Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (117)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, když postavy v historických filmech smrdí z plátna. Tady se povedlo. Bombarďák Cassel je pro mě adekvátní náhradou za Rösnera, kterého jako Vidocqa miluji od dětství. Příběh parádní, zpracování kvalitní, scény chvílemi kostrbaté, někde toho bylo moc, jinde se jede o zlomkrky, ale celkově mě film potěšil. Atmosféra dokonalá, výprava, kostýmy, nádherná hudba. Líbilo. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Příjemně akční a napínavý film, který vypráví o zakladateli Sureté, Francois Vidocqovi...Přiznám se, že jsem jeho příběh znala z "Dobrodružství kriminalistiky", ale přesto nebo právě proto mě to zajímalo...A nejsem zklamaná...Ono by nebylo od věci, kdyby frantíci natočili životopisný film o této velké postavě francouzských dějin....Něco jsem si našla a byla to opravdu velice výrazná a významná osobnost, která se kupodivu i přes život, který vedla, dožila vysokého věku...Rozhodně to stojí za zhlédnutí...Za mě 85% ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv mám rád hlavního herce, tak film mi přišel tak nějak dějově plochý, poctivá akční honička s pokusem o dobovou atmosféru je sice zábavná, ale kouzlo Vidocqa, tedy ten háv dobrodružství a tajemna je pryč. Barevné filtry mi přišly strašně tmavé a připadalo mi, abych si vzal na sledování speleogickou helmu, jak občas nebylo ve filmu vidět. Moje hodnocení asi taky částečně ovlivňuje, že jsem to neviděl v originále. Věřím, že ve Francii se dají najít i lepší tituly, ale když se tady dekády pěstuje neinformování masové veřejnosti, co se točí zajímavého v Evropě, latinské Americe, Asii, tak je pak obzor diváka značně zúžen. Systematická práce a médium o světovém dění ve světě filmů, seriálů na seriózní úrovni prostě chybí. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Svižný, drsný, výpravný a kulantně natočený předdíl Dobrodružství kriminalistiky mapující dobu, kdy Evža ještě nebyl komisař Mulén, ale Žánvalžán, a tak šukal děvky, kariéristicky bonzoval své spolugalejníky a dělal Napoleonovi Bureše. Jako vždy skvělý a charismatický Vincek, dokonale démonický Výplachový Denis a očekávaně tragicky prkenná ukrajinská tenistka, která mě však neotrávila natolik, abych tomu z voleje nenapálil čtyři plnotučné. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Francie, Vincent Cassel a nejlepší historický film letošního roku. Hlavním hrdinou je obávaný Vidocq, který je slavný zloděj s velkou pověstí, který je donucen kvůli nepříznivým podmínkám pracovat s policií a rozhodne se čistit ulice od vrahů, zlodějů a podobné verbeže. Parádní dobová atmosféra, dech beroucí Vincent, skvělé výpravné tempo, parádní kulisy i dostatek napětí a samozřejmě kus historie. Tohle se povedlo. 85% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Film měl enormní rozpočet přibližně 22 milionů euro, který se při prodeji 813 978 vstupenek ve francouzských kinech nepodařilo dorovnat. Snímek si na sebe musel vydělat až zahraniční distribucí či prodejem na nosičích a vysílacích práv v televizích. (Komiks)
  • Řád čestné legie (francouzskyOrdre national de la Légion d'honneur“), který je během filmu několikrát udělen, je nejvyšší francouzské státní vyznamenání, založeno v roce 1802 Napoleonem Bonapartem. Uděluje se jednotlivcům nebo organizacím jako uznání za vojenský, kulturní, vědecký nebo společenský přínos Francii. (noelcoward73)

Reklama

Reklama