lidmi a načerpat atmosféru různých koutů světa? Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi představí… (více)

Reklama

Reklama